MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan finder du et lån til dine boligforbedringer

Af Annoncør
Annonce fra: Santanderconsumer.dk
Annonce fra: Santanderconsumer.dk

Står du over for et større boligprojekt, som f.eks. at få lagt nyt tag, modernisere badeværelset eller udskifte de gamle vinduer, og ønsker du at finde det mest fordelagtige privatlån til at finansiere dine boligforbedringer? Så læs videre her.

Hvad er det mest oplagte lån for dig?

Før du kan bestemme det mest optimale lån til dit projekt, er det vigtigt at forstå, at det ideelle privatlån er det, der passer til din økonomiske situation og det byggeprojekt, du har i sigte. Det betyder, at du skal finde et lån, hvor det månedlige afdrag matcher det beløb, du kan betale hver måned.

Det er ikke nødvendigvis det billigste lån, du skal sigte efter. Det er vigtigt, at du ser på den samlede pris – på ÅOP (årlige omkostninger i procent) og de samlede kreditomkostninger – så du er sikker på, at lånet passer ind i netop din økonomi og dit budget. Her er tre overvejelser, du bør gøre, når du skal finde det mest hensigtsmæssige lån til dine boligforbedringer.

Lav et budget

Det første skridt er at lave et budget. Et omfattende budget, der inkluderer din privatøkonomi og dit byggeprojekt, er nøglen til at sikre det mest optimale privatlån. Det er kun, når du har fuld indsigt i dine månedlige udgifter i forhold til din indkomst, at du rent faktisk kan vurdere, hvor meget du kan betale i månedlige afdrag på dit privatlån.

Hvis du desuden ikke har en klar idé om, hvad dit byggeprojekt vil koste, vil du ikke være i stand til at vurdere, hvor meget du skal låne til dine boligforbedringer.

Tag gerne højde for, at der ofte vil være uforudsete udgifter i byggeprojekter, og det kan være klogt at have en buffer til disse i din plan. I et boligprojekt skal du sørge for at have en plan fra begyndelsen og følge den, ellers risikerer du, at udgifterne pludselig eskalerer.

Hvis du har svært ved at vurdere, hvad boligforbedringerne vil koste, kan du søge rådgivning hos en ejendomsmægler, entreprenør eller byggerådgiver. De kan give dig professionel hjælp til at vurdere, hvad dit projekt vil koste.

Undersøg lånemarkedet

Det næste skridt er at dykke ned i markedet af lånemuligheder. Du kan selv tage initiativet og navigere rundt på de forskellige låneudbyderes hjemmesider for at få et overblik over, hvilke privatlån de tilbyder og til hvilke priser.

Det er vigtigt her, at du bruger ÅOP som sammenligningsgrundlag. ÅOP er en forkortelse for ‘årlige omkostninger i procent’ og giver dig en indikation af, hvad lånet vil koste dig på årsbasis. Når du sammenligner forskellige lån, skal du sørge for at bruge samme lånebeløb og låneperiode, og så vil lånet med den laveste ÅOP ofte være det mest økonomisk fordelagtige.

Vælg en hensigtsmæssig tilbagebetaling

Det sidste trin til at sikre det mest fordelagtige privatlån til dine boligforbedringer er at have en strategi for tilbagebetalingen af lånet.

Her skal du overveje, om det er bedst at gå efter en kort låneperiode for at sikre et billigere lån, men med risiko for at et højere månedligt afdrag kan belaste dit budget mere. Ellers kan du vælge en længere låneperiode med et lavere månedligt afdrag, men som i det lange løb kan ende med at være et dyrere lån, da du betaler renter og gebyrer over en længere periode.

Del artikel

Andre læser også