MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Valgt foran verdens største byer: Kæmpe robot-event kommer til Odense

Af Christina Frederiksen
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Mere end 1000 robotentusiaster, udviklere og forskere forventes at finde vej til Odense d. 21.-23. oktober næste år.

Det sker, når den store konference ROSCon løber af stablen.

Odense er netop blevet udpeget som vært, og selvom den fynske hovedstad klart er den mindste by, der nogensinde har lagt hus til konferencen, er arrangørernes forventninger høje:

Odense markerer sig globalt

“Odenses ry som et globalt knudepunkt for robotinnovation gør byen til det naturlige valg som vært for ROSCon 2024.

Det blomstrende økosystem af førende forskningsinstitutioner, banebrydende virksomheder og ivrige robotentusiaster afspejler vores dynamiske og passionerede fællesskab, og vi ser frem til denne spændende næste udgave,” siger Vanessa Yamzon Orsi, CEO i Open Robotics, der står bag konferencen.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juhl ser frem til at byde robotentusiaster fra mere end 45 forskellige lande velkommen til verdens bedste robotby:

“I Odense tør vi godt sige højt, at vi vil være verdens bedste robotby. Derfor er det også en markant blåstempling, når en så stor og vigtig konference som ROSCon – vælger at udpege Odense som værtsby.

Vi tager plads blandt store internationale metropoler, der tidligere har lagt by til konferencen. Når det overhovedet er muligt, skyldes det, at det odenseanske robotmiljø er i særklasse og noget, man i høj grad orienterer sig mod i resten af verden.”

I år mødtes robotfolket om ROS i New Orleans og året før i Tokyo. Når Open Robotics i 2024 har valgt at rette blikket mod Danmark og kigge til Odense, skyldes det ikke mindst, byens målrettede og strategiske tilgang til konferenceafviklingen.

Massiv markering af Odense

Den betyder, at det ikke blot handler om at afvikle en konference, men også om at sikre blivende og varige effekter både for byen og gæsterne.

Nu hvor ROSCon-konferencen er vundet, er parterne i fuld gang med at planlægge, hvordan der bedst sættes stik i til økosystemet lokalt med bl.a. technical tours, workshops osv.

Udover talenttiltrækning kan konferencen nemlig understøtte brandingen af det fynske forskningsmiljø og virksomhederne på robotområdet og ikke mindst være platform for skabelsen af værdifulde internationale alliancer.

Konferencen lander smukt i halen på en anden massiv markering af Odenses styrke på robotområdet.

I weekenden blev det i forbindelse med en af verdens største badmintonturneringer Victor Denmark Open slået fast, at Odense er verdens bedste robotby, da robotterne indtog TV-billedet sammen med verdensstjernerne i turneringens finaler og semifinaler.

Del artikel

Andre læser også