Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du mere økonomisk frihed når du bor i en storby

Af Redaktionen

Annonce

Følelsen af ikke at kunne betale det vi skylder, er en af de absolut værste følelser vi overhovedet kan komme i tanke om. Alle kan opleve at komme i problemer med økonomien. Det kan især være svært at få det hele til at hænge sammen, hvis vi bor i storbyer såsom Odense. Men hvad kan du gøre?

Hvad kan en kassekredit gøre for dig?

Flere og flere flytter hvert år til Odense, grundet de skønne omgivelser, den fantastiske kultur og ikke mindst de mange spændende aktiviteter der konstant foregår i de hyggelige gågader. Men, selvom Odense er en fantastisk by med meget at byde på, så kan det for nogen være svært at få råd til at bo i byen. Eftersom denne by er ganske eftertragtet, så koster det hurtigt mange penge at købe eller leje, og det kan i den grad mærkes på økonomien. Måske har du brug for en form for sikkerhed i din økonomi? Hvad med en hurtig kassekredit? Finbino har nemlig nogle gode låne-muligheder til dig, der gerne vil undgå de ”almindelige” lån, såsom forbrugslån. På mange måder kan der være fordele ved at vælge en kassekredit frem for så mange andre lån. Vi har herunder sammenlignet fordelene og ulemperne ved en kassekredit:

Fordele:

 • Det fungerer som et sikkerhedsnet, hvis økonomien går skævt
 • Du behøver ikke betale det hele tilbage på én gang
 • Når du har tilbagebetalt noget af din kassekredit, så kan du trække fra den igen
 • Du kan låne ganske små og ganske høje beløb
 • Det er nemt at få lov at optage en kassekredit

 

Ulemper:

 • Det kan være stressende at se minus 20.000 på kontoen
 • Renterne på en kassekredit kan være høje
 • Det kan tage mange måneder at tilbagebetale
 • Du skal oftest tale med din bank inden du optager en kassekredit
 • Det kan hurtigt blive en god nødløsning hver gang du mangler penge

Det er nemt at optage gæld, men svært at slippe af med den

Som du kan læse, så er der både fordele og ulemper ved en kassekredit. Det vil der generelt være ved alle typer af lån. Det er dog altid bedst at du har kendskab til disse inden du vælger lånet, da du derved ved hvad det er du går ind til, på forhånd. Mange danskere vælger at optage en kassekredit, netop for at have denne ”buffer”, som fungerer som et sikkerhedsnet. Dette gør danskerne mere trygge ved deres økonomi, netop fordi de ved, at de har en kassekredit liggende. Men, det har ikke forhindret et utal af danskere i at optage gæld og talrige lån. Faktisk synker massevis af danskere ned i håbløs gæld. I en artikel fra Politiken skrives der blandt andet at ”[…] et sted mellem 100.000 og 120.000 danskere er ved at drukne i en bundløs gæld, der presser dem længere og længere ud i håbløsheden – uden at der er nogen synlige veje ud af moradset”. Det er ganske enkelt fordi det er nemt at optage de mange forskellige lån, og mange danskere tænker ikke over konsekvenserne. Det er dog ikke kun helt skidt, da de gode nyheder er, at der: ”[…] bliver færre af dem; at antallet af dårlige betalere – som Politiken har beskrevet – er faldet for første gang siden Finanskrisen ramte Danmark”. Så noget må danskerne gøre rigtigt med deres økonomi. Nogle gange kan en gæld virke så uoverskuelig, at det er svært at se en vej ud af. Derfor kan en kassekredit netop være god, fordi den fungerer som en sidste, men meget brugbar løsning. Det skal ikke forstås som i at vi foreslår at vi tager flere lån for at kunne fjerne vores gæld. Det kan blot være en god idé at overveje en kassekredit fremfor større og mere uoverskuelige lån. På denne måde kan du undgå at komme i problematikker med gæld og RKI senere hen.

Hvorfor vælger danskere en kassekredit?

På billedet ovenfor kan vi se danskernes samlede formue, og hvad befolkningstallet er, i procent. Det vil altså sige, at 25,9 % af danskernes samlede formue kommer fra folk imellem 60-69. Men som vi kan se til højere, så er det kun 11,5 % ud af befolkningen som er placeret i denne aldersgruppe. Ergo er det altså i høj grad de ældre, som bærer slæbet af danskernes formue, selvom de bestemt ikke udgør den største procent af befolkningstallene. Men vil det så sige, at det kun er yngre generationer, som sørger for, at have masser af gæld? Ikke nødvendigvis, men i mange tilfælde er det sådan. Det er nemlig ofte i alderen fra 18-29 og 30-39, at boligkøb, børn og meget andet kommer ind i billedet, som netop kræver flere penge. Derfor er der netop mange der vælger en kassekredit, primært fordi det er et sikkerhedsnet, men også fordi vi er mange der antager at renten er billigere, hvilket den i mange tilfælde snildt kan være. Men bare fordi du har en kassekredit, så er det ikke ensbetydende med at du skal bruge den. Det kan du blandt andet læse mere om her: https://nyheder.tv2.dk/finans/nyheder/article.php/id-72669414%3As%C3%83dan-kommer-du-af-med-din-g%C3%83ld-unge-mand.html. I denne artikel bliver der blandt andet givet et godt råd, som lyder således: ”Lav en regel, der hedder, at kassekreditten kun er noget, du trækker på i nødstilfælde i de måneder, hvor det absolut ikke hænger sammen for dig økonomisk. Det er aldeles uholdbart at trække ekstra på kassekreditten hver eneste måned”. Dette er vi helt enige i. Selvom en kassekredit kan være rigtig god at have, så sørg for at du vælger den fordi du kan bruge den som et sikkerhedsnet, og ikke som en ekstra opsparing som du kan tage fra hver måned. Her nedenfor kan du se nogle af grundene til, at folk har valgt en kassekredit:

Kassekreditten bruges som en backupDu behøver ikke at bruge af den
Det føles som en lille opsparingRenten er betydeligt lavere end kviklån
Den fungerer godt til uforudsete udgifterDet er afstressende at vide at pengene er tilgængelige

Du kan finde betydeligt dyre byer at bo i end Odense, men som sagt så er det en storby, og nogle gange kan det overraske os, hvor dyrt der endelig kan være at bo her. Derfor kan det netop være en fordel at have en lille backup-plan, hvis det hele pludselig skulle brænde på. Måske du allerede nu er overbevist om, at en kassekredit er lige dét du har brug for. Så gør lige dig selv en tjeneste at sammenligne det med andre lån, for at sikre dig, at du har fat i det helt rigtige. Du kan herunder se en lille infografik omkring kassekredit og forbrugslån, for at se hvilke forskelle der er.

 

 

Del artikel

Andre læser også