Sådan iklæder du dig smart til vintermånederne

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det er ikke altid nemt at iklæde sig moderigtig og trendy tøj, når de kolde og mørke vintermåneder begynder at tage fat i Danmark. Her er det de store og uldne sweatre, der dominerer vintergaderoben og altså ikke de fine og blomstrede sommerkjoler. Dertil må man også nøjes med en praktisk vinterjakke samt støvler, der kan holde godt på varmen. Alt i alt kan det altså være svært at iklæde sig noget flot og moderne, når vinteren har meldt sin ankomst. Vi vil i denne artikel alligevel forsøge at gennemgå nogle moderigtige og trendy alternativer og kombinationsmuligheder til den kedelige og uldne sweater. Læs med herunder, hvis du kunne tænke dig at få inspiration til denne sæsons vintermode.

Find den perfekte vinterjakke

En af de første ting, man støder ind i, og som gør det besværligt at iklæde sig moderne vintertøj, er den famøse og alt for store vinterjakke, der gør det svært at se nogenlunde pæn og præsentabel ud. Heldigvis har det populære mærke kaldet Global Funk en masse gode alternativer til den klodsede og alt for store vinterjakke. De tilbyder nemlig et væld af jakker, der ikke er for store, og som vil passe til et hvilket som helst outfit. Jakker til kvinder, der sidder flot og som er tidløs i sin stil, kan ofte være svære at finde, men hos Global Funk er det dog alligevel en mulighed. Sørg for at lede efter en jakke, der passer i form og farve til resten af din gaderobe, og du vil ikke længere være ked af have din vinterjakke på, når du er på farten.

Mangler du inspiration til vinterjakken, så kan du hos Molly & My finde et stort udvalg: https://www.mollyogmy.dk/collections/overtoj-kvinde

Kombinér dit tøj, så det passer til vinterens kulde

Det kan være en svær kendsgerning at komme overens med, når de lette kjoler og de flotte bluser i din gaderobe ikke længere kan bruges, når vinteren melder sin kolde ankomst. Her på siden mener vi dog, at med lidt snilde kan dine flotte sommertøjstykker stadig bruges, selv hvis det skulle sne udenfor. Det gælder ganske enkelt bare om at kombinere dit tøj på den helt rigtige måde. Hvis du eksempelvis gerne vil bruge dine kjoler eller nederdele et par måneder mere, end hvad vejret umiddelbart tillader, så anbefaler vi, at du bruger dem sammen med dine tykke trøjer og sweatre. På denne måde kan du være sikker på, at dine kjoler og nederdele bliver kombineret med et varmt stykke tøj, der med ét vil gøre dit outfit klar til vinter.

Har du et par bluser og T-shirts som ikke helt kan stå imod den barske kulde på egen hånd, så kan du også her med fordel anvende dem sammen med varmere beklædningsgenstande. Kombinér dine flotte og florlette bluser og t-shirts med en smuk og varm cardigan, der kan holde på varmen, når vinteren begynder at tage over. Dette vil sikre dig, at din bluses eller t-shirts flotte design, farve eller mønster ikke går til spilde, men i stedet bliver brugt og fremvist på en ny måde. At smide en cardigan over din yndlings sommerbluse er den nemmeste måde at gøre dit outfit vinterklar på.

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.