Eventyrlig middag i vente: Restaurant Fynboen fortolker eventyr med mad

Skrevet af: Michael Qureshi

H.C. Andersen Festivals skydes i gang i næste uge, og rigtig mange mennesker rammer Odenses gader i løbet af ugen.

Rundt omkring i byen foregår der sjove, spændende og ikke mindst eventyrlige arrangementer. Det kan du læse meget mere om her.

Men på Restaurant Fynboen i Nørregade trækker man HCA Festivals helt ind i selve serveringerne.

Således har restauranten, der blandt andet har vundet Schiøtz prisen 2017, udformet en eventyrmenu, som kører alle dage i næste uge og som er baseret på H.C. Andersens eventyr.

De kalder eventet “Til bords med H.C. Andersen”. Restaurant Fynboen er gået hele vejen og har skabt en menu med 12 serveringer direkte inspireret af Odense legenden.

Svinedrengen fortolket som servering

Eksempelvis hedder en af retterne Svinedrengen.

Det er så et lækkert stykke gris serveret i den “magiske gryde”.

“Vi har virkelig gennemtænkt hver eneste detalje. For eksempel med Svinedrengen så får man det serveret i den her magiske gryde, hvor dufte og dampe kommer væltene op af gryden, præcis som i eventyret.

Vi prøver med maden at skabe noget virkelig ambitiøst her. Ved hver servering har vi derfor taget udgangspunkt i et specifikt eventyr,” fortæller Luciano Foschi, indehaver af Restaurant Fynboen til MigogOdense.

Blæksprutteblæk bruges i køkkenet

Han uddyber;

“Når man for eksempel vælger at bestille snacks, så vil en af dem, man oplever, være den Lille Pige med Svovlstikkerne, hvor kokkene har brugt blæksprutteblæk til at indfarve de brødstænger, der udgør en del af den servering.

Det skal være sådan, at vores gæster kan gætte, hvilket eventyr, vi har tænkt på, når de får serveret retterne.”

Hos Restaurant Fynboen i hjertet af Odense glæder man sig over, at der i næste uge er plads og tid til at eksperimentere med menuen og serveringerne.

“Det er nogle af de ting, som vi på Fynboen arbejder hen imod at gøre mere af. Vi vil rigtig gerne skabe noget, som er mere end bare en almindelig restaurantsoplevelse.

Det er svært at gøre til hverdag, for der ligger et kæmpe arbejde bag at arrangere sådan en uge her. Men jeg vil godt love, at vores gæster kommer til at træde ind i et magisk univers, så snart de kommer inden for dørene.

Det bliver både med flyvende kufferter og mange andre udsmykninger inspireret af H.C. Andersens magiske univers,” forklarer Luciano Foschi.

Vil udfordre kokkeeleverne

“Det er også en fantastisk mulighed for os at udfordre eksempelvis vores kokkeelever. De skal også være med til at tage noget ansvar her og skabe nogle serveringer ud over det sædvanlige, selvfølgelig under streng overvågning af vores køkkenchef,” fortsætter han.

Indehaveren elsker i det hele taget at eksperimentere og arrangere ekstraordinære events.

“Jeg har en baggrund i at designe skæve events, kostumefester og lignende. Noget der skiller sig markant ud. Når jeg ikke arbejder på restauranten, bruger jeg min tid på at arrangere den skandinaviske udgave af Burning Man.

Her venter overraskelserne lige rundt om hjørnet, og det er noget af det, jeg forsøger at få med ind i på Restaurant Fynboen. Jeg kan godt lide, at de får lov til at opleve noget unikt og anderledes,” lyder det fra Luciano Foschi.

Du kan booke bord til Restaurant Fynboen og deres Til Bords med H.C. Andersens uge her

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019