Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan en algebehandling lade dig slippe af med alger os mos

Af Redaktionen

Gene for danske husejere

Alger og mos er en gene som mange danske husejere støder på, men det er nok de færreste af os der fuldt ud forstår hvor algerne kommer fra. Alger er små organismer uden rødder, der typisk elsker at leve våde steder. Denne tendens til at leve våde steder gør, at det danske klima, med dets høje grad af regn året rundt er ideelt for alger. Derfor rammes mange danske husejere af alger, og de kan forekomme en række steder på boligen.

Tre steder er dog mest udbredt: facade, tag og på fliser – for eksempel på terrassen eller i indkørslen. Hvor de sætter sig kan skyldes mange ting, men fælles er deres behov for meget vand, så særligt våde steder er ofte i farezonen. Det kan dog i alle tilfælde være muligt både at forebygge alger, eller komme af med dem, hvis de er kommet. Ting som algebehandling og forskellig rens kan lade dig slippe af med dem mere eller mindre permanent.

Algebehandling

Som nævnt kan alger sætte sig en række steder. Hvor algerne sætter sig kan have indvirkning på hvor vigtigt det kan være at få dem fjernet, og hvilke metoder der er bedst at bruge. Fælles for alle alger er, at de aldrig er et kønt syn, og kan være en irriterende plet på et ellers flot hjem. Dog kan de også skade boligen, herunder særligt på taget, hvor bekæmpelse af alger og mos kan være med til at forlænge tagets levetid betydeligt.

Uanset placeringen kan alger forebygges. Dette sker bedst med en algebehandling. Med en algebehandling sprøjtes der et algerens middel som forebygger de skadelige effekter. På den måde kan du tage algerne i forkøbet, og sikre dit hus er algefrit for en tid.

En algebehandling varer selvfølgelig ikke evigt, så derfor kan det være smart at få dit tag, din facade eller dine fliser algebehandlet årligt for på den måde at være sikker på at du altid holder algerne på afstand. Det kan dog også være begrænset hvor meget en algebehandling kan gøre hvis du allerede er hårdt ramt. Er du i en sådan situation kan du dog stadigvæk få renset algerne væk. Dette kræver dog lidt forskellige metoder alt efter hvor de er.

Rensning

Alger og mos på tage, kan ofte klares med en simpel algebehandling. Denne fjerner dem ikke med det samme, men efter et par uger vil vind og vejr have taget de døde alger og den døde mos med sig, og dit tag vil være som før. Fliser og facade kan dog kræve hårdere metoder som flise- og facaderens. Her benyttes der typisk en højtryksrenser til at fjerne algerne med.

Det er dog vigtigt at man ikke bare bruger en normal højtryksrenser, da disse ofte kan skade overfladerne, særligt med fliser på terrassen. I stedet bør man benytte en algerenser der vinkler vandtrykket. Dette skåner overfladen og efterlader et bedre resultat. Det er ofte en god ide at få professionelle til at gøre dette, da man gerne skal have styr på udstyret og hvordan det bruges korrekt.

En rensning, hvad enten det er af fliser eller facade, er bedst fuldendt med en algebehandling, da denne også fjerne alger der er for små til at blive set, og dermed bevarer resultatet længere. Herefter kan man så vedligeholde med en årlig algebehandling. Priserne for en rensning af facade eller fliser er typisk omkring 39 kr. per m2, eller 69 kr. hvis der også skal imprægneres. En algebehandling, ligger på et mere fast beløb på omtrent 1000 kr. for en behandling på under 200 m2.

Del artikel

Andre læser også