Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere byer udsolgt: Få pladser tilbage i Royal Run

Af Christina Frederiksen
Royal Run '22, hvor H.K.H. Kronprins Frederik løb 10 km med H.K.H. Prins Vincent og H.K.H. Prins Christian. Foto: Lars Møller/Royal Run
Royal Run '22, hvor H.K.H. Kronprins Frederik løb 10 km med H.K.H. Prins Vincent og H.K.H. Prins Christian. Foto: Lars Møller/Royal Run

Med bare én måned til Royal Run har det royale event nu nået over 90.000 tilmeldte deltagere.

Royal Run foregår i fire helt nye byer, nemlig Herning, Aabenraa, Nyborg og Nykøbing Falster, mens København/Frederiksberg er den eneste genganger.

København har for nylig meldt udsolgt med 40.000 deltagere, mens både Herning og Nykøbing Falster allerede meldte udsolgt tilbage i henholdsvis december og februar.

Aabenraa og Nyborg har stadig omkring henholdsvis 2000 og 1000 startnumre tilbage.

Royal Run er helt udsolgt ved 93.500 tilmeldinger.

Det største Royal Run uden for København

Både Herning og Nyborgs deltagerantal gør, at begge opnår rekorder.

Med sine 18.500 deltagere i Herning, bliver eventet det største Royal Run uden for København i løbets historie. Tidligere var det Sønderborg, der i 2021 havde 17.947 deltagere, som var det største Royal Run uden for hovedstaden.

Solgte startnumre pr. 26. april 2023:

Herning: 18.500 (Udsolgt)

Aabenraa: 12.856 (Plads til 15:000)

Nyborg: 9.000 (Plads til 10.000)

Nykøbing Falster: 10.000 (Udsolgt)

København/Frederiksberg: 40.000 (Udsolgt)

Og med Nyborgs indtil videre 9.000 tilmeldte deltagere, er eventet her, det største afholdt på Fyn, siden Royal Run tog sin begyndelse i 2018.

Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere.

Blandt arrangørerne er glæden stor over, at der igen kan trækkes så mange deltagere til:

”Det er glædeligt se, at Royal Run er noget, der kan få unge, ældre, rutinerede og mindre rutinerede ud at løbe eller gå.

Og fantastisk at se, at vi allerede kan melde udsolgt i København OG slå rekord med det største Royal Run til dato i både Jylland og på Fyn,” siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Motionsløb er også for nybegynderne

Ud af de nu over 90.000 deltagere har 32 procent ved tilmelding svaret, at det er første gang nogensinde, at de deltager i et motionsløb.

Alene i Nykøbing Falster opnås der Royal Run-rekord med det højeste antal førstegangsløbere i Royal Runs fem år lange historie.

Hele 43,44 procent af de 10.000 tilmeldte deltagere har svaret, at det er første gang, de deltager i et motionsløb.

”Det er interessant for os som idrætsorganisation at følge med i, hvad der sker, når vi beslutter os for at afholde et motionsevent i nogle mindre byer, end hvad vi er vant til.

OM ROYAL RUN

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023.
  • Royal Run ’23 finder sted i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
  • Der var tilmeldt 91.732 deltagere til Royal Run ’22.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk.

Det, at vi har kunnet få så mange nye motionister med i Nykøbing Falster, gør det fortsatte arbejde med Royal Run endnu mere spændende og perspektivrigt,” lyder det fra Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og med i Royal Runs styregruppe.

Del artikel

Andre læser også