Rosé og champagne: Kommende vinsmagninger på Odense Å

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Forestil dig en varm sommerdag i en hyggelig båd med et glas vin i bedste Venedig-stil.

Det er måske lidt svært at forestille sig nu, hvor det danske vejr er præget af sne og slud.

Men fra maj og frem til september inviterer Odense Aafart og H.J. Hansen Vin til en masse lækre vinsmagninger på åen, og du kan købe billetter allerede nu.

Herunder får du et overblik over de forskellige vinsmagninger.

Rosévinssmagning

Forhåbentlig får vi lov at opleve det danske forårsvejr fra sin bedste side i år, og hvad lyder mere tiltalende end et glas kølig rosévin på en lun forårsaften?

Det kan du få fornøjelsen af fredag den 11. maj klokken 19 til 21, når Odense Aafart og H.J. Hansen Vin byder på rosévinssmagning ombord på Aafartens turbåd.

I løbet af turen kommer du til at smage på en række lækre rosévine, imens en rosévinekspert fortæller om vinene og svarer på dine spørgsmål herom. Derudover bliver der serveret en lille, let anretning, som komplimenteres af rosévinen.

Turen er ment som et optakt til Odenses helt egen roséfestival, som forløber lørdag den 12. maj. 

Det koster 295 kr. at deltage, og du finder billetter her. 

Portvinssmagning

Hvis du elsker portvin, vil du også elske at komme med på en af Odense Aafart og H.J. Hansen Vins portvinssmagninger på åen. I løbet af turene kan du smage på nogle af de absolut bedste portvine fra de bedste portvinsproducenter, samtidig med en portvinsekspert kommenterer på betydningen af lagring og alder for portvinens karakteristiske smag.

Derudover bliver der serveret en lille let anretning, som komplimenteres af portvinen.

Du kan komme med til portvinssmagning på Odense Å både fredag d. 25. maj kl. 19 til 21 og fredag d. 7. september kl. 19 til 21.

Det koster 395 kr. at deltage begge dage, og du finder billetter i ovenstående links.

Smagning af italienske vine

Fredag den 22. juni kl. 19 til 20.30 kan du komme til smagning af italienske vine på Odense Å.

Imens du nyder den danske sommeraften fra turbåden, får du mulighed for at smage på et bredt udpluk af de mange forskellige italienske vine der findes. Nogle af verdens ældste vinproducenter ligger i Italien, og der findes flere end 350 forskellige vindruevarianter i Italien. Desuden er Italien ifølge arrangørerne danskernes foretrukne vinland.

Turen bliver kommenteret af en vinekspert, hvor der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til alle vinene. Derudover bliver der serveret en lille, let anretning, som komplimenteres af vinen.

Det koster 295 kr. at deltage, og du finder billetter her.

Champagnesmagning

Hvis du er mere til champagne end vin, skal du læse med her. For fredag d. 10. august er der nemlig champagnesmagning på Odense Å fra klokken 19 til 20.30.

I løbet af turen får du et indblik i champagnens spændende univers og smager en række mousserende vine fra det mest kendte vinområde i verden – nemlig Champagne.

Turen bliver som altid kommenteret af en champagneekspert, hvor der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til alle de forskellige slags champagne. Derudover bliver der serveret en lille, let anretning, som komplimenteres af champagnen.

Det koster 395 kr. at deltage, og du finder billetter her.

Smagning af klassiske vine

Nyd din sensommeraften på Odense Å fredag den 31. august, hvor du kan komme til smagning af gode, klassiske vine fra klokken 19 til 20.30. Ved denne smagning vender H.J. Hansen Vin blikket tilbage mod nogle af de største klassikere. Du kan smage på vine fra de områder, som man altid vender tilbage til, når det bedste af det bedste skal på bordet.

Turen bliver som altid kommenteret af en vinekspert, hvor der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til vinene. Derudover bliver der serveret en lille, let anretning, som komplimenteres af vinen.

Det koster 295 kr. at deltage, og du finder billetter her.

Foto: Odense Aafart.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00