Sådan kan en algebehandling lade dig slippe af med alger os mos

Skrevet af: Martin Jørgensen

Gene for danske husejere

Alger og mos er en gene som mange danske husejere støder på, men det er nok de færreste af os der fuldt ud forstår hvor algerne kommer fra. Alger er små organismer uden rødder, der typisk elsker at leve våde steder. Denne tendens til at leve våde steder gør, at det danske klima, med dets høje grad af regn året rundt er ideelt for alger. Derfor rammes mange danske husejere af alger, og de kan forekomme en række steder på boligen.

Tre steder er dog mest udbredt: facade, tag og på fliser – for eksempel på terrassen eller i indkørslen. Hvor de sætter sig kan skyldes mange ting, men fælles er deres behov for meget vand, så særligt våde steder er ofte i farezonen. Det kan dog i alle tilfælde være muligt både at forebygge alger, eller komme af med dem, hvis de er kommet. Ting som algebehandling og forskellig rens kan lade dig slippe af med dem mere eller mindre permanent.

Algebehandling

Som nævnt kan alger sætte sig en række steder. Hvor algerne sætter sig kan have indvirkning på hvor vigtigt det kan være at få dem fjernet, og hvilke metoder der er bedst at bruge. Fælles for alle alger er, at de aldrig er et kønt syn, og kan være en irriterende plet på et ellers flot hjem. Dog kan de også skade boligen, herunder særligt på taget, hvor bekæmpelse af alger og mos kan være med til at forlænge tagets levetid betydeligt.

Uanset placeringen kan alger forebygges. Dette sker bedst med en algebehandling. Med en algebehandling sprøjtes der et algerens middel som forebygger de skadelige effekter. På den måde kan du tage algerne i forkøbet, og sikre dit hus er algefrit for en tid.

En algebehandling varer selvfølgelig ikke evigt, så derfor kan det være smart at få dit tag, din facade eller dine fliser algebehandlet årligt for på den måde at være sikker på at du altid holder algerne på afstand. Det kan dog også være begrænset hvor meget en algebehandling kan gøre hvis du allerede er hårdt ramt. Er du i en sådan situation kan du dog stadigvæk få renset algerne væk. Dette kræver dog lidt forskellige metoder alt efter hvor de er.

Rensning

Alger og mos på tage, kan ofte klares med en simpel algebehandling. Denne fjerner dem ikke med det samme, men efter et par uger vil vind og vejr have taget de døde alger og den døde mos med sig, og dit tag vil være som før. Fliser og facade kan dog kræve hårdere metoder som flise- og facaderens. Her benyttes der typisk en højtryksrenser til at fjerne algerne med.

Det er dog vigtigt at man ikke bare bruger en normal højtryksrenser, da disse ofte kan skade overfladerne, særligt med fliser på terrassen. I stedet bør man benytte en algerenser der vinkler vandtrykket. Dette skåner overfladen og efterlader et bedre resultat. Det er ofte en god ide at få professionelle til at gøre dette, da man gerne skal have styr på udstyret og hvordan det bruges korrekt.

En rensning, hvad enten det er af fliser eller facade, er bedst fuldendt med en algebehandling, da denne også fjerne alger der er for små til at blive set, og dermed bevarer resultatet længere. Herefter kan man så vedligeholde med en årlig algebehandling. Priserne for en rensning af facade eller fliser er typisk omkring 39 kr. per m2, eller 69 kr. hvis der også skal imprægneres. En algebehandling, ligger på et mere fast beløb på omtrent 1000 kr. for en behandling på under 200 m2.

Udkast afslører: Spisesteder og barer må forlænge åbningstiden

Skrevet af: Redaktionen

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00.

Her vil hun fortælle seneste nyt om forhandlingerne om Fase 4 af genåbningsplanen. Forhandlinger der her fredag aften faldt endeligt på plads mellem Folketingets partier og regeringen.

Sent fredag aften skriver flere medier som TV2 og Ekstra Bladet, at aftalen kommer til at indeholde et punkt, hvor åbningstider på udskænkningssteder lempes.

Åbningstiden for restauranter, barer og cafeer i Danmark ser ud til blive udvidet fra klokken 00.00 til klokken 02.00.

Det bekræfter Justitsminister Nick Hækkerup sent fredag.

“Antallet af gæster slutter klokken 23. Så fra klokken 23 og 02 er det de samme mennesker, der vil være på baren,” siger Nick Hækkerup om de nye åbningstider for nattelivet.

Ikke nye gæster fra klokken 23.00

Der er dog et vigtigt element i det punkt. For det forudsætter, at der ikke lukkes nye gæster ind på det enkelte sted fra klokken 23.00.

Selve nattelivet med diskoteker og natklubber skal forblive lukket helt frem til den 31. oktober.

Så det må siges at være et kompromis i forhold til danskernes ønske om at være længere ude end til klokken 00.00.

Trækker normalt 100.000 gæster: Kæmpe marked på Fyn er nu aflyst

Skrevet af: Redaktionen

Hvert år drager tusinder fra Odense og resten af Fyn til det traditionsrige Egeskov Marked.

Men selv om man håbede til det sidste, så har arrangørerne nu officielt aflyst årets store begivenhed.

“Som følge af myndighedernes seneste udmelding er vi desværre nødt til at aflyse Egeskov Marked 2020,” skriver Egeskov Marked.

Trækker op mod 100.000 gæster

Det populære marked tiltrækker hvert år op imod 100.000 gæster og har eksisteret i flere hundrede år.

Egeskov Marked er et af Danmarks etablerede markeder skriver man selv med mange kræmmerboder og masser at kigge på og handle med.

De nye datoer for 2021 er allerede meldt ud. Det bliver weekenden 10. og 11. september næste år.

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.