Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ret og rimelighed, lov og orden: Stem på Mikkel

Af Annoncør

Det kan godt være, at Nye Borgerlige er et af dansk politiks nyere partier.

Men det er også et af dem, der på kortest tid har slået sin betydning fast. Blandt andet takket være værdikrigere som Lars Boje Mathiesen og formand Pernille Vermund.

Én af dem, du skal holde øje med i den helt nære fremtid – og som står til at komme i Folketinget ved dette valg – er partiets spidskandidat på Fyn, Mikkel Bjørn.

27 år er han, uddannet folkeskolelærer – og så er han en politiker, der står urokkeligt fast på sine holdninger.

“Jeg er meget optaget af ret og rimelighed. Hvad enten det drejer sig om økonomisk politik, hvor jeg ligesom mit parti mener, at friheden skal tilbage til borgerne, eller om det drejer sig om at få løst vores problemer med indvandring.

Her må det simpelthen være en forudsætning for at være i Danmark, at man kan forsørge sig selv, og at man ikke er kriminel. Derfor mener jeg også, at kriminelle udlændinge skal udvises efter første dom. Det kan simpelthen ikke være anderledes,” siger Mikkel Bjørn og tilføjer:

“I forhold til lov og orden mener jeg, at vi skal straffe personfarlig kriminalitet meget hårdere, end vi gør i dag. Dét, at folk kan begå virkelig grove forbrydelser mod andre mennesker uden at blive straffet hårdt, giver helt klart også en skævvridning af ret og rimelighed. Og det vil jeg gerne forsøge at ændre.”

Mikkel Bjørg er én af flere fynske spidskandidater, der mener, at afgiften på Storebæltsbroen skal fjernes.

Væk med broafgifter

“Storebæltsbroen er allerede betalt ud. Det giver ikke mening, at vi bliver ved med at finansiere andre projekter ved at kræve betaling for at køre over broen,” siger Mikkel Bjørn og understreger, at han også har opbakning til dén holdning i sit bagland.

“Mange af de fynske kandidater siger, at det skal være gratis at køre over broen, men de har ikke deres partier i ryggen. Så det er lidt gratis omgang for mange af dem. I Nye Borgerlige er det en del af vores politik, og vi mener, at det skal være helt gratis at køre over broen,” siger Mikkel Bjørn.

Om Mikkel Bjørn:

27 år

Vokset op i Juelsminde

Uddannet folkeskolelærer – underviser i dansk, historie, kristendom og samfundsfag

Tidligere landsformand for Nye Borgerliges ungdomsparti

Står det til Mikkel Bjørn og hans parti er det også afgørende, at jobcentrene rundt om i landet bliver afskaffet.

“I forhold til den pris vi betaler for at holde jobcentrene kørende, får vi jo intet for pengene. For nylig var der en historie fremme om, at det ikke var lykkedes jobcentrene i København at få en eneste borger i arbejde på et år. Det går jo ikke,” siger Mikkel Bjørn, der i stedet mener, at man bør belønne konsulenter økonomisk, når de rent faktisk får en borger i beskæftigelse.

Skæv formidling

Som folkeskolelærer er Mikkel Bjørn vant til at være omgivet af kolleger, der stemmer markant anderledes end ham selv.

“Der er selvfølgelig et flertal af lærerne, der er venstreorienterede. Det samme gælder journalisterne i medierne. Og det er da med til at give en skævhed i formidlingen, når alle mener det samme,” siger han, der dog oplever, at folk ændrer holdning til Nye Borgerlige, så snart talen falder på partiets reelle politik.

“Jo mere vi debatterer vores politik substansielt, jo mere sympati får folk også for vores holdninger,” siger Mikkel Bjørn.

Bliv klogere på Mikkel Bjørn og hans holdninger ved at klikke her.

Del artikel

Andre læser også