Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Royalt besøg i byen: Kronprins Frederik åbner stor festival i Odense

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Filmskabere fra hele verden får kongeligt selskab ved årets udgave af OFF – Odense International Film Festival.

Odense Kommune har inviteret filmfestivalens protektor, H.K.H. Kronprinsen, til åbningsfesten – Kick OFF –  hvor Kronprinsen får lejlighed til at overvære en humørfyldt aften med taler, dans og naturligvis en masse film i det korte format.

OFF – Odense International Film Festival bliver officielt åbnet ved et arrangement på Magasinet den 24. august kl. 20.00.

“Det er et stort og velfortjent skulderklap, at Kronprinsen viser sin opbakning ved at deltage i åbningen af OFF – Odense International Film Festival 2020.

Det er en anerkendelse af det meget store udviklingsarbejde, der er blevet lagt af arrangørerne siden festivalens start – et udviklingsarbejde, som har bragt OFF – Odense International Film Festival op på et højt internationalt niveau.

Det er værdifuldt for Odense, for et rigt og levende kulturliv gør byen spændende at bo i, og trækker besøgende til byen, så endnu flere kan få øjnene op for Odenses mange kvaliteter,” siger borgmester Peter Rahbæk Juel (A).

Vindere sendes til USA

OFF – Odense International Film Festival begyndte i 1975, og i de seneste år har festivalen gennemgået en rivende udvikling, som har betydet, at den i 2013 blev anerkendt som Danmarks første Oscar-kvalificerende filmfestival.

Dermed blev både vinderen af Hovedkonkurrencen og Den Danske Konkurrence sendt videre til USA.

Fra 2015 kunne Odense Internationale Filmfestival også sende vinderen af Animationskonkurrencen videre – og siden 2018 er vinderen af Dokumentarkonkurrencen også gået til Oscar-selektionen.

Således bliver samtlige vindere fra vores kortfilmskonkurrencer til den prestigefyldte Oscar-komité.

Prestigefyldt festival

Desuden har OFF – Odense International Film Festival siden 2019 kunne sende én kandidat videre til European Film Awards, ligesom de nominerede til Robert prisen for Bedste Danske Kortfilm også findes blandt deltagere på festivalen.

“Vi er stolte over den udvikling, som OFF – Odense International Film Festival har haft.

Det er en af de mest prestigefyldte festivaler inden for kortfilm, og hvert eneste år strømmer filmskaberne til Odense for at deltage.

Det er godt for byen, men i høj grad også for den danske filmscene, og jeg er utrolig glad for, at Kronprinsen har sagt ja tak til at deltage i åbningen.

Det betyder meget med kongehusets anerkendelse og interesse for det store kulturarbejde, der bliver gjort i Odense,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Del artikel

Andre læser også