Rekordår i Odense: Disse nye spisesteder åbnede i 2017

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense er ved at transformere sig i en mere international retning som storby i Danmark.

Det gælder også på gastronomien, hvor Odense virkelig er med på den hotte trend med Street Food markeder. I 2017 åbnede både Odense Street Food i Storms Pakhus og sidst på året slog Arkaden Food Market dørene op i centrum.

I Arkaden Food Market er alene 10 nye Take Away-steder åbnet, og der er flere på vej. I Storms Pakhus – Odense Street Food kan man vælge imellem hele 16 forskellige madboder. Her kommer der også flere i 2018.

Så hvis man tæller de 26 sammen med de øvrige spisesteder i Odense, så er der ingen tvivl om, at 2017 blev et rekordår på nye steder i byen.

Her er et overblik over, hvilke spisesteder både restauranter, caféer og Take Away som åbnede i 2017 – (de står i alfabetisk rækkefølge)

Annes smørrebrød

I juni åbnede Anne’s Smørrebrød, som blev helt blæst omkuld af den store interesse for den nye forretning på Skibshusvej. Det er højt belagt med et ekstra kærligt touch.

Skibhusvej 104
5000 C

Læs mere her

Aro

De to Michelin-kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe åbnede i november en ny toprestaurant i Odense. Lokalerne er et tidligere autoværksted på Østerbro. Niveauet er tårnhøjt kunne vores anmelder konstatere.

Østerbro 32
5000 Odense C

Læs vores anmeldelse her

Arkaden Food Market

Det helt nye hotte sted i centrum. Et par lokale drenge har forvandlet Arkaden til toplækker Food Market-koncept a la Torvehallerne i København. Blandt andet har man fået populære CANBlau, en Deli og Bar Ramen. Se hele listen af steder her

Vestergade 68
5000 Odense C

Læs mere her

Bistro Hans Christian

I september var der Grand Opening på Bistro Hans Christian på Radisson Blu H.C. Andersens Hotel. Her kører man lækre retter på fynske råvarer og gode cocktails.

Claus Bergs Gade 7
5000 Odense C

Læs mere her

Copper Box

I juni åbnede Copper Box i lokalerne, hvor der tidligere lå Den Fede And. Copper Box ligger på en husbåd på havnen og tiltrækker byens unge og studerende.

Finlandkaj
5000 Odense C

Læs mere her

Den Lille Grønne

Den Grønne Café i Skibhuskvarteret er så populær, at de i november åbnede en lillebror inde i centrum. Den Lille Grønne er primært med fokus på sund Take Away.

Nørregade 56
5000 Odense C

Franck A

Det var årets comeback, da legendariske Franck A igen blev en af byens hotte steder. Det er restauratør Claus Skovsted, der ejer flere restauranter i Odense, og Per Hallundbæk fra Falsled Kro som står bag genåbningen. Stedet er blevet superlækkert, og maden helt i top.

Jernbanegade 4-6
5000 Odense C

Læs mere her 

Gorms pizza

Gorm’s åbnede sin første restaurant i 2008, og nu er den succesfulde pizzarestaurant også kommet til Odense. Hos Gorm’s Odense får man lækre pizzaer med ultra tynd og sprød bund og råvarer af høj kvalitet.

Amfipladsen 3
5000 Odense C

Læs vores anmeldelse her 

Joeys Smørrebrød og sandwich

I september åbnede smørrebrød og sandwich-stedet Joeys på Hjallesevej. Man kan få luksus smørrebrød, baguettes og sandwich til den gode frokost.

Hjallesevej 20
5000 Odense C

Læs mere her

La Petite

Det var et af de mere spændende nye steder i 2017. La Petite er en gourmetbutik med specialiteter som tidligere har været svært at opdrive i Odense. Derudover har de nogle siddepladser til et lille café-stykke i lokalerne.

Overgade 25
5000 Odense C

Læs mere her 

Lommers Sandwich og Salat

Der er kommet en række nye sandwich-barer i Odense i løbet af året. Heriblandt Lommers Sandwich og Salat som den uddannede tjener Nicolai Lommer åbnede i september. Alt bliver lavet fra bunden til den gode Take Away oplevelse.

Overgade 39
5000 Odense C

Læs mere her 

MarcAntonio Tratorria Pizzeria

Der er tale om et vaskeægte italiensk trattoria, hvor retterne er sammensat af få, men gode råvarer, og hvor stemningen er afslappet og familiær. Der er bl.a. pizza og panini på menukortet, men der er også flere traditionelle italienske retter.

Vintapperstræde 8
5000 Odense C

Læs vores anmeldelse her 

Me – Mothers Street Food

Det traditionelle og autentiske vietnamesiske gadekøkken er kommet til Odense. Hos Me – Mother’s Street Food er alt hjemmelavet og tilberedt fra bunden, og menukortet byder bl.a. på flere traditionelle vietnamesiske retter.

Vestergade 1
5000 Odense C

Læs mere her

Molotov Cocktails & Burgers

Et genialt koncept ramte Odense i oktober. Konceptet bag Molotov er en fusion mellem en klassisk ‘Burger Joint’ og en cocktailbar. Og det er faktisk ret gennemført, det de har gang i.

Gråbrødre Plads 4
5000 Odense C

Læs vores anmeldelse her

MODO

Efter sommerferien fik Odense et nyt sushisted. Sushi er populært i byen, så det var naturligt, at der kom endnu mere konkurrence på det område.

Pantheonsgade 3F
5000 Odense C

Odense Street Food

Odenses første Street Food Market åbnede 1. september i Storms Pakhus. Et ambitiøst projekt, som er blevet rigtig flot ført ud i livet. Både med mange lækre madboder samt gode barområder. Der er alt fra Duckie Style, Hotdog Heaven og Masala Corner. Se alle stederne her

Seebladsgade 21
5000 Odense C

Læs mere her

Street Food i Storms Pakhus

ODEON Social

I maj åbnede to nye spisesteder i ODEON. ODEON Social har åbent alle dage fra kl. 10-22, og her er der både mulighed for at kigge forbi til morgenmad, frokost og aftensmad, og især muligheden for fællesspisning om aftenen, har fået megen opmærksom på det seneste.

ODEON Schiøtz

Hvor ODEON Social er ODEONS svar på en lidt mere low key café, så er Restaurant Schiøtz deres bud på en decideret restaurant, hvor råvarernes kvalitet og oprindelse er den samme som hos ODEON Social.

Odeons Kvarter 1
5000 Odense C

Læs mere her

Skt Anne

Der kommer større og større fokus på økologi og bæredygtighed. På Skt Anne bliver der kun serveret mad og drikke, der er lavet af gode, økologiske råvarer. Der er både mere klassiske caféretter som nachos, burger og club sandwich på kortet, men også andre spændende retter.

Mageløs 7
5000 Odense C

Læs mere her

Soup Stone Campus

De fleste kender efterhånden den populære Soup Stone Café, som ligger i hjertet af Odense. I løbet af 2017 åbnede de også en Campus-butik. Konceptet er det samme som den oprindelige Soup Stone Café: lækker, sund og billig fastfood, der er lavet fra bunden.

Campusvej 1
5000 Odense C

Vår

Restaurant Vår har fået en forrygende start i Odense. De er allerede blandt byens fire bedste restauranter ifølge den prestigefyldte madguide White Guide. Vår har rødder i det nordiske køkken, samt et stort fokus på bæredygtighed og velsmag.

Vintapperstræde 10
5000 Odense C

Læs vores anmeldelse her

Werners Grill

En milepæl blev nået, da Danmarks Bedste Bøfsandwich endelig kiggede mod Odense og placerede Werners Grill blandt de bedste i landet. De laver en helt outstanding brun bøfsandwich. Werners Grill er en moderne nytænkning af den traditionelle danske grillbar med fokus på kvalitet.

Nørregade 22
5000 Odense C

Læs vores anmeldelse her

Find helt unikke ting: Kom til lagersalg i de gamle Franck A-lokaler

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke længe siden, at vi kunne fortælle, at den københavnske burgerkæde Halifax Burgers tager turen over Storebæltsbroen og åbner i Odense.

Helt konkret åbner Halifax Burgers i Franck A-lokalerne, efter genopstandelsen af Franck A kun blev meget kortvarig.

Selve overtagelsen af lokalerne i Jernbanegade 4 er gået meget stærkt, og nu skal arbejdet med at indrette restauranten i gang.

Det kan de dog ikke, mens der stadig er et væld af gamle ting fra Franck A-konkursen på lager.

Derfor holder Halifax Burgers i weekenden både lørdag og søndag lagersalg, hvor man helt sikkert kan gøre et kup.

Her kommer der til at være helt unikke ting, man ikke lige finder i den nærmeste IKEA.

Bliver en blanding af Franck A og Halifax

Det bliver en blanding af Franck A-ting samt egne ting fra Halifax lageret i Hvidovre.

“Vi har netop overtaget lokalerne til vores 12. restaurant, i hjertet af Odense, og vi glæder os max til at komme i gang med at indrette en Halifax.

Men vi har brug for hjælp til at få ryddet ud i skabe og skuffer og det enorme lager af ting og sager, som vi aldrig kommer til at få brug for – og hellere vil give andre muligheden for at få glæde af.

Og så har vi ovenikøbet ryddet op på vores centrallager i Hvidovre, hvor der også gemte sig en masse gode sager,” skriver de på Facebook.

Stifterne står selv i spidsen for lagersalg

De fortsætter;

“På vores loppemarked i de gamle Franck A lokaler, vil du primært finde meget store partier tallerkener i utallige størrelser og former, kaffekopper, bestik, skåle, krukker, og glas i massevis, både vandglas, øl-glas og vinglas.

Derudover har vi tæpper, kværne, termokander, spækbrædder, gryder, forstykker og meget andet på hylderne. Alt sammen til rigtig overkommelige priser.”

Det bliver faktisk stifterne af Halifax, som selv står for lagersalget. Det gør de ikke mindst, fordi de også godt vil fortælle odenseanerne omkring Halifax konceptet, som ellers kun er udbredt i København og øvrige Sjælland.

“Peter og Ulrich, der sammen startede Halifax Burgers for over 10 år siden, vil stå i spidsen for arrangementet – og har du lyst til at høre lidt mere om Halifax Burgers og vores tanker om at skulle åbne i Odense, vil de meget gerne tage en lille sludder over en kop gløgg,” skriver de.

Kendt for lækre burgere

Burgerne, som tæller utallige varianter, går under café-udgaverne, hvor man nok må opgive at spise dem uden kniv og gaffel, højt tablet med alskens ingredienser, gerne holdt på plads af en pind.

På blot 11 år har indehaverne Ulrich Dehler og Peter Ahn åbnet 11 restauranter – og den lille nye i Odense bliver efterfølger nr. 12.

Halifax har i øvrigt lanceret en helt særlig juleburger, som vores søstermedie MigogKbh har anmeldt – den kan du læse mere om her

Hvad: Halifax lagersalg
Hvor: Jernbanegade 4, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag d. 15. december kl. 10.00 og søndag d. 16. december kl. 10.00
Mere info her

240 ungdomsboliger bygges: Odense får et nyt Nørrebro-kvarter

Skrevet af: Redaktionen

Odense får igen en ny bydel, som hedder Nørrebro.

Tidligere var det ved Thomas B. Thriges Gade, at Odense havde et Nørrebro. Nu kommer det til at være det nye hippe område i byen.

Det erstatter City Campus og bliver et område, hvor rigtig mange unge studerende både kommer til at bo og færdes.

Byrådet i Odense vedtog onsdag aften en lokalplan, der baner vejen for 240 nye ungdomsboliger i projektet City Campus-Nørrebro på de tidligere industrigrunde ved siden af Storms pakhus.

Det skriver Fyens.dk.

Storms Pakhus skal spille en vigtig rolle

På den tidligere Stark-grund ved Toldbodgade er PFA allerede i gang med byggeriet af et kollegie med plads til 300 studerende, som måske også får adresse på det nye Nørrebro.

“Og vi har jo Storms Pakhus, der kan være med til at sætte en moderne og hyggelig stemning i området, der er i en rivende udvikling, og som binder byen og havnen sammen,” sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind på byrådsmødet ifølge Fyens.dk.

City Campus-Nørrebro omfatter 14.030 kvm i op til 5 etager. Bebyggelsen opføres som punkthuse sammensat af enheder i varierende højde.

Madanmeldelse: Bland selv konceptet fra SushiMania er et hit i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Enormt farverigt og indbydende.
Enormt farverigt og indbydende.

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Somme tider skal aftensmaden gå hurtigt, og selvom jeg egentlig prøver at undgå take away, så er jeg bare nogle gange nødt til at gøre en undtagelse.

Når så SushiMania praler af at være Danmarks hurtigste take away, er det jo meget passende at afprøve den påstand.

Det kæmpe skilt er ikke til at overse.

Du har måske før stødt på SushiMania rundt omkring i landet. Bl.a. har man kunnet besøge dem hos Arkaden Food Market, men nu holder de til i Jernbanegade.

Lokalerne i Arkaden var simpelthen for små, og nu kan de boltre sig på hele 19 gange mere plads i de nye, lyse lokaler.

SushiMania Odense slog dørene op tilbage i november og dermed til butik nr. 22 i Danmark.

Enormt farverigt og indbydende.

 

De nye lokaler er som nævnt meget lyse og indbydende, og øjnene drages med det samme mod den store glasmontre i butikken.

Montren er fyldt med frisk sushi i alverdens farver. Ved siden af finder man et siddeområde til de gæster, som gerne vil spise der.

Desuden er der også ved vinduet ud mod gaden nogle højstole, hvor man også kan sidde.

Indretningen er enkel.

Bæredygtighed og bekæmpelse af madspild

En af de ting, som SushiMania gerne vil slå et slag for, er råvarer af høj kvalitet og fokus på bæredygtighed.

Derfor bruger de kun de råvarer på markedet, som er fanget eller opdrættet under de bedst mulige forhold.

Som så mange andre restauratører prøver SushiMania også at bekæmpe madspild.

Derfor kan du hver aften inden lukketid score din sushi en del billigere end normalt. Boxe til en værdi af 200 kr. sælges til 100 kr. – Det er god stil.

App til lynhurtig bestilling

En del af SushiManias koncept er deres app. De har lavet en app, så du nemt og hurtigt kan bestille din sushi og afhente den.

Du kan selvfølgelig også ringe eller bare komme ind i butikken og vælge dine stykker der.

SushiManias app er faktisk ret nem at bruge. Du installerer, vælger det du vil bestille, indtaster dine oplysninger og afgiver din ordre, og så er det bare ind og hente sagerne.

Du er ikke mange tryk væk fra din aftensmad.

Det prøvede vi

SushiMania har rigtig mange forskellige slags sushi og også et par varme retter.

Efter at have set på de mange forskellige typer sushi i butikken, vender jeg hjemad med to store papirsposer på cyklen, og nærmest hele sortimentet.

De varme retter afprøves først, eftersom de jo hurtigt bliver kolde.

Både Gyoza med kylling og nobashirejer glider godt ned, og med de hjemmelavede dips til fungerer det godt.

Lækre ting fra frituren. Med henholdsvis chilimayo og Sushimanias egen sovs.

 

Efter de varme retter er det tid til sushi, og med knap 72 stykker i poserne har vi lidt at vælge imellem. Lad mig sige det kort – jeg gik IKKE sulten i seng!

Selvom det er take away, må det gerne se lidt pænt ud derhjemme.

 

Top 5 favoritterne

Vi kommer ikke uden om, at der klart er nogle favoritter imellem de mange slags sushi, der blev afprøvet. Her er Gastromands top 5 (ikke i nogen særlig orden):

  1. Nigiri, Lynstegt laks
  2. Kaburimaki, Laks dragon
  3. Kaburimaki, Avocado tempura
  4. Futomaki, Alaska
  5. Kaburimaki, Tempura royal

Især den lynstegte laks har en god smag med et snært af røg og grill.

Skal du ha’ bland-selv sushi?

Ja du skal! konceptet med at man kan vælge 2 stykker af en slags og 2 stykker af en anden slags fungerer rigtig godt og sikrer også, at du kan prøve noget forskelligt og finde dine egne favoritter.

Det er lidt som når man skal have fredagsslik i det lokale supermarked eller slikbutikken – her står du også og vælger og vrager mellem alt muligt forskelligt – det her er nok bare en del sundere.

Odenses sushiscene er helt sikkert blevet en vigtig spiller rigere med et stærkt koncept på bland selv delen.