Eventyrlig middag i vente: Restaurant Fynboen fortolker eventyr med mad

Skrevet af: Michael Qureshi

H.C. Andersen Festivals skydes i gang i næste uge, og rigtig mange mennesker rammer Odenses gader i løbet af ugen.

Rundt omkring i byen foregår der sjove, spændende og ikke mindst eventyrlige arrangementer. Det kan du læse meget mere om her.

Men på Restaurant Fynboen i Nørregade trækker man HCA Festivals helt ind i selve serveringerne.

Således har restauranten, der blandt andet har vundet Schiøtz prisen 2017, udformet en eventyrmenu, som kører alle dage i næste uge og som er baseret på H.C. Andersens eventyr.

De kalder eventet “Til bords med H.C. Andersen”. Restaurant Fynboen er gået hele vejen og har skabt en menu med 12 serveringer direkte inspireret af Odense legenden.

Svinedrengen fortolket som servering

Eksempelvis hedder en af retterne Svinedrengen.

Det er så et lækkert stykke gris serveret i den “magiske gryde”.

“Vi har virkelig gennemtænkt hver eneste detalje. For eksempel med Svinedrengen så får man det serveret i den her magiske gryde, hvor dufte og dampe kommer væltene op af gryden, præcis som i eventyret.

Vi prøver med maden at skabe noget virkelig ambitiøst her. Ved hver servering har vi derfor taget udgangspunkt i et specifikt eventyr,” fortæller Luciano Foschi, indehaver af Restaurant Fynboen til MigogOdense.

Blæksprutteblæk bruges i køkkenet

Han uddyber;

“Når man for eksempel vælger at bestille snacks, så vil en af dem, man oplever, være den Lille Pige med Svovlstikkerne, hvor kokkene har brugt blæksprutteblæk til at indfarve de brødstænger, der udgør en del af den servering.

Det skal være sådan, at vores gæster kan gætte, hvilket eventyr, vi har tænkt på, når de får serveret retterne.”

Hos Restaurant Fynboen i hjertet af Odense glæder man sig over, at der i næste uge er plads og tid til at eksperimentere med menuen og serveringerne.

“Det er nogle af de ting, som vi på Fynboen arbejder hen imod at gøre mere af. Vi vil rigtig gerne skabe noget, som er mere end bare en almindelig restaurantsoplevelse.

Det er svært at gøre til hverdag, for der ligger et kæmpe arbejde bag at arrangere sådan en uge her. Men jeg vil godt love, at vores gæster kommer til at træde ind i et magisk univers, så snart de kommer inden for dørene.

Det bliver både med flyvende kufferter og mange andre udsmykninger inspireret af H.C. Andersens magiske univers,” forklarer Luciano Foschi.

Vil udfordre kokkeeleverne

“Det er også en fantastisk mulighed for os at udfordre eksempelvis vores kokkeelever. De skal også være med til at tage noget ansvar her og skabe nogle serveringer ud over det sædvanlige, selvfølgelig under streng overvågning af vores køkkenchef,” fortsætter han.

Indehaveren elsker i det hele taget at eksperimentere og arrangere ekstraordinære events.

“Jeg har en baggrund i at designe skæve events, kostumefester og lignende. Noget der skiller sig markant ud. Når jeg ikke arbejder på restauranten, bruger jeg min tid på at arrangere den skandinaviske udgave af Burning Man.

Her venter overraskelserne lige rundt om hjørnet, og det er noget af det, jeg forsøger at få med ind i på Restaurant Fynboen. Jeg kan godt lide, at de får lov til at opleve noget unikt og anderledes,” lyder det fra Luciano Foschi.

Du kan booke bord til Restaurant Fynboen og deres Til Bords med H.C. Andersens uge her

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.