Madanmeldelse: Restaurant Fynboen leverer på højt niveau

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

For nyligt vandt Restaurant Fynboen for andet år i træk Schiøtzprisen.

Prisen gives for evnen til at fortolke fynske råvarer, egnsretter og specialiteter og naturligvis det gode gastronomiske håndværk.

Så forventningerne var dermed også høje, da vi slog et smut forbi.

Restaurant Fynboens menukort består af en fastsat menu, hvor der typisk kan ses nyfortolkninger af kendte retter.

Lige nu er de aktuelle med det, de kalder “En god aften på Fynboen”.

Aftenen består af 5 serveringer, hvor den første er 4 snacks, og herefter følger 2 forretter, en hovedret og en dessert.

Hele herligheden koster 550 kr. og de har også sørget for 4 glas vin til retterne.

På papiret virker det som en solid aften til en fornuftig pris.

Hertil har man mulighed for at tilkøbe bobler til sine snacks, kaffe og petit fours samt en mulighed for at opgradere til en eksklusiv vinmenu.

Bemærk at den pågældende menu vi spiste kun løber til og med uge 46.

Ankomst

Vi ankommer relativt tidligt på aftenen, og vi slår os ned ved et bord i nærheden af køkkenet.

Vi har dårligt sat os, før at stedet begynder få flere gæster.

Indretningen af restauranten vil gerne i en retroretning, og det fornemmer man også, når man kigger på udsmykningen på væggene.

Det hele virker alligevel lidt moderne, enkelt og hyggeligt på samme tid.

Efter vi har taget plads, bliver vi præsenteret for menukortet, og som jeg før nævnte, så er aftenens retter jo egentlig bestemt for os – så kortet må siges at være enkelt og overskueligt.

Jeg beslutter mig for at opgradere til en eksklusiv vinmenu, mens min medspiser “nøjes” med de almindelig vine til maden.

Desuden hopper vi også lige på et glas bobler til at starte på.

Snacktallerken

Inden vi får serveret vores 4 små snacks, får vi lige en vådserviet.

Snacksene er små hapsere, som tages med fingrene, så det er egentlig meget rart at få en serviet til lige at tørre fingrene i.

Vi får rimelig hurtigt to glas med bobler, og der går heller ikke længe før vi får den første servering.

De 4 snacks består af 2 med fisk og 2 med fjerkræ.

Den første, vi kaster os over er en ørredcreme på puffede, vilde ris (en slags riskiks). Det smager dejligt røget og glider nemt ned.

Den næste er varmrøget laks, denne gang på smørristet rugbrød.

Det er den, jeg mindst kan li’, men det skal også lige siges, at jeg ikke er den store fiskespiser.

Fire meget velsmagende snacks, lige til at starte på.

Fjerkræ som snacks

De to sidste snacks er som sagt fjerkræ, hvor den første er sprødt kyllingeskind med en sennepscreme.

Nu har jeg en stor svaghed for kyllingeskind, så når jeg får det serveret, og det smager godt, så kommer man automatisk foran på point i min bog.

Den sidste snack er konfiteret and med syltet romanescokål.

Alt i alt fire meget fedtede snacks, men hvor man alligevel har formået at kæde nogle smage sammen, som passer godt.

Boblerne passer også udemærket til de små hapsere.

Det er en tør spansk cava, og den er helt fin at starte ud på og skærer også godt igennem fedmen i de små snacks.

To slags lækkert kuvertbrød.

Efter snacks får vi lidt brød på bordet. Brød på restauranter er som regel rigtig lækkert, og det er også tilfældet her.

Det tilhørende smør med røget salt har en dejlig smag sammen med brødet.

Udover smør kommer der også en tomattapanade som smager virkelig godt – sælg den på glas, så kommer jeg gerne og køber den!

Røg og svamp(e)

Efter en veloverstået start skal vi videre til den første af de to forretter.

Vi venter godt nok lidt mellem snacks og forret, og jeg er lidt i tvivl om det er med vilje, eller om der bare er travlt i køkkenet.

Første ret er røget kulmule, og der kommer ekstra fut på røgen fra rygeosten, som der er lagt på tallerkenen i generøse mængder.

Anretningen er pæn, og retten ser indbydende ud.

Min medspiser synes dog, der er lidt for meget rygeost, men jeg er vild med det.

De tilhørende soyamandler klæder retten godt og tilfører et fint crunchy element, som er nødvendigt i forhold til de andre, meget bløde ting på tallerkenen.

Det hele bindes sammen af en velsmagende dressing. Efter min mening en god sammensat ret med klare smage.

Vi får serveret to forskellige vine til retten, nu hvor jeg jo sprang på den eksklusive og min medspiser blev på den almindelige vinmenu.

Valget til mig er landet på en Chardonay fra Bourgogne, og det er helt godkendt.

Den er dejlig mineralsk i smagen med fine frugt- og citrusnoter præget af lidt alder fra fadet.

En god følgesvend til en røget fiskeret.

Min medspiser får også fransk hvidvin, men i stedet for en Chardonay, så stepper vi lidt ned og rammer et blend af Grenache Blanc og Sauvignon Blanc.

En ellers udmærket vin, som kan nogle af de samme ting som min vin, men jeg vil til enhver tid foretrække det eksklusive valg.

Masser af røg på smagen – det ka’ vi li’.

Ret nummer 2

Vi fortsætter med forret nummer to, som er en svamperet. Retten består af forskellige svampe, sprødt kyllingeskind (YES!), jordskokkepuré, forskellige urter og en hønseboullion med smag af svampe.

Retten dufter godt, ser pæn ud, og man er ikke i tvivl om, hvad man skal til at spise.

Retten er super smagfuld og har god fedme og umamismag.

Jeg synes dog, at boullionen kunne være serveret lidt varmere, men smagen fejler ikke noget.

Vi får serveret en riesling fra Alsace og en rosé fra Rhoneområdet til svamperetten.

Normalt er jeg meget glad for riesling, og det er da også en type vin, jeg altid har på “lager” derhjemme. Men denne gang fungerer den bare ikke til retten.

Min riesling er simpelthen for sød til min smag, og jeg synes der mangler noget syre til svampene.

Misforstå mig ikke, vinen smager godt, men fungerer bare ikke i denne sammenhæng.

Min medspisers rosé fungerer dog ganske fint til retten. Den virker mere tør og markant og går udmærket i spænd med både svampene og jordskokkerne.

Svampe og kyllingeskind – god match.

Stegt flæsk med et twist

Efter tre serveringer med smæk på smagene, så er tiden kommet til hovedretten.

Hovedretten er en fortolkning af den gode gamle danske nationalret: Stegt flæsk med persillesovs. Retten består af et stykke mør svinebryst med sprøde svær, en “grisekugle” bestående af trævlet svinekæbe, som herefter er paneret og stegt sprødt.

Hertil er det en æblekompot, syltede rødbedestrimler og en persillesauce på sifon.

Hverken svinebryst eller grisekugle er tør – det hele er saftigt mørt, og smagen fra både æble og rødbeder skærer godt igennem fedmen i retten.

Det hele går godt sammen, dog kunne smagen i persillesaucen godt have haft lidt mere spark, og måske havde et yderligere pift af syre ikke skadet retten.

Her synes min medspiser til gengæld, at det hele er perfekt balanceret, så vi er helt nede i petitesserne.

Stegt flæsk med persillesauce… I forklædning.

Vinene, både luksus og almindelig, passer rigtig godt til grisen.

Begge vine er franske, dog alligevel forskellige. Til den normale vinmenu serveres der en Cotes du Rhone, som ikke gør synderligt meget væsen af sig.

Hvis man kender lidt til Rhonevin, så er denne i den meget normale ende, men min medspiser er godt tilfreds.

“Luksusvinen”, som jeg får, er en 100 % grenache.

Der er noget mere smag, den er mere blød og har en noget længere eftersmag end min medspisers vin.

Mormordesserten

Den sidste servering er naturligvis desserten.

Igen skal vi ud i en fortolkning af noget, de fleste kender – nemlig blommer i madeira. Selve anretningen virker lidt rodet, men når man smager alle elementerne i retten, er udseendet undskyldt.

Særligt marcipansmagen fylder meget, og normalt er jeg ikke fan af blommer, men her bliver jeg ikke skræmt væk.

Chokoladecrumblen (krystaliseret chokolade) både dufter og smager godt igennem, og sammen med den saltede karamel klæder det virkelig retten. Til desserten serveres der også vin, og her må man sige, at vi kommer i hver sin retning.

Min medspiser får serveret en mousserende, forfriskende rosé fra Italien. For sig selv kan jeg egentlig godt lide den, men til denne dessert, så virker den er snert for parfumeret, så vil jeg langt hellere have den dessertvin, som jeg fik i glasset.

Her er der tale om en dessertvin fra Languedoc i Frankrig, og som nærmer sig portvin i smag og udseende.

Den er ikke for sød og har lidt præg af fad. Jeg synes, den smager dejligt sammen med desserten.

Endnu en klassiker i forklædning.

Lukker aftenen med kaffe og petit fours

Selvom det ikke var planen, lukker vi aftenen med kaffe og petit fours.

Nu har vi jo prøvet alt andet, så kan vi jo ligeså godt sætte flueben ved det sidste. Kaffen er en stempelkaffe og smager fint.

Vi får også tre forskellige petit fours til kaffen, og de var ikke, som jeg havde forventet. De bliver præsenteret af kokken, som fortæller, at han vil lave noget med afsæt i hans barndomsminder.

Den første er popcorn med karamel – serveret på pind. Den anden er pære med popping candy (igen på pind) og den sidste er en marengs med øllebrødsmalt og rugbrødsknas.

Ofte er sødt til kaffen lavet af chokolade, så det er forfriskende at se et andet bud på petit fours.

Inden regningen napper vi lige lidt kaffe og sødt.

Gennemført aften

Jeg må sige, at Restaurant Fynboen mener det, når de kalder deres menu for “En god aften på Fynboen”.

Retterne er godt sammensat, og smagene følger også med. Hvis man ikke har behov for selv at vælge retterne men tør lade sig føre igennem af køkkenet, så er dette et koncept man roligt kan kigge på.

Prisen fejler heller ikke noget, eftersom der er vin med til 4 serveringer. Muligheden for at opgradere til lidt bedre vine synes jeg er fin – det kunne dog måske have været rart hvis man på forhånd vidste, hvilke vine man opgraderede fra og til – dette fremgik nemlig ikke af menukortet.

Service tog måske lidt lang tid set i forhold til antallet af serveringer – vi brugte på den gode side af 3 timer, men vi følte faktisk ikke på noget tidspunkt, at vi ventede for længe mellem retterne.

Der var tid til at fordøje de mange indtryk, og de lækre smage – der heldigvis var mange af i løbet af denne gode aften.

Virksomhed med unikt tiltag: Køb take away og få rabat på webshop

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nedlukningen af Danmark kan virkelig mærkes rundt omkring på landets restauranter og caféer.

Men en af de måder vi alle kan hjælpe på – uden at gå på kompromis med sikkerhed og smittefare – er ved at bestille take away og støtte en svækket branche, samtidig med vi får noget lækkert i maven.

Og nu kan du faktisk slå hele tre fluer med ét smæk og både støtte restaurationsbranchen, det danske erhvervsliv og – ikke mindst – spare en masse penge på lækre kvalitetsprodukter.

Støt restauranterne og spar en masse penge

Den danske virksomhed dbramante1928, er nemlig klar med et helt nyt koncept, hvor du kan få 50 % rabat på hele webshoppen.

For at få rabatten, er der blot ét enkelt krav:

Du skal sende din kvittering på køb af take away (minimum værdi på 200 kr.) til dbramante1928 på mail together@dbramante1928.com og så modtager du en voucher på 50 % rabat til webshoppen (tilbuddet gælder i hele april).

“Vi har alle et ansvar for at få gang i hjulene igen her i Danmark, og vi synes det her koncept giver så meget mening, fordi det skaber socialt engagement og giver folk mulighed for at støtte lokalt,” fortæller Martin Hansen, E-Commerce ansvarlig ved dbramante1928.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af dbramante1928 (@dbramante1928) den

Du bestemmer fuldstændigt selv om du vil støtte den lokale pizzamand, din yndlingsrestaurant eller kaffebaren – så længe beløbet er på minimum 200 kr. og bestilt som take away.

Har du benyttet dig af byens take away muligheder i den netop overståede weekend, er du også velkommen til at sende en kvittering herfra.

I tvivl om, hvor du skal købe take away fra? Læs vores guide til take away i Odense her.

Håndlavede og eksklusive læderprodukter

Når take away’en er blevet nydt, og du har uploadet kvitteringen, kan du på dbramante1928.com få 50 % på eksklusive, danskdesignede full-grain læderprodukter, som alle er håndlavede.

Du bestemmer helt selv, hvor mange produkter du fylder i indkøbskurven, og udvalget tæller alt watch straps, tasker, punge, computertasker og et stort sortiment af cover til både iPads og telefoner – lige fra de nyeste modeller som Samsung Galaxy S20 til alle iPhones.

“Som nogen af de første i verden, har vi i marts åbnet en helt ny CO2-neutrale fabrik i Indien, hvorfra vi håndlaver alle vores produkter.

Vores produktion er naturligvis også ramt af corona-krisen, men vores lagre er heldigvis fyldt godt op, så det er bare at shoppe løs,” afslutter Martin.

Hvad: Køb take away for 200 kr. og få 50 % rabat til dbramante1928.com
Hvor: dbramante1928.com – kvittering uploades til together@dbramante1928.com
Hvornår: Gælder hele april

Du finder mere info her.

Statsministeren om åbning af Danmark: Lange udsigter til en normal hverdag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ved et pressemøde for nyligt satte statsministeren første gang ord på, hvornår danskerne kan forvente en åbning af landet igen.

På daværende tidspunkt blev det italesat, at en gradvis åbning efter påske ikke ville være usandsynlig – hvis blot vi fastholdt de gode tiltag, som regeringen løbende har præsenteret os for.

I aften besøgte statsministeren DR-studiet, hvor hun af Kåre Quist igen blev spurgt ind til, hvornår vi kan forvente at blive “lukket ud” igen.

Sandsynligt med en åbning efter påske

Mette Frederiksen slog endnu engang fast, at de stadig arbejder hen imod at lukke Danmark op igen.

“Det er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en gradvis, kontrolleret åbning,” sagde hun.

“Men korthuset kan falde hurtigere, end vi kan forestille os.”

Hun fastholder endnu engang, at skal denne åbning lykkes, så gælder det stadig om at stå sammen hver for sig – om muligt, endnu mere end før.

“Når vi kigger på tallene og sammenligner os med en række andre lande, tyder det på, at alt det, vi har gjort, har nyttet og virker.

Og rigtig meget tyder på, at vi går ind i den grønne kurve, og ikke den forfærdelige, røde kurve,” forklarer hun og fortsætter:

“Men alt det, der endnu ser ud til at virke, skyldes ene og alene, at rigtig mange danskere gør det, sundhedsmyndighederne anbefaler.

Hvis vi slækker på det, og blive ligeglade, så kan tallene pludselig eksplodere, og vi kan alligevel bevæge os ind i den røde kurve.”

Verden er forandret

Men hvad betyder det så, at en åbning bliver gradvis og kontrolleret?

Kan vi komme tilbage på arbejde? Skole? Kan vi kramme igen? Bliver alt som før?

Det korte svar, fra Mette Frederiksen, er “nej”.

“Jeg tror ikke, at det normale liv, vi havde, før coronaen ramte os, kommer inden for nærmeste fremtid,” siger hun og uddyber:

“Det, de fleste gør, med afstand, bedre hygiejne, gå på arbejde på en anden måde, det kommer til at skulle fortsætte i lang tid, tror jeg.

Jeg tror, at vi kommer til at arbejde mere forskudt, end vi er vant til. Jeg tror ikke på kort bane, at alle børn og alle unge kan komme tilbage lige foreløbigt.”

Hun vil dog ikke sætte en dato på.

“Vi kommer heller ikke til at klumpe os samme i tog og metro. Verden er forandret. Vores hverdag kommer til at være forandret,” siger hun.

Mette Frederiksen beretter i 21 Søndag, at alt tyder på, at indtil der kommer en vaccine, så er vi nødt til at håndtere corona i vores samfund.

“Nogle af os vil ikke undgå smitte. Vi er nødt til at få skærmet vores ældre og sårbare og få minimeret smitten så meget som muligt, uden at vores samfund går i stå,” siger hun.

I morgen, mandag, skulle en mere konkret plan angiveligt blive præsenteret.

Underholdning i karantænen: Her er 10 podcasts du skal lytte til

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Alle landets skoler og dagsinstitutioner er lukkede, og når en stor procentdel af danskerne i forvejen arbejder hjemmefra, kan det hurtigt blive en intens oplevelse at skulle være sammen 24 timer i døgnet, flere uger i træk.

Det kan teste selv de mest sammentømrede familier og forhold, og derfor har vi her på MigogOdense lavet en række guides, der kan underholde (og ikke mindst distrahere jer) under den landsdækkende nedlukning; find vores guide til 10 serier du skal se derhjemme lige her, og 10 film du skal se derhjemme her.

Og nu er vi klar med den næste guide, som både kan underholde og ikke mindst isolere dig lidt fra omverdenen, som jo passer helt perfekt med myndighedernes krav til os danskere.

Dagens guide handler nemlig om podcasts, som du jo kan lytte til lige, når det passer dig.

Det kræver efterhånden stort kørekort at navigere rundt i alle de podcasts, som bliver udgivet rundt omkring, og kvaliteten og udbuddet stiger dag for dag.

Kan du ikke lige overskue at scrolle igennem listen af podcasts, har vi fundet 10 sikre bud på podcasts, som vi kun kan give vores varmeste anbefalinger.

Så tag vandreskoene på, find et øde område at gå en tur i, og lyt til én af disse:

1: Genstart – DR’s nyhedspodcast

Vores første anbefaling er en forholdsvis ny podcast, som har fokus på tidens største og vigtigste nyhedshistorier.

Genstart udkommer hver morgen i alle hverdage kl 06.00, og det helt specielle er, at hvert afsnit kun varer 20 minutter – så den er perfekt til at få en indsigt i et aktuelt emne, mens du sætter morgenkaffen over.

Podcasten har kun få uger på bagen, og den er allerede blevet rost til skyerne flere steder – netop fordi den giver et fyldestgørende indblik i et givent emne på en levende og spændende måde.

Du finder Genstart lige her, eller ved at søge på “Genstart” i din foretrukne podcast-app.

2: Slut med forbudt

I disse corona-tider, hvor vi gerne skal blive hjemme, er det måske svært at undgå at få en lille smule dårlig samvittighed over din “inaktivitet”.

Måske spiser du endda meget mere, end du plejer, og har svært ved at undgå ruten forbi køleskabet. Men det behøver du måske heller ikke?

Du kan i stedet udnytte karantænetiden til at få styr på dit mindset og (i stedet for at skamme dig) blive klogere på en masse aktuelle sundhedsemner.

Hvad er sukker? Virker diæter? Er sødemiddel farligt? Er mørk chokolade sundere end det lyse?

Disse spørgsmål – og mange flere – er netop hvad podcasten Slut med forbudt tager op.

Værterne Morten Elsøe og Morten Svane guider dig kritisk og sagligt gennem en forvirrende verden af, hvad sundhed i virkeligheden er – og ikke er.

Alle episoder kan høres lige her

3: Stemmer fra Ådalen

For mange af os vil de her uger være knap så hårde, hvis vi bare kunne få vores daglige fix af sport i fjernsynet.

Men alverdens sportsgrene er også ramt af corona-virus, og vi må kigge langt efter både Superliga, EM i fodbold, OL og måske også snart Tour de France …

Men så må vi jo nøjes med lyden af sport, og der er heldigvis stadig masser af ting at dykke ned i. Mediano er altid en anbefaling værd, men på det lokale niveau leveres der også nostalgi, indsigt og passion fra øverste hylde.

Stemmer fra Ådalen er OB’s officielle podcast, som både dykker ned i alt, hvad der har med fodboldklubben at gøre og samtidigt tager aktuelle debatter op til diskussion.

I seneste afsnit bliver der ligeledes snakket om de økonomiske konsekvenser, som corona-krisen har for OB.

Du finder Stemmer fra Ådalen lige her.

4: Fries Before Guys

Er der en podcast, der har vundet danskernes hjerte, så er det Fries Before Guys.

Podcasten startede i 2016 som et fritidsprojekt for de to kvinder, Nanna og Josephine, der delte tanker og hemmeligheder fra deres allerinderste kroge.

I dag har de opbygget en solid lytterskare, der er med, når de to unge kvinder taler om alt mellem himmel og jord.

Den seneste episode er fra d. 27 marts og bærer titlen SMÅ OG STORE PROBLEMER I CORONAKRISEN.

Her fortæller veninderne om de tanker og følelser, som karantænen har fået op i dem, hjemveen, selvoptagethed, handlingslammelse, humørsvingninger, kanelsnegle og gåture.

Måske er du selv ekstra følsom i øjeblikket, og derfor kan det være sundt at vide, at du ikke aldrig er alene.

Det sørger Nanna og Josephine for.

Hør dem her eller i din podcast-app. 

PR-foto

5: Harry Pottcast

Corona-tid er for mange også lig med læsetid, og hvis du alligevel har genlæst Harry Potter en 3-4 gange, kan du da lige så godt nørde universet endnu mere sammen med ligesindede.

De to veninder Nanna og Amalie er stadiet over Harry Potter nørder, og de har lavet den populære podcast Harry Pottcast, som (surprise) handler om Harry Potter.

I hvert afsnit gennemgår de et nyt kapitel – ja du læste rigtigt. Det her er nørderi på højeste niveau, og hvert kapitel bliver dissekeret ned til mindste detalje.

Der er nye episoder hver anden uge, og podcasten er faktisk allerede nået til den fjerde bog i serien, så der er en MASSE afsnit (kapitler) at dykke ned i.

Du finder Harry Pottcast her.

Foto: Harry Pottcast

6: Album

Hvis der skal siges noget godt om denne corona-tid er det, at vi alle har fået god til at fordybe os i alt lige fra surdejsbrød, bøger, rengøring (!) osv. osv.

Med podcasten Album har du en unik mulighed for at dykke ned i verdens bedste plader fra musikhistorien.

Kristian Leth og Ralf Christensen dykker i hvert afsnit ned i et centralt album fra pop – og rockhistorien, og man hører hele albummet fra ende til anden sammen med dem.

Musikken er tilsat nørderi fra højeste hylde, sjove kommentarer og spændende baggrundshistorier om de musikere, der bliver taget under kærlig behandling.

Album har efterhånden en del år på bagen, så der er virkelig rig mulighed for at få lyttet igennem til nogle af de allerstørste plader.

Album er for nyligt genopstået på podcast-tjenesten Podimo, men du finder også ældre afsnit, hvor du normalt finder dine podcasts.

7: Kvinden med den tunge kuffert

Der findes Kvinden med den tunge kuffert og så findes der alle de andre.

Er der et absolut must-hear på denne liste, er det denne true crime-serie, som er skabt af Third Ear.

Du vil fra først afsnit blive suget ind i et vildt univers i jagten på en mystisk kvinde, der spreder sig som en virus(!) gennem Danmark.

Hun snyder, bedrager og manipulerer, så man ikke tror sine egne ører. Jagten finder sted mens podcasten bliver lavet, så hvem ved om den ender med … En fangst?

Her kommer en advarsel: Du får svært ved at foretage dig ret meget andet, end at lytte til de syv afsnit HURTIGST muligt, når du først går i gang …

Du finder Kvinden med den tunge kuffert her.

8: Den Grå Side

I den her tid kan vi alle brug et ekstra skud godt humør, og det får du med podcasten Den Grå Side.

Det er Søren Rasted, der står bag den populære podcast, der i al sin enkelhed går ud på, at kendte danskere sidder i et dunkelt lokale med lidt våde varer, mens de læser frække historier fra magasinet Rapports storhedstid.

Den Grå Side har været så stor en succes, at Rasted har afholdt lumre aftener i erotikkens tegn rundt omkring i landet, hvor det frække panel har læst højt, analyseret og minutiøst gennemgået de erotiske noveller.

Der er utallige afsnit at dykke ned i, og der er garanti for lummer stemning, sjove analyser, anekdoter og højlydte grin.

Du finder Den Grå Side lige her.

9: Dobbeltmordet

“I 1948 blev det pæne ægtepar Jacobsen brutalt myrdet i deres herskabelige lejlighed på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Af mange mystiske spor var der blandt andet placeret en stok på hver lig, og sagen er siden blevet danmarkshistoriens største uopklaret mordgåde …”

Er du ikke allerede nysgerrig efter at have læst dette, så kan vi tilføje, at det er noget af det bedste danske true crime, som nogensinde er lavet.

Podcasten har fra start skabt stor debatlyst blandt danskerne, og der er oprettet flere Facebook-grupper, hvor folk diskuterer forskellige teorier om dobbeltmordet.

Du finder Dobbeltmordet her.

10: Kongerækken

Hvis du siger ordet “Kongerækken” højt til folk, vil de nok ikke ligefrem bryde ud i ren jubel og begejstring.

Men Kongerækken er ikke desto mindre en af de allerbedste podcasts her i Danmark.

Den er lavet af historiker Hans Erik Havsteen og journalist Anders Olling, og de gennemgår kronologisk alle Danmarks konger på en yderst underholdende måde. Det er nørdet, men bestemt ikke kedeligt!

De tager lytteren med ind i et yderst spændende univers, hvor du bliver klogere uden at gå på kompromis med underholdningen.