MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Royal Run med stjernestøv: OL-atleter fejrer Kronprinsen

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Lars Møller.
Foto: Lars Møller.

I denne måned fylder H.K.H. Kronprins Frederik 50 år, og i den anledning inviterer han alle interesserede med til et gigantisk løbeevent i Danmarks fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Løbefesten Royal Run foregår 2. pinsedag, mandag den 21. maj 2018, og det bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan odenseanerne være med til at fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham. Det kan du læse meget mere om her.

Nu har store prominente sportsnavne meldt deres ankomst til løbet den 21. maj.

Store OL-atleter løber med

Eskild Ebbesen, Rikke Hørlykke og Peter Gade får den 21. maj udleveret et startnummer til Kronprinsens motionsløb Royal Run i Odense. Det skriver TV2 Fyn mandag.

De har alle vundet medaljer hjem til Danmark, og de er klar til at spænde løbeskoene og fejre vores allesammens Kronprins sammen med 5585 andre tilmeldte fynboer.

Rikke Hørlykke vandt OL-guld tilbage i 2004, hvor hun sammen med kvindelandsholdet i Håndbold gik hele vejen i Athen.

“Jeg glæder mig meget til at opleve stemningen under selve løbet – men mest til gensynet med tidligere holdkammerater, trænere og ikke mindst Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, som også var tilstede i Athen da vi vandt OL guldet, siger Rikke Hørlykke til TV2 Fyn.

Foto: Brian Martin Rasmussen. Det er sådan her vi kender Eskild Ebbesen bedst.

En stor tak til Kronprinsen

Kronprins Frederik har altid været en stor figur i sportens verden, hvor han siden 2009 også har været medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Derfor er det helt ideelt, at han bliver fejret af store OL-atleter i Odense:

“Idræt, herunder OL, spiller en stor rolle i Kronprinsens liv, og vi i sportens verden er taknemmelige for den indsats, han yder. Så selvfølgelig skulle han også fejres for denne del under Royal Run. Det, at vi får samlet så stor en gruppe OL-atleter i Odense vil helt sikkert få en stor betydning for løbet i byen, hvor nogle af de største sportsstjerner vil tage aktivt del i festlighederne,” siger Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik Forbund til TV2 Fyn.

Foruden Rikke Hørlykke, Eskild Ebbesen og Peter Gade løber blandt andre også bryderen Mark O. Madsen, svømmeren Mie Østergaard Nielsen og cykelrytteren Chris Anker Sørensen med i Odense.

Du kan det nå det endnu

Kronprins Frederik løber Royal Run i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og slutter af med ti kilometer i København/Frederiksberg.

Hvis du vil have muligheden for at løbe med både Kronprinsen og de andre prominente navne, kan du stadig nå at tilmelde dig lige her.

Dansk Atletik Forbund, Danmarks Idrætsforbund og DGI står bag fødselsdags-løbet. Royal Run arrangeres af foreningen Bevæg dig for livet.

Del artikel