MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du hjælp efter dødsfald

Af Redaktionen

Få hjælp til at finde roen efter et dødsfald

Dette indhold er sponsoreret

Et dødsfald er for de fleste en utrolig svær begivenhed, der kulminerer med en masse praktiske gøremål. Ikke nok med at man er påvirket af omstændighederne og har en masse ubesvarede spørgsmål, så skal en mindeværdig begravelse også planlægges. I sådanne tilfælde kan du benytte dig af bedemand Svendborg, også kaldt Fynske Bedemænd, der er bosat i Svendborg og omegn, og som igennem årene har oparbejdet en stor rutine i at hjælpe jer igennem den svære tid. 

Få hjælp til de praktiske gøremål

I forbindelse med et dødsfald, opstår der en lang række praktiske gøremål, og spørgsmål til de pårørende. Derfor står din lokale bedemand klar til at hjælpe dig med at skænke en smuk og mindeværdig begravelse af den afdøde. Bedemand Svendborg har fokus på, at de pårørende kan føle sig trygge og hjulpet hele vejen, så de efterladte kan være sikre på, at de bliver hjulpet og ikke føres bag lyset når der skal tages beslutninger vedrørende den afdøde. 

De efterladte og den afdødes ønsker er i højsædet

Med praktiske gøremål, hører et væld af beslutninger sig til. Overordnet set, vil der tages højde for den afdødes ønsker, såfremt disse skulle være nedskrevet eller blot videregivet analogt til de efterladte. Den danske lovgivning siger, at alle afdøde enten skal kremeres eller jordfæstes, hvilket medfører, at de pårørende skal tage beslutningen om, hvorvidt den afdøde skal brændes eller jordbegraves, såfremt den afdøde altså ikke selv har udtrykt et specifikt ønske om én af delene, enten analogt eller på skrift. Der skal også tages en beslutning om, hvordan gravstedet skal se ud og hvor begravelsen skal finde sted, samt hvilken gravsten der skal stå til skue på gravstedet. I den forbindelse er det bedst at tage kontakt til graveren på kirkegården, som står til rådighed. Denne kontakt kan bedemand Svendborg også hjælpe jer med at tage. 

Vedligeholdelse af gravsted

Når ceremonien har fundet sted og gravstedet skal tages i brug, udstedes der et gravstedsbrev, der indeholder oplysninger omkring hvem der er nedsat i graven og varigheden af gravens fredning. En fredningsperiode er på minimum tyve år for almindelige kister og ti år for urner. Ønskes det efter de tyve eller ti år, at bevare gravstedet udover fredningsperioden, kan dette altid gøres mod et tillæg til kirkegården. Når man har et gravsted, har man automatisk også pligt til at holde gravstedet vedlige. Gravstedet skal altså passes og holdes frit for ukrudt. Hvis dette ikke overholdes, risikerer man at gravstedet ryddes for beplantning, og hvis man i familien ikke har mulighed for, eller ikke ønsker, at passe gravstedet, kan man overlade pasningen til kirkegården mod betaling. 

Askespredning

Hvis man ikke ønsker et traditionelt gravsted på en kirkegård, findes der en anden løsning, hvor askens i stedet spredes over åbent hav. Hvis dette skal efterkommes, er det et krav fra Kirkeministeriet, at afdøde selv har angivet dette som ønske skriftligt forinden, eller udtrykkeligt gjort opmærksom på dette til de efterladte. Dette er en løsning, der virkelig har vundet sit indpas, og er også en måde at mindes den afdøde i andre omgivelser.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien