Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du komme smerterne i kroppen til livs

Af Annoncør

Der er mange, som døjer med nedsat bevægelse og funktionsnedsættelse som følge af alder, sygdom eller skader. Det kan være til stor gene i hverdagen, hvorfor mange også vælger behandling som eksempelvis fysioterapi, som har til formål at fremme livskvalitet og evnen til at bevæge sig. Hvis du døjer med smerter nogle steder i kroppen, kan du læse med her og finde ud af, om fysioterapi er noget, som du også skal overveje for at komme smerterne til livs.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Health 24

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en behandlingsmetode, som har til formål at forbedre musklernes funktion og bevægelighed i led samt lindre smerter ved skader, sygdomme eller operation. Behandling hos en fysioterapeut baseres på en grundig undersøgelse og analyse af din bevægelighed, muskler og led. Fysioterapeuten har nemlig en særlig viden om behandling og genoptræning af sygdomme og lidelser, som begrænser den fysiske funktion og kan også give dig information og vejlede om tilstanden samt undersøge og finde mulige årsager til begrænsninger i bevægelse og/eller smerter.

Hvad kan fysioterapi bruges til?

Fysioterapi kan forebygge eller behandle lidelser i kroppen og retter sig især mod de dele af kroppen, som du bruger ved bevægelse. Fysioterapi er også en vigtig del af behandlingen for en lang række andre lidelser og sygdomme, såsom:

 • Smerter i muskler og led
 • Sports- og arbejdsskader
 • Gigtsygdomme
 • Fysiske handicap
 • Operationer
 • Ulykker
 • Spændingshovedpine
 • Sklerose
 • Sygdomme i hjerne og nervesystemet hos både børn og voksne
 • Følgevirkninger af hjerte- og lungesygdomme
 • Kræft

Er fysioterapi noget for dig?

Hvis du ikke har erfaring med fysioterapi, kan du måske blive lidt i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig. Fysioterapi er en betegnelse for mange typer af behandlinger – på samme måde som behandlingsmetoden også kan afhjælpe mange former for lidelser. Det gælder altså alt fra smerter i ryggen, nakken og skuldrene til smerter i hovedet og ansigtet! Nedenunder kan du se en liste over nogle af de smerter, som fysioterapi kan hjælpe på problemer i ryggen, nakken, skuldrene, armene, albuerne, hovedet, ansigtet, knæene, anklerne, fødderne og meget mere!

Hvordan foregår en behandling?

Din behandling hos en fysioterapeut afhænger af, hvad dit problem er. Derfor er fysioterapi altid individuelt. Dog kan en generel behandling dække over både øvelser, genoptræning, træning, information og vejledning.Uanset hvad problemet er, vil behandling som udgangspunkt i hvert fald bestå af bevægelser, træning og øvelser til at styrke din krop og måden du bruger den på.

 

 

Del artikel

Andre læser også