Endnu en restaurant er åbnet i Odense: Marv satser på den gode spiseoplevelse

Skrevet af: Simone Vestergaard

Restauranter, caféer, bistroer og Take Away skyder op med høj fart i Odenses spirende byliv.

I dag åbnede Danmarks største sushikæde SushiMania på Jernbanegade med kæmpe kø til gratis sushi.

Tirsdag aften kunne MigogOdense afsløre, at i næste uge åbner både Café A og Cassandre Bistro.

Men endnu et spisested har også set dagens lys omend den måske er gået lidt under radaren.

Der er tale om Restaurant Marv i Vestergade 75, og den åbnede for godt en måned siden.

Axel Jørgensen med stor erfaring i restaurationsbranchen står bag det nye spisested.

Lækkert frokostkort og gode priser på aftenmenu

Bedømt ud fra de første uger, menukortet og ikke mindst indretningen er der helt sikkert tale om et sted med fint potentiale.

Alle dage tilbydes der frokostkort med brunch, moules frites, tatar, MARV sandwich og salat.

Mandag, tirsdag og onsdag kan man få en Mad og Vin oplevelse for kun 400 kr. Oplevelsen indeholder fire retter, tre glas vin, kaffe og sødt.

Torsdag, fredag og lørdag kan gæsterne vælge mellem en tre-retters eller fem-retters menu.

Alle retterne er kun på menukortet i én måned, hvorefter de skiftes ud med nye, spændende retter.

Retterne skal smage af noget

På aftenkortet fra kl. 17 består menukortet også af fem a la carte retter. Der er raguot, bøf bearnaise, moules frites, dagens fisk og tatar.

“Min madstil er rustik, og retterne smager af noget.

Jeg vil rigtig gerne, at alle mennesker kan komme ud at spise ordentligt og veltilberedt mad, som ikke behøver at koste en bondegård,” fortæller indehaver Axel Jørgensen til MigogOdense.

Han tilføjer;

“Vi kører meget efter sæson, hvor vi såvidt muligt prøver at bruge råvarerne, som de er og hjælpe dem frem til det punkt, hvor de smager allerbedst,” forklarer han.

Satser på lokale producenter

Der bliver også satset på lokalt med indkøb hos lokale producenter af råvarer.

“Jeg er rigtig glad for Fyn og vores store udvalg af gode lokale producenter med kvalitetsråvarer. Det er lækkert at køre fynsk, så derfor er de fleste af vores råvarer hentet lokalt.”

“Jeg har åbnet Restaurant Marv fordi jeg føler, at det er min tur til at vise hvad jeg kan.

Jeg har valgt et ungt hold, og det har jeg gjort med vilje for, at kunne skabe mit eget hold og forme det som jeg vil. På den måde tror jeg, at vi kan nå nye højder.

Vi har også valgt at bruge mange kræfter på servicen. Vores gæster skal føle, at der er fokus på dem, lige fra de træder ind ad døren.

Gæsterne skal kunne mærke min passion for mad, og det er vigtigt, at de får en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi har skabt gode rammer til at gæsterne kan hygge sig og spise god mad,” siger Axel Jørgensen.

Ikke et problem at den ligger på første sal

Han har længe haft kig på lokalerne, og han ser ikke et problem i, at restauranten ligger på første sal.

“Jeg har valgt netop dette sted, fordi jeg længe har ønsket de lokaler. Restauranten ligger på første sal, og nogen vil sige at det er en ulempe, men jeg synes det er en kæmpe fordel.

For så ved jeg, at de gæster der kommer op, det er nogen, der har lyst til at besøge os. Jeg har et lækkert lokale og to hyggelige terrasser, der bliver geniale til sommer.

Derudover kommer man væk fra larmen fra gågaden.”

Axel Jørgensen har tilbragt de fleste af sine år i Odense. Han åbnede Marv, fordi han syntes, byen manglede et sted, hvor der ikke var fokus på blandt andet fransk eller asiatisk mad, men mere mad man kan forstå og hvor smagen er helt i fokus.

“Jeg er af den gamle skole, og jeg vil også rigtig gerne skabe et miljø, hvor vi kan hjælpe hinanden, og være kolleger restauranterne imellem i stedet for konkurrenter.

Vi lever jo trods alt af de samme mennesker,” slutter Axel Jørgensen.

Hvad: Restaurant Marv
Hvor: Vestergade 75
Åbningstider: 10-15.30 frokost & 17-21 aften

Du kan se deres website her

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.