Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ren magi i Odense: Magiske Dage indtager byen

Af Christina Frederiksen

Nu får du chancen for at sætte hverdagen på pause og kaste dig hovedkulds ud i fantasiens forunderlige univers: Odense Bibliotekerne byder nemlig traditionen tro velkommen til årets helt store, magiske festival for alle med et åbent sind og en levende fantasi.

Årets festivalprogram er fyldt med aktiviteter for alle uanset alder.

Det indeholder ‘de gode gamle’ som Magisk Markedsplads, Kappeværkstedet med swing i symaskinerne og Trædrejerens Værksted, der står klar til at forsyne unge og gamle magikere med den helt rigtige tryllestav til brug i magiens tjeneste.

Denne festival viser Odense frem fra den bedste side, når tusindvis af gæster kommer på besøg, og den er et fantastisk eksempel på, hvordan vores bibliotek og private arrangører i samarbejde har løftet festivalen til et meget højt niveau.

Søren Windell, by- og kulturrådmand

Som noget nyt kan familiens yngste gå på opdagelse helt alene i H. C. Andersens Hus, når dørene lukkes for voksne og resten af verdenen, og modige unge magikere kan også for første gang i år møde magikeren i den gamle ruin i Bispehaven.

Der er også lagt op til masser af oplevelser for unge, når Odeon, Storms Pakhus og Studenterhus Odense inviterer til magisk brætspil, banko og quiz med noget til både sulten og tørsten.

Magiske Dage Odense byder i år også på en interaktiv byvandring for både børn og voksne, hvor ordmagiker og Danmarksmester i poetry slam, Emil Nygård, guider deltagerne gennem Odenses gader og viser Odins hemmelige Odense frem.

Odense Symfoniorkester har været en skattet og fast samarbejdspartner for festivalen i flere år, og i år byder det på den vidunderlige familiekoncert, Fantasy in concert.

Festivalprogrammet byder derudover på alverdens kreative tiltag, escape rooms, middage og meget mere på hemmelighedsfulde adresser, hvor kun du og de andre magikere kan få adgang.

Hele programmet kan ses her.

Fortællingens magi bliver tilgængelig for alle

Rådmand for By- og Kulturforvaltningen Søren Windell (C) ser frem til, at magien igen falder over Odense.

– Der er hvert år en særlig aura omkring byen, når Magiske Dage Odense bliver sluppet løs. Jeg holder i den grad af at bevæge mig rundt i byen og mærke den energi og glæde, som både de deltagende og frivillige bringer med sig.

Denne festival viser Odense frem fra den bedste side, når tusindvis af gæster kommer på besøg, og den er et fantastisk eksempel på, hvordan vores bibliotek og private arrangører i samarbejde har løftet festivalen til et meget højt niveau, siger han.

Om Magiske Dage

Magiske Dage Odense er arrangeret af Odense Bibliotekerne og en række offentlige og private aktører og samarbejdspartnere i og omkring Odense. Desuden deltager en lang række frivillige ildsjæle i festivalen, og de er en uundværlig del af festivalens virke og liv.

Odense Bibliotekerne har været arrangør af denne enestående magiske begivenhed i børnehøjde i 20 år. Navnet Magiske Dage Odense har været benyttet siden 2018 og er skabt ud fra en unik fortælling, der er festivalens helt egen.

Festivalen har hvert år op mod 15.000 besøgende og afvikles altid torsdag til lørdag i skolernes efterårsferie. I år folder magien sig ud fra d. 20.-22. oktober 2022.

Enkelte af festivalens aktiviteter kræver billet. Men mange aktiviteter er gratis, og nogle af aktiviteterne kan man deltage i for mindre beløb ved at veksle kroner til festivalens magiske møntfod odinarer. Det er i år også muligt at betale via MobilePay adskillige steder.

Yderligere oplysninger om festivalen fås på festivalens Facebook-side og på festivalens hjemmeside: magiskedageodense.dk.

Del artikel

Andre læser også