MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan blive en realitet: Vil indføre rygeforbud ved udendørsservering

Af Michael Qureshi
Foto: Café Kræz
Foto: Café Kræz

I fremtiden kan det blive sådan, at det bliver røgfrit, når du spiser og drikker på steder med udendørsservering i Odense.

En stor undersøgelse fortaget af Epinion på vegne af DR viser, at over halvdelen af danskerne støtter op om at forbyde rygning ved på restauranter og caféer med udendørsservering.

Af undersøgelsen, der er lavet på baggrund af interview med 1067 respondenter, fremgår det, at 51 procent mener, at rygning skal gøres forbudt på udendørs serveringsområder.

41 procent mener ikke, at det skal være forbudt.

Sundhedsminister Sophie Løhde oplyser i et skriftligt svar til DR, at man vil tage hul på debatten i Folketinget efter sommerferien.

Er allerede i Sverige

Derfor kan det blive en realitet, hvis der findes flertal for en lov omkring det spørgsmål.

“Vi har for kort tid siden taget hul på drøftelser med Folketingets partier om, hvordan vi blandt andet kan forebygge, at især børn og unge bliver afhængige af nikotin,” oplyser Sophie Løhde til DR.

Af de adspurgte mellem 18 og 34 år er det 46 procent, der gerne vil have et forbud mod rygning på udendørs serveringsområder.

I Sverige har man allerede et lignende forbud.

Her blev det fra juli 2019 forbudt at ryge på visse offentlige steder – herunder ved udeserveringer på caféer og restauranter. Det skriver Ritzau.

Del artikel

Andre læser også