Sådan laver du det ideelle udekøkken

Skrevet af: Redaktionen

Der er rigtig mange gode grunde til at lave et udekøkken.

Når vejret er godt, og temperaturerne er høje, er der mange, som foretrækker at tilbringe de vågne timer udendørs. Hvis aftensmaden tilmed kan tilberedes udenfor, får man endnu flere timer i det gode vejr.

Derudover er der mange, som synes, at mad tilberedt og serveret udenfor bare smager meget bedre. Herunder giver vi dig en række tips til, hvordan du indretter det ideelle udekøkken hjemme hos dig.

Forbered middagen udenfor

Alt god mad kræver forberedelse – og hvorfor ikke også klare dette udenfor, hvis vejret tillader det? For at kunne forberede middagen på terrassen, er det nødvendigt med de rette faciliteter.

Det gælder særligt, hvis der er andet end grillpølser og snobrød på menuen. Skal der eksempelvis skæres kød og grøntsager, er det oplagt med en metalbordplade i det udendørs køkken.

En metalbordplade – eller stålbordplade – er nemlig særdeles nem at rengøre efter brug, og det er især en fordel, hvis du har skåret kød, der helst ikke skal i kontakt med andre fødevarer, eller hvis du har håndteret grøntsager med jord eller lignende.

I de tilfælde er metalbordpladen altså både hygiejnisk og praktisk at anvende.

Tilbered maden på terrassen

Efter forberedelserne kommer tilberedningen af middagen. Til dette findes mange forskellige redskaber, der passer perfekt ind i et udendørskøkken. Først og fremmest er det praktisk med en enkelt kogeplade.

Denne kan du nemlig flytte rundt, som det passer dig, og den tager ikke meget af pladsen i køkkenet. Derudover vælger mange at installere en miniovn på terrassen, da miniovnen ligesom bordgrillen er nem at anvende og flytte rundt efter behov.

Begge dele fås desuden til ret billige penge, så det er altså ikke nødvendigt at spare op i evigheder for at få forvandlet terrassen til et udendørskøkken.

Ønsker du at gå mere all-in i forhold til udekøkkenet, er en mulighed at købe en Weber-kuglegrill eller lave et bålsted i nærheden af terrassen.

Ved begge løsninger kan du grille maden, så den får den lækre smag, som de fleste forbinder med sol og sommer.

Det kræver en smule mere arbejde at starte grillen eller bålstedet op, men når det først er gjort, er der garanti for god stemning, hygge og lækker sommermad.

Server maden for familie og gæster udenfor – året rundt

Når maden er tilberedt, er det tid til at servere den.

Serveringen skal naturligvis også foregå på terrassen eller et andet sted i haven. Som bekendt har det danske vejr det med at være en anelse omskifteligt, og af den grund vælger mange at montere en markise på terrassen, så det er muligt at sidde på terrassen, selvom det skulle blive regnvejr.

Markisen kan ligeledes dække det udendørs køkken, så du ikke skal tænke på, at mad og apparater bliver våde. Med en markise på terrassen kan du altså lave mad på terrassen året rundt og få udnyttet dine udendørsarealer – og dit nye udendørs køkken – fuldt ud.

Odenses store gadefest: Generator melder de første navne ud

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Maris Gailis
Foto: Maris Gailis

Mens stort set samtlige større events og arrangementer er aflyst eller skubbet til 2021, så kommer Odenses største gadefest Generator til at løbe af stablen i år.

Generator er typisk set som startskuddet på studiestart i Odense og plejer at blive afviklet flere steder i byen med store kunstnere.

I dag har Generator meldt de første navne til 2020 ud. Der er tale om hotte navne især blandt den yngre målgruppe som Malte Ebert (tidligere Gulddreng), Lydmor, Høker og mags.

Alt peger i retning på, at Generator skal afholdes på flere forskellige spillesteder og sandsynligvis med begrænset kapacitet i forhold til Corona-restriktioner.

Der er blandt andet tale om Studenterhuset Odense, Ungdomshuset Odense, Slageriet og Musikhuset Posten.

Datoerne er nu lagt fast

I sidste uge meldte man datoerne ud – og Generator afholdes 3-5 september 2020.

“Som alt andet på kloden, fik Generator et kort øjeblik sparket benene væk under sig!

Men intet står stille i en Generator, og der skal meget mere til at holde os nede.

Vi er her stadigvæk, mere klar end nogensinde, og efter flere måneders hårdt arbejde kan vi udmelde at Generator ikke er aflyst.”

Det er planen, at man løbende hen over den næste måned drypper de næste navne på plakaten.

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Morten Bendix Kristensen, General Manager for Restaurant Flammen i Odense.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Morten Bendix Kristensen.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Morten Bendix Kristensen.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.

Bukker under for Corona: Kæmpe event-sted begærer sig konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.

Vi er vant til, at der afholdes masser af fede events, markeder, fester og andre arrangementer på event-stedet DOK5000.

Men nu tyder alt på, at det er slut. Firmaet har begæret sig konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det store pakhus på Odense Havn har ellers dannet rammen om adskillige arrangementer, der har skabt liv i Odense.

“Konkursen er en egenbegæring, indgivet af ledelsen, ud fra en erkendelse af, at kassen er tom,” siger kurator i konkursboet, advokat Peter Trinskjær til Fyens Stiftstidende.

Lagersalg i juni og Basarm On Tour i september

Senest var der stort lagersalg i juni måned med mange fede mærker i DOK5000. Der har også tidligere været afholdt events som Odense Tarteletfestival, Odense Portvinfestival og under Begivenheder hos DOK5000 står Basarm On Tour i september.

Det er dog usikkert, hvorvidt det kan gennemføres nu.

Til TV 2 Fyn siger kurator;

“Det er en ærgerlig konstatering af, at kunderne er blevet væk, og at man kan se, at de også er væk resten af året, fordi de aflyser ting langt ud i fremtiden som for eksempel julefrokoster,” siger Peter Trinskjær til TV 2 Fyn.

I det hele taget lider mange eventsteder under de stramme restriktioner med forsamlingsforbud på over 50 personer og kun siddende arrangementer med 500 mennesker.