MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ronja Røverdatter: Flot forestilling for alle aldre

Af Christina Frederiksen
Foto: Emilia Therese
Foto: Emilia Therese

Historien om en pige der vokser op i en røverbande ude i de skandinaviske skove, som også befolkes af livsfarlige skovhekse, grådværge og mystiske væsener fra underverdenen.

Nej handlingen behøver vist ikke spalteplads, men skulle man af en eller anden grund alligevel ikke huske indledningen til Astrid Lindgrens klassiker, så er Odense Teaters udgave af den svenske eventyrforfatters fortælling om røverne på Mattisborgen, en god mulighed for at få den enten genopfrisket eller set for første gang.

Frede Gulbransen og Peter Friis’ udgave af den kendte røverdatter er tekstro og en, vil nogle måske mene, smule uskyldig fortælling, som er tilført en masse tempo og ikke mindst gode sange og kompositioner af Nikolaj Busk, der meget fint lader os indhylle i eventyrets univers med en flok legesyge og ikke mindst sangstærke røvere.

Banale pruttesekvenser

Af og til i et omfang der lader salen svømme over af testetoron, og måske også nogle gange til den gode side. Som min 12-årige ledsager bekræftende konstaterer efter et haka-lignende sekvens, så kunne der nogle gange være lidt for mange råb til, at han helt kunne følge med i handlingen, men valget af musik… wow den var helt i top.

Det er et stærkt persongalleri, Odense teater disker op med, og de skuffer ikke. I front ses Laura Skjoldborg i titelrollen som Ronja, hun spiller overfor den stridende bandes arving, Birk, der spilles af Emil Veber Rasmussen.

Der etableres hurtigt et yndefuldt og let samspil mellem de to, som giver os fornemmelsen af barndommens uskyldighed, som undervejs afløses af den forventede grænsesøgende adfærd, der ligger i de to teenageres natur.

Man sidder for eksempel lidt ude på kanten af teatersædet, når de to i deres første møde med hinanden, springer fra klippe til klippe i den golde og efter min mening succesfulde, simple scenografi.

De andre stærke kræfter kommer man selvfølgelig heller ikke udenom, og Mattis, der spilles af Anders Gjellerup Kock, Borka, personificeret af Mikkel Bay Mortensen, og ikke mindst Skalde-Per, der spilles af den evigt sjove Klaus T. Søndergaard, der med de mest banale pruttesekvenser for min ledsager til at klukke af grin.

Alt i alt er Odense Teaters opsætning af Ronja Røverdatter en rigtig flot forestilling, der kan ses af alle aldre, og som kan anbefales til hele familien her i mørkere tider!

Del artikel

Andre læser også