MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Restriktioner forlænges ind i februar

Af Stine Kjølby Christensen

Ifølge regeringens første plan, der skulle være med til at dæmme smitten af covid-19, var det meningen, at nedlukningen skulle vare til og med 17. januar.

Alligevel kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at genåbningsplanen ikke bliver til noget lige foreløbig. Det afslørede statsministeren allerede tidligere på dagen.

I stedet fortæller myndighederne, at de nuværende restriktioner forlænges til og med d. 7. februar – altså yderligere tre uger.

Børn skal fortsat blive hjemme

Restriktionerne betyder, at vi fortsat skal holde to meters afstand og forsamlingsforbuddet på fem personer består også.

Derudover betyder det, at de fleste liberale erhverv også efter den 17. januar skal holde lukket – herunder både butikker, storcentre, frisører, tatovører osv. Dagligvarebutikker og apoteker er stadig undtaget.

Samtidig skal børn i folkeskolen fra 0.-9. klasse fortsat blive hjemme og i stedet modtage fjernundervisning.

Som noget nyt skal kosmetiske klinikker også fremover holde lukket.

Selv om smittetallene lige pt. er lavere end det har været længe, så er det især den britiske mutation af Corona-virus, som man er nervøs for vil sprede sig hurtigt i samfundet, hvis man åbner op.

Den muterede virus har indtil nu haft stor indvirkning på antallet af både positive tests, antal af indlæggelser og desværre også dødstal.

“Vi fundet 208 med den britiske mutation,” siger sundhedsminister Magnus Heunicke på aftenens pressemøde.

Også statsministeren mener, at en forlængelse er nødvendig for at komme smitten til livs:

“Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er klart nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke spreder sig,” sagde Mette Frederiksen i Folketingssalen tidligere i dag.

Den særlige variant er ifølge eksperter 50 % mere smitsom.

Det seneste døgn er der registreret 1358 nye smittetilfælde med coronavirus. De tal er fundet blandt 82.795 prøver. Det svarer til, at 1,64 % af testene har været positive.

Del artikel

Andre læser også