Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har ligget der i 46 år: I dag lukker legendarisk Odense-restaurant

Af Michael Qureshi

En æra slutter i Odense i dag.

Restaurant Målet midt i Odense er en institution i det odenseanske restaurationsmiljø, som siden 1972 har serveret “god mad i hyggelige omgivelser og i godt selskab.

Men nu er det endegyldigt. I dag serveres den sidste omgang, og så lukker ejer Bent Jørgensen ned.

Sidste år blev stedet sat til salg. Enten med formål at drive Målet videre eller overtage lokalerne og åbne noget nyt.

Alt for mange nye restauranter i Odense

Men det har ikke været muligt at få nye ejere ind, og dermed er det uvist, hvad der så skal se i lokalerne i Jernbanegade.

Det skriver fyens.dk lørdag.

“Der har været en 10-12 stykker, som har været interesserede, men mit problem er nok, at der i løbet af det seneste år er poppet den ene restaurant op efter den anden i Odense,” siger Bent Jørgensen til fyens.dk

I 2017 satte Bent Jørgensen ejendommen i fire etager til salg for 8.750.000 kr.

Dengang snakkede MigogOdense med ham omkring beslutningen.

“Ja, det er rigtigt. Til april er det 46 år siden, at jeg etablerede Målet sammen med min kone. Det er vores livsværk, og vi har haft en pragtfuld forretning,” sagde Bent Jørgensen dengang.

Åbnede som sportspub i 1972

 

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. Lige siden har man kunnet se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kender restauranten.

Nogle bare fra placeringen på den trafikerede Jernbanegade, men rigtig mange fordi, Målet er forbundet med traditioner, der er gået i arv igennem generationer.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Hensynet til datteren vægter tungest

Og hensynet til datteren har da også spillet ind på Bent Jørgensens beslutning om at sælge sit arbejdsmæssige livsværk:

“På det sidste har vi ikke kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft til køkkenet, så min datter står i køkkenet hele dagen, og det er der ikke meget ved. Så nu må vi lukke forretningen,” siger Bent Jørgensen, der selv vil finde en gammel hobby frem og støve den af:

“Jeg havde regnet med at fortsætte, til Målet havde 50 års jubilæum, men sådan bliver det ikke. Jeg er i forretningen tre til fire timer om dagen, og det kommer jeg til at savne, men forhåbentligt vil jeg i fremtiden få tid til at spille golf, ligesom jeg gjorde, før vi etablerede Målet for 46 år siden,” lød det sidste gang vi talte med Bent.

Nu er endegyldigt slut fra i dag.

 

 

Del artikel

Andre læser også