Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er det slut: Kommunen sætter stopper for gratis parkering i centrum

Af Christina Frederiksen

Beboere i Odense C bøvler med at finde parkering i byen.

Det skyldes især, at mange pendlere vælger at parkere bilen på én af byens villaveje, mens de er på arbejde.

Og det gør det altså svært for dem, der bor på vejene at finde parkeringspladser.

“I december 2022 indfører vi beboerlicens i Hunderup Nord (og Munkebjerg Nord red.). På det tidspunkt er der 1 times tidsbegrænsning på parkeringspladserne fra kl. 9 til kl. 20 på hverdage og fra kl. 9 til kl. 16 på lørdage.

Beboere og erhverv med licens er undtaget fra tidsbegrænsningen. Dermed prioriteres beboere og erhverv over pendlere, der ikke længere kan parkere gratis i området. Derudover oplever vi en stigning i både bilejerskab i og pendlere til Odense, hvilket kan give et ekstra pres på parkeringsmulighederne. Beboerlicensen er således med til at sikre, at der også er parkeringspladser til beboere og erhverv i fremtiden,” lyder det fra Odense Kommune.

Hunderup Nord dækker det område, der ligger fra den nederste del af Jagtvej, første del af Langelinie, Platanvej, Enghavevej og Lahnsgade, Linde Allé og Kastanievej, en del af Sadolinsgade, Læssøegade og Hunderupvej.

Munkebjerg Nord dækker klyngen af veje i området omkring Reventlowsvej, Hjallesevej, Kragsbjergvej og ud mod Rosengårdvej.

Fakta om beboerlicenser

Beboerlicensområdet er en såkaldt parkeringszone, hvor der kun må parkeres tidsbegrænset på de veje, der er omfattet af licensordningen (markeret med gult på kortet). Beboere med beboerlicens er undtaget tidsbegrænsningen. Hver husstand kan købe 1 licens, hvis de har bil.

Du kan købe en beboerlicens i disse tilfælde: Dit navn skal stå på bilens registreringsattest. Du skal være bilejer, sekundær ejer af bilen, registreret som bruger eller sekundær bruger af bilen for at kunne købe en beboerlicens.

Leaser du en bil, skal du uploade/vedhæfte en kopi af leasingkontrakten fra et autoriseret leasingfirma. Den digitale kopi kan være scannet fra det originale dokument eller et billede taget med en mobiltelefon. Du skal uploade og sende leasingkontrakten samtidig med, at du ansøger om beboerlicens.

Giver ikke pladsgaranti: Beboerlicensen giver ingen pladsgaranti, men gør det nemmere for dig at finde en parkeringsplads, fordi bilister udefra ikke længere kan holde hele dagen i området.

Dét koster en beboerlicens: Beboerlicensen i området gælder i 1 år, og den koster 600 kr. Beboere kan købe 1 licens pr. husstand, hvis de har bil. Licensen kan købes på denne side.

Læs mere om beboerlicenserne her.

Formålet med at indføre beboerlicenser er ifølge Odense Kommune at tilgodese beboere og erhverv i områderne.

“Derudover stiger bilejerskabet i Odense, og flere og flere pendler til byen i bil. Det betyder, at flere og flere veje bliver brugt af pendlere til parkering. Dermed skal indførelsen af beboerlicens også ses som en fremtidssikring, så det også i fremtiden er muligt at parkere på vejen for beboere og erhverv i området,” lyder det fra kommunen.

Beboerlicenserne er blevet indført fra i dag, 5. december.

Tilbage i oktober blev beboerlicenserne også indført i dele af Skibhuskvarteret, hvor beboerne også har svært ved at finde parkering.

Del artikel

Andre læser også