Sådan får du mere økonomisk frihed når du bor i en storby

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Følelsen af ikke at kunne betale det vi skylder, er en af de absolut værste følelser vi overhovedet kan komme i tanke om. Alle kan opleve at komme i problemer med økonomien. Det kan især være svært at få det hele til at hænge sammen, hvis vi bor i storbyer såsom Odense. Men hvad kan du gøre?

Hvad kan en kassekredit gøre for dig?

Flere og flere flytter hvert år til Odense, grundet de skønne omgivelser, den fantastiske kultur og ikke mindst de mange spændende aktiviteter der konstant foregår i de hyggelige gågader. Men, selvom Odense er en fantastisk by med meget at byde på, så kan det for nogen være svært at få råd til at bo i byen. Eftersom denne by er ganske eftertragtet, så koster det hurtigt mange penge at købe eller leje, og det kan i den grad mærkes på økonomien. Måske har du brug for en form for sikkerhed i din økonomi? Hvad med en hurtig kassekredit? Finbino har nemlig nogle gode låne-muligheder til dig, der gerne vil undgå de ”almindelige” lån, såsom forbrugslån. På mange måder kan der være fordele ved at vælge en kassekredit frem for så mange andre lån. Vi har herunder sammenlignet fordelene og ulemperne ved en kassekredit:

Fordele:

  • Det fungerer som et sikkerhedsnet, hvis økonomien går skævt
  • Du behøver ikke betale det hele tilbage på én gang
  • Når du har tilbagebetalt noget af din kassekredit, så kan du trække fra den igen
  • Du kan låne ganske små og ganske høje beløb
  • Det er nemt at få lov at optage en kassekredit

 

Ulemper:

  • Det kan være stressende at se minus 20.000 på kontoen
  • Renterne på en kassekredit kan være høje
  • Det kan tage mange måneder at tilbagebetale
  • Du skal oftest tale med din bank inden du optager en kassekredit
  • Det kan hurtigt blive en god nødløsning hver gang du mangler penge

Det er nemt at optage gæld, men svært at slippe af med den

Som du kan læse, så er der både fordele og ulemper ved en kassekredit. Det vil der generelt være ved alle typer af lån. Det er dog altid bedst at du har kendskab til disse inden du vælger lånet, da du derved ved hvad det er du går ind til, på forhånd. Mange danskere vælger at optage en kassekredit, netop for at have denne ”buffer”, som fungerer som et sikkerhedsnet. Dette gør danskerne mere trygge ved deres økonomi, netop fordi de ved, at de har en kassekredit liggende. Men, det har ikke forhindret et utal af danskere i at optage gæld og talrige lån. Faktisk synker massevis af danskere ned i håbløs gæld. I en artikel fra Politiken skrives der blandt andet at ”[…] et sted mellem 100.000 og 120.000 danskere er ved at drukne i en bundløs gæld, der presser dem længere og længere ud i håbløsheden – uden at der er nogen synlige veje ud af moradset”. Det er ganske enkelt fordi det er nemt at optage de mange forskellige lån, og mange danskere tænker ikke over konsekvenserne. Det er dog ikke kun helt skidt, da de gode nyheder er, at der: ”[…] bliver færre af dem; at antallet af dårlige betalere – som Politiken har beskrevet – er faldet for første gang siden Finanskrisen ramte Danmark”. Så noget må danskerne gøre rigtigt med deres økonomi. Nogle gange kan en gæld virke så uoverskuelig, at det er svært at se en vej ud af. Derfor kan en kassekredit netop være god, fordi den fungerer som en sidste, men meget brugbar løsning. Det skal ikke forstås som i at vi foreslår at vi tager flere lån for at kunne fjerne vores gæld. Det kan blot være en god idé at overveje en kassekredit fremfor større og mere uoverskuelige lån. På denne måde kan du undgå at komme i problematikker med gæld og RKI senere hen.

Hvorfor vælger danskere en kassekredit?

På billedet ovenfor kan vi se danskernes samlede formue, og hvad befolkningstallet er, i procent. Det vil altså sige, at 25,9 % af danskernes samlede formue kommer fra folk imellem 60-69. Men som vi kan se til højere, så er det kun 11,5 % ud af befolkningen som er placeret i denne aldersgruppe. Ergo er det altså i høj grad de ældre, som bærer slæbet af danskernes formue, selvom de bestemt ikke udgør den største procent af befolkningstallene. Men vil det så sige, at det kun er yngre generationer, som sørger for, at have masser af gæld? Ikke nødvendigvis, men i mange tilfælde er det sådan. Det er nemlig ofte i alderen fra 18-29 og 30-39, at boligkøb, børn og meget andet kommer ind i billedet, som netop kræver flere penge. Derfor er der netop mange der vælger en kassekredit, primært fordi det er et sikkerhedsnet, men også fordi vi er mange der antager at renten er billigere, hvilket den i mange tilfælde snildt kan være. Men bare fordi du har en kassekredit, så er det ikke ensbetydende med at du skal bruge den. Det kan du blandt andet læse mere om her: https://nyheder.tv2.dk/finans/nyheder/article.php/id-72669414%3As%C3%83dan-kommer-du-af-med-din-g%C3%83ld-unge-mand.html. I denne artikel bliver der blandt andet givet et godt råd, som lyder således: ”Lav en regel, der hedder, at kassekreditten kun er noget, du trækker på i nødstilfælde i de måneder, hvor det absolut ikke hænger sammen for dig økonomisk. Det er aldeles uholdbart at trække ekstra på kassekreditten hver eneste måned”. Dette er vi helt enige i. Selvom en kassekredit kan være rigtig god at have, så sørg for at du vælger den fordi du kan bruge den som et sikkerhedsnet, og ikke som en ekstra opsparing som du kan tage fra hver måned. Her nedenfor kan du se nogle af grundene til, at folk har valgt en kassekredit:

Kassekreditten bruges som en backup Du behøver ikke at bruge af den
Det føles som en lille opsparing Renten er betydeligt lavere end kviklån
Den fungerer godt til uforudsete udgifter Det er afstressende at vide at pengene er tilgængelige

Du kan finde betydeligt dyre byer at bo i end Odense, men som sagt så er det en storby, og nogle gange kan det overraske os, hvor dyrt der endelig kan være at bo her. Derfor kan det netop være en fordel at have en lille backup-plan, hvis det hele pludselig skulle brænde på. Måske du allerede nu er overbevist om, at en kassekredit er lige dét du har brug for. Så gør lige dig selv en tjeneste at sammenligne det med andre lån, for at sikre dig, at du har fat i det helt rigtige. Du kan herunder se en lille infografik omkring kassekredit og forbrugslån, for at se hvilke forskelle der er.

 

 

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.