Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Til alle dem, der elsker rosé: Kom på rosé-cruise på åen

Af Christina Frederiksen

Uret viser sommertid, og det betyder, at rosésæsonen for alvor er skudt i gang. Den lette, lyserøde drik er én af danskernes favoritter, og her i Odense har den sågar sin egen festival. Odense Aafart vil også være med på de lyserøde bølger, og derfor byder aafarten på en hyggelig aften i rosévinens tegn.

Rosésmagningen finder sted til vands på én af aafartens både. Turen går ned ad Odense Å, hvor deltagerne skal smage en række af de lækre lyserøde rosévine.

Turen bliver som altid kommenteret af en rosévinsekspert, hvor der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål om vinene.

Tag glasset med hjem

I rosé-sammenhæng er et vinglas i øvrigt ikke bare et vinglas. Aftenens rosévine bliver således skænket i Riedel-glas, der er en type glas, der fremmer de helt rigtige noter i roséen. Og som noget nyt får deltagerne efterfølgende glassene med hjem. Derudover bliver der serveret en lille snack, som komplimenteres af rosévinene.

Rosévin laves på røde druer, hvis skaller fjerens få timer efter gæringen er begyndt. Drueskallerne afgiver derfor ganske lidt garvesyre til mosten, og det er altså på den måde, at vinen får sin karakteristiske lyserøde farve.

Det koster 395 kroner at deltage.

Hvad: Rosésmagning med Odense Aafart

Hvor: Odense Aafarts billetsalg, Filosofgangen 30B, 5000 Odense C – deltagerne mødes 15 minutter før

Hvornår: 12. maj kl. 19

Mere info lige her.

Del artikel

Andre læser også