MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu sker det: I morgen indsættes 440 nye løbehjul i Odenses gader

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto: Tier
PR-foto: Tier

12. juli kunne vi skrive nyheden om, at løbehjuls-krigen for alvor er i gang i byen, da det tyske firma TIER tager kampen op med VOI, som i forvejen findes i Odenses gader.

De har fået tilladelse af Odense Kommune til at indsætte 500 el-løbehjul, og de første 440 skulle egentlig havde været klar allerede mandag, men TIER skulle lige gennemføre de sidste sikkerhedstjek.

Egentlig skulle løbehjulene have været klar til brug allerede mandag, men forskellige sikkerhedstjek har gjort, at de først bliver klar fra onsdag morgen.

“De er klar til brug klokken 8.00,” fortæller Mads Pedersen, der er operations manager og har ansvaret for Tiers løbehjul i Odense til TV2fyn.dk i dag.

Sådan bruger du el-løbehjul

Både VOI og TIER koster 10 kr. at låse op og herefter fra 1,5 krone i minutter. Man skal have downloadet firmaernes apps for at bruge dem.

TIER oplyser til TV2 Fyn, at man blandt andet kan finde TIER’s turkisfarvede løbehjul ved banegårdpladsen, ved byens bro og ved Rosengårdcentret.

Men hvis man tror, at løbehjulet kan benyttes som en billig taxatur hjem fra byen, bliver man skuffet:

“Man må ikke køre i beruset tilstand, og det er også derfor, vores løbehjul låser klokken 22.30. Selvfølgelig kan man godt være beruset før det tidspunkt, men vi opfordrer folk til at lade være, for det er ulovligt,” siger Mads Pedersen til TV2 Fyn.

Sikker kørsel på løbehjul:

– Brug hjelm

– Følg samme færdselsregler som på cykel

– Orienter dig grundigt blandt dine medtrafikanter

– Brug ringeklokken ved overhalinger

– Én bruger på ét løbehjul

Del artikel

Seneste nyt