Sådan laver du det ideelle udekøkken

Skrevet af: Redaktionen

Der er rigtig mange gode grunde til at lave et udekøkken.

Når vejret er godt, og temperaturerne er høje, er der mange, som foretrækker at tilbringe de vågne timer udendørs. Hvis aftensmaden tilmed kan tilberedes udenfor, får man endnu flere timer i det gode vejr.

Derudover er der mange, som synes, at mad tilberedt og serveret udenfor bare smager meget bedre. Herunder giver vi dig en række tips til, hvordan du indretter det ideelle udekøkken hjemme hos dig.

Forbered middagen udenfor

Alt god mad kræver forberedelse – og hvorfor ikke også klare dette udenfor, hvis vejret tillader det? For at kunne forberede middagen på terrassen, er det nødvendigt med de rette faciliteter.

Det gælder særligt, hvis der er andet end grillpølser og snobrød på menuen. Skal der eksempelvis skæres kød og grøntsager, er det oplagt med en metalbordplade i det udendørs køkken.

En metalbordplade – eller stålbordplade – er nemlig særdeles nem at rengøre efter brug, og det er især en fordel, hvis du har skåret kød, der helst ikke skal i kontakt med andre fødevarer, eller hvis du har håndteret grøntsager med jord eller lignende.

I de tilfælde er metalbordpladen altså både hygiejnisk og praktisk at anvende.

Tilbered maden på terrassen

Efter forberedelserne kommer tilberedningen af middagen. Til dette findes mange forskellige redskaber, der passer perfekt ind i et udendørskøkken. Først og fremmest er det praktisk med en enkelt kogeplade.

Denne kan du nemlig flytte rundt, som det passer dig, og den tager ikke meget af pladsen i køkkenet. Derudover vælger mange at installere en miniovn på terrassen, da miniovnen ligesom bordgrillen er nem at anvende og flytte rundt efter behov.

Begge dele fås desuden til ret billige penge, så det er altså ikke nødvendigt at spare op i evigheder for at få forvandlet terrassen til et udendørskøkken.

Ønsker du at gå mere all-in i forhold til udekøkkenet, er en mulighed at købe en Weber-kuglegrill eller lave et bålsted i nærheden af terrassen.

Ved begge løsninger kan du grille maden, så den får den lækre smag, som de fleste forbinder med sol og sommer.

Det kræver en smule mere arbejde at starte grillen eller bålstedet op, men når det først er gjort, er der garanti for god stemning, hygge og lækker sommermad.

Server maden for familie og gæster udenfor – året rundt

Når maden er tilberedt, er det tid til at servere den.

Serveringen skal naturligvis også foregå på terrassen eller et andet sted i haven. Som bekendt har det danske vejr det med at være en anelse omskifteligt, og af den grund vælger mange at montere en markise på terrassen, så det er muligt at sidde på terrassen, selvom det skulle blive regnvejr.

Markisen kan ligeledes dække det udendørs køkken, så du ikke skal tænke på, at mad og apparater bliver våde. Med en markise på terrassen kan du altså lave mad på terrassen året rundt og få udnyttet dine udendørsarealer – og dit nye udendørs køkken – fuldt ud.