Eventyrlig middag i vente: Restaurant Fynboen fortolker eventyr med mad

Skrevet af: Michael Qureshi

H.C. Andersen Festivals skydes i gang i næste uge, og rigtig mange mennesker rammer Odenses gader i løbet af ugen.

Rundt omkring i byen foregår der sjove, spændende og ikke mindst eventyrlige arrangementer. Det kan du læse meget mere om her.

Men på Restaurant Fynboen i Nørregade trækker man HCA Festivals helt ind i selve serveringerne.

Således har restauranten, der blandt andet har vundet Schiøtz prisen 2017, udformet en eventyrmenu, som kører alle dage i næste uge og som er baseret på H.C. Andersens eventyr.

De kalder eventet “Til bords med H.C. Andersen”. Restaurant Fynboen er gået hele vejen og har skabt en menu med 12 serveringer direkte inspireret af Odense legenden.

Svinedrengen fortolket som servering

Eksempelvis hedder en af retterne Svinedrengen.

Det er så et lækkert stykke gris serveret i den “magiske gryde”.

“Vi har virkelig gennemtænkt hver eneste detalje. For eksempel med Svinedrengen så får man det serveret i den her magiske gryde, hvor dufte og dampe kommer væltene op af gryden, præcis som i eventyret.

Vi prøver med maden at skabe noget virkelig ambitiøst her. Ved hver servering har vi derfor taget udgangspunkt i et specifikt eventyr,” fortæller Luciano Foschi, indehaver af Restaurant Fynboen til MigogOdense.

Blæksprutteblæk bruges i køkkenet

Han uddyber;

“Når man for eksempel vælger at bestille snacks, så vil en af dem, man oplever, være den Lille Pige med Svovlstikkerne, hvor kokkene har brugt blæksprutteblæk til at indfarve de brødstænger, der udgør en del af den servering.

Det skal være sådan, at vores gæster kan gætte, hvilket eventyr, vi har tænkt på, når de får serveret retterne.”

Hos Restaurant Fynboen i hjertet af Odense glæder man sig over, at der i næste uge er plads og tid til at eksperimentere med menuen og serveringerne.

“Det er nogle af de ting, som vi på Fynboen arbejder hen imod at gøre mere af. Vi vil rigtig gerne skabe noget, som er mere end bare en almindelig restaurantsoplevelse.

Det er svært at gøre til hverdag, for der ligger et kæmpe arbejde bag at arrangere sådan en uge her. Men jeg vil godt love, at vores gæster kommer til at træde ind i et magisk univers, så snart de kommer inden for dørene.

Det bliver både med flyvende kufferter og mange andre udsmykninger inspireret af H.C. Andersens magiske univers,” forklarer Luciano Foschi.

Vil udfordre kokkeeleverne

“Det er også en fantastisk mulighed for os at udfordre eksempelvis vores kokkeelever. De skal også være med til at tage noget ansvar her og skabe nogle serveringer ud over det sædvanlige, selvfølgelig under streng overvågning af vores køkkenchef,” fortsætter han.

Indehaveren elsker i det hele taget at eksperimentere og arrangere ekstraordinære events.

“Jeg har en baggrund i at designe skæve events, kostumefester og lignende. Noget der skiller sig markant ud. Når jeg ikke arbejder på restauranten, bruger jeg min tid på at arrangere den skandinaviske udgave af Burning Man.

Her venter overraskelserne lige rundt om hjørnet, og det er noget af det, jeg forsøger at få med ind i på Restaurant Fynboen. Jeg kan godt lide, at de får lov til at opleve noget unikt og anderledes,” lyder det fra Luciano Foschi.

Du kan booke bord til Restaurant Fynboen og deres Til Bords med H.C. Andersens uge her

Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Skrevet af: Redaktionen

Bøgen, der springer ud, flere solskinstimer og glade konfirmander plejer at være sikre tegn på forårets kommen.

Status er dog, at vi i år står i et andet scenarie, og mange konfirmationsfester er blevet aflyst eller rykket.

Det kan være utrygt at skulle lægge for mange planer for den festlige dag, men med Smageriet bliver maden ikke én af dem – her kan du nemlig gratis tilpasse eller afbestille menuen indtil 8 dage før levering. Tjek det ud lige her

Fleksibel med gratis afbestilling

På trods af stadig mange ubekendte kan du trygt bestille din konfirmationsmenu hos Smageriet.

Smageriet leverer gennemtænkte konfirmationsmenuer til hele landet – og man kan helt gratis tilpasse og annullere bestillingen helt frem til 8 dage før konfirmationen.

Med den udvidede fleksibilitet kan man uden problemer få den dag, man drømmer om fyldt med familie, venner og den gode mad som samlingspunkt.

Foto PR

Flere forskellige menuer som både buffet eller tallerkenanretning

Når du lader Smageriet stå for maden til konfirmationen, kan du glæde dig til smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Du kan bestille din menu allerede nu – der er flere forskellige menuer at vælge imellem og alt leveres færdigtilberedt i hele landet (fastland & brofaste øer) og anrettet på flot, hvidt porcelæn.

Uanset om I foretrækker buffet eller færdigtilberedt mad til tallerkenserveringer kan Smageriet imødekomme jeres ønsker.

De tilbyder nemlig både velsmagende konfirmationsmenuer med enten 2 og 3 retter fra 199,- pr. kuvert, som kunne friste med rosastegt oksefilet, bearnaisesauce, nye kartofler i brunet smør, grønne asparges og knasende frisk salat med jordbær.

Foto PR

Her er også mulighed for større konfirmationsbuffeter (fra 159,- pr. kuvert), og du sammensætter selv blandt et stort udvalg af forskelligt kød, lækre salater, kartofler & tilbehør.

Maden anrettes på fade á mellem 10-15 kuverter, så der er flere muligheder for servering enten på buffet eller som bordservering.

Det giver gode, fleksible muligheder i forhold til bordplan og god plads mellem jeres gæster.

Uanset om I vælger tallerkenservering eller fadanretning, så slip for besværet i køkkenet og lad Smageriet stå for den kulinariske del af jeres helt særlige dag.

Hvad: Smageriets konfirmationsmenuer
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Smageriet tilpasser levering efter din spisetid
Hvor meget: Fra 159 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.