MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI advarer: Risiko for kraftig regn og lokale skybrud i Odense

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Hvis du skal udenfor en dør i dag, så er det nok en god idé at huske regntøj og paraply.

DMI har nemlig udsendt et risikovarsel for kraftig regn og lokale skybrud.

Her i Odense gælder varslet fra klokken 8 her til morgen til og med klokken 17.00

“Der er risiko for kraftig regn, lokalt mellem 25 og 35 mm på 6 timer. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.”

Derfor regner det

Der er varsel om kraftig regn og lokale skybrud for Bornholm, Sjæland og det sydøstlige Fyn gældende mellem søndag klokken 6 og søndag klokken 22.

Regnvejret kan også være ledsaget af torden.Kraftig regn er defineret ved mere end 24 mm regn på 6 timer, mens skybrud er defineret ved mere end 15 mm regn på 30 min. Als, Fyn og Samsø er der DMI-risiko for de samme fænomener og i samme tidsperiode.

Det hele skyldes et lavtryksområde med udbredt regn og tordenbyger, som i øjeblikket ligger over den sydvestlige del af Frankring og har kurs mod nordøst op gennem Tyskland. Nedbørsområdet vil ud på natten også nå frem til Danmark.

Prognoserne indikerer, at den kraftigste regn vil falde over den sydøstligste del af Danmark og over Østersøen, men hvis lavtrykket tager en lidt anden kurs, vil den kraftigste nedbør derfor kunne falde lidt længere mod øst eller vest, alt afhængig af lavtrykkets bane.

Vær også opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes i forbindelse med den kraftige nedbør.

Del artikel

Andre læser også