Royalt besøg i byen: Kronprins Frederik åbner stor festival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Filmskabere fra hele verden får kongeligt selskab ved årets udgave af OFF – Odense International Film Festival.

Odense Kommune har inviteret filmfestivalens protektor, H.K.H. Kronprinsen, til åbningsfesten – Kick OFF –  hvor Kronprinsen får lejlighed til at overvære en humørfyldt aften med taler, dans og naturligvis en masse film i det korte format.

OFF – Odense International Film Festival bliver officielt åbnet ved et arrangement på Magasinet den 24. august kl. 20.00.

“Det er et stort og velfortjent skulderklap, at Kronprinsen viser sin opbakning ved at deltage i åbningen af OFF – Odense International Film Festival 2020.

Det er en anerkendelse af det meget store udviklingsarbejde, der er blevet lagt af arrangørerne siden festivalens start – et udviklingsarbejde, som har bragt OFF – Odense International Film Festival op på et højt internationalt niveau.

Det er værdifuldt for Odense, for et rigt og levende kulturliv gør byen spændende at bo i, og trækker besøgende til byen, så endnu flere kan få øjnene op for Odenses mange kvaliteter,” siger borgmester Peter Rahbæk Juel (A).

Vindere sendes til USA

OFF – Odense International Film Festival begyndte i 1975, og i de seneste år har festivalen gennemgået en rivende udvikling, som har betydet, at den i 2013 blev anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival.

Dermed blev både vinderen af Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence sendt videre til USA.

Fra 2015 kunne Odense Internationale Filmfestival også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre – og siden 2018 er vinderen af Dokumentarkonkurrencen også gået til Oscar-selektionen.

Således bliver samtlige vindere fra vores kortfilmskonkurrencer til den prestigefyldte Oscar-komité.

Prestigefyldt festival

Desuden har OFF – Odense International Film Festival siden 2019 kunne sende én kandidat videre til European Film Awards, ligesom de nominerede til Robert prisen for Bedste Danske Kortfilm også findes blandt deltagere på festivalen.

“Vi er stolte over den udvikling, som OFF – Odense International Film Festival har haft.

Det er en af de mest prestigefyldte festivaler inden for kortfilm, og hvert eneste år strømmer filmskaberne til Odense for at deltage.

Det er godt for byen, men i høj grad også for den danske filmscene, og jeg er utrolig glad for, at Kronprinsen har sagt ja tak til at deltage i åbningen.

Det betyder meget med kongehusets anerkendelse og interesse for det store kulturarbejde, der bliver gjort i Odense,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her