Rykker ind med et brag: Kæmpe kæde overtager Odense-hotel og driften af ODEON

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

En større nyhed på hotelfronten i Odense er netop blevet afsløret.

Comwell Hotels overtager driften af Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense, teaterhuset Odeon og Odense Koncerthus.

Direktøren for Comwells nye hotel hentes fra kædens egne rækker.

Fra årsskiftet bliver Comwell Hotels ny operatør af det nuværende Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense.

Ligeledes overtager den danske Comwell-kæde af hoteller og konferencecentre driften af kongresfaciliteterne i musik- og teaterhuset Odeon samt Odense Koncerthus, der ligger ved siden af hotellet.

Hotellet, der har 157 værelser, omdøbes fra årsskiftet til Comwell H.C. Andersen Odense.

Dermed rykker Comwell for første gang ind i Danmarks tredjestørste by – på Fyn driver Comwell i forvejen Comwell Kongebrogaarden og Comwell Middelfart.

Overtagelsen sker som et led i en strategisk beslutning i Comwell-koncernen om ekspansion i de store danske byer, oplyser Comwell i en pressemeddelelse.

Comwell Hotels er i fuld gang med at bygge sit første og største hotel i København, der åbner i januar 2021 i Københavns Nordhavn, og har desuden udvidelsesplaner for to af sine eksisterende hoteller i Aarhus og Kolding.

Tredje Comwell-hotel på Fyn

Koncernchef i Comwell Hotels, Peter Schelde, glæder sig til at bringe Comwell til Odense:

”Med overtagelsen af hotellet får vi ikke alene vores tredje hotel på Fyn.

Vi får også møde- og konferencefaciliteter med stor kapacitet og mange muligheder centralt beliggende i landet i Danmarks tredjestørste by.

Det ligger helt i tråd med vores strategi om at ekspandere i de store byer.

Med Comwell som operatør af hotellet og de gode og nye konferencefaciliteter i Odeon kommer vi til at stå endnu stærkere i markedet,” siger Peter Schelde.

Hotellet ejes af Lillebælt Gruppen

Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Odense ejes af Lillebælt Gruppen, hvis direktør og ejer, Jens Belling, siger om det kommende samarbejde med Comwell Hotels:

”Comwells overtagelse af driften af H.C. Andersen Hotel er det rigtige for os, medarbejderne, gæsterne og Odense.

Comwell er en sværvægter på det danske møde- og konferencemarked.

Vi er stolte af at træde ind i Comwell, som flere gange har vundet og været nomineret til årets bedste hotelkæde i Danmark ved Danish Travel Awards.

Med Comwell som driftsoperatør sikrer vi, at H.C. Andersen Hotel og Odeon forbliver en stor spiller, som kan tiltrække flere og store konferencer.”

Det kommende Comwell H.C. Andersen Odense har udover sine 157 værelser også restaurant og møde- og konferencefaciliteter med plads til op mod 1.200 personer i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus, der ligger i forlængelse af hotellet.

Med i driftsaftalen med Lillebælt Gruppen ligger også, at Comwell Hotels skal varetage driften af Odeons konferencefaciliteter.

Ny hoteldirektør fra egne rækker

Den nuværende hotelchef på Comwell Sorø, 34-årige Ninna Stæhr-Petersen, kommer til at stå i spidsen for Comwell H.C. Andersen Odense, Odense Koncerthus og Odeon, hvorfor hun udnævnes til hoteldirektør samtidig med overdragelsen.

Ninna Stæhr-Petersen blev i 2014 restaurantchef på Comwell Hvide Hus Aalborg, i 2016 blev hun hotelchef for Himmerland Golf og Spa Resort, inden hun sidste år tiltrådte som hotelchef på Comwell Sorø.

Alle de nuværende medarbejdere på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Odense Koncerthus og på Odeon fortsætter uberørt af Comwells overtagelse fra Radison.

Comwell, der i år har 50 års jubilæum, driver foreløbig 14 hoteller i Danmark og to i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus.

Desuden samarbejder koncernen med BC Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen.

Lukkeloven sættes på pause: Dagligvarebutikker må holde åbent to dage i påsken

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er påsken hellig, og stort set alt er lukket ned i Danmark.

Men regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af corona-virus.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Giver mulighed for at handle på forskellige tidspunkter

Normalt skal de større butikker holde lukket.

“Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet.

Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken.

Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

Kun midlertidigt med pause af lukkeloven

“Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover.

Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler.

Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge..”

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.

Politiet skal hjælpe: I morgen genåbner Odenses genbrugsstationer

Skrevet af: Redaktionen

Det kan godt være, at hverdagen langt fra er normal her midt under Corona-krisen.

Men det har i den grad været savnet for mange at komme en tur på genbrugsstationen med alt sit ragelse.

Især i en tid hvor man har ekstra tid til at få ryddet ud i garagen og gå i haven.

Men tirsdag d. 31. marts klokken 10.00 sker det så.

Hos Odense Kommune forventer man et større rykind, når portene åbnes igen.

Kun 10 biler ad gangen

Derfor har man lavet en vigtig begrænsning på kun 10 biler ad gangen på hver genbrugsstation.

Det er en restriktion, som selvsagt kommer til at give en del kødannelse, som også vil påvirke den øvrige trafik.

Odense Renovation, Odense Kommunes Vejmyndighed, Fyns Politi og Hjemmeværnet gør, hvad de kan for at få det hele til at glide.

Men forventningen er, at det kan give trafikale udfordringer omkring nogle af genbrugspladserne.

Gode råd før dit besøg

Her er de øvrige hensyn, man bedes tage, hvis man har planlagt en tur på genbrugsstationen i Odense.

  • Udskyd dit besøg, hvis ikke du har et akut behov.
  • Har du udelukkende haveaffald, du skal af med, så vent til weekenden, hvor Odense Nord Miljøcenter har åbent for indlevering af rent haveaffald til kompostfremstilling.
  • Hvis du tager af sted til genbrugsstationen, så husk handsker, og vær så få personer som muligt i bilen.
  • Medbring selv kost og skovl. De fælles redskaber er fjernet fra pladsen for at mindske smitterisikoen.
  • Er du en virksomhed med erhvervsaffald, så kør til genbrugsstationen i Havnegade. Her er der en speciel indkørsel kun for virksomheder.

Statsministeren: Vil måske åbne Danmark forsigtigt op efter påske

Skrevet af: Redaktionen

Statsminister Mette Frederiksen meddelte på et pressemøde mandag sent eftermiddag regeringens foreløbige planer.

Hun kunne fortælle, at det indtil videre ser ud til at gøre gavn, at Danmark har lukket ned og stået sammen ved at holde afstand.

Derfor arbejder regeringen på en plan om at åbne Danmark forsigtigt op efter Påske.

“Hvis vi danskere i de næste to uger hen over påsken fortsætter med at stå sammen med at holde afstand – og hvis tallene fortsat følger den nuværende kurve, så vil regeringen begynde med en kontrolleret åbning af vores samfund,” sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Vi må ikke begynde at slække kravene

Men hun advarede samtidig om, at de næste to uger bliver helt afgørende for, at vi kan få hverdagen lidt tilbage.

“Det værste der kan ske er, at hvis man begynder at slække på kravene, fordi det lysner. Vi skal gøre det modsatte. Vi skal holde ud. Vi skal hænge i. For vi kan se lyset forude. Vi kan komme godt igennem det vi kalder første halvleg.”

Hun fortsatte;

“Hvis danskere mødes og forsamles, så kan vi ikke åbne Danmark op efter påske. Så kan vi komme i den modsatte situation, hvor vi må stramme endnu mere.”

“Vi kigger ind i en meget mærkelig tid. Vi vil opleve, at flere bliver syge, men hvis vi står sammen, så kan vi se en gradvis åbning af samfundet,” sagde Mette Frederiksen.

Vil lave en plan for åbning

Der vil i de kommende dage være møder i regeringen om en plan for at åbne Danmark forsigtigt op igen. Men hverdagen bliver ikke helt som vi kender den med det samme.

“Når vi skal gå på arbejde, uddanne os og gå i skole, så skal det ske på forskellige tider af dagen. Vi skal undgå myldretidstrafik, og når vi skal gå på arbejde, så skal det være på en anden måde end hidtil,” forklarede Mette Frederiksen.

Hun siger, at indsatsen vil blive ‘justeret skridt for skridt’, så man ikke går for hurtigt frem.

“I andre lande har vi set tilbageslag, hvor man har måttet indføre tiltag, som vi helst ikke ønsker.”

Opdateres