Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan passer du på boligens indeklima

Af Annoncør

For de fleste mennesker har hjemmet en enorm betydning. Det er nemlig i hjemmet, vi slapper af, lader op til hverdagens forpligtelser og bruger tid sammen med vores nærmeste. Vil du gerne sikre hjemmet så gode forhold som muligt? Vi giver dig syv tips til, hvordan du bedst kan passe på din boligs indeklima. 

Udluftning

Noget af det vigtigste du kan gøre for at passe på indeklimaet er at sørge for regelmæssigt at få luftet ud. Tilstræb gennemtræk i boligen tre gange om dagen i fem eller ti minutter ad gangen. 

Støvsugning og anden rengøring 

Støvsugning og anden form for rengøring ender ofte nederst på vores prioriteringsliste. Men for dit indeklimas skyld er det vigtigt, at du sætter sådanne tjanser i system og regelmæssigt får dem gjort. 

Væk med kondensen 

Hvis du lægger mærke til, at der er meget dug på dine vinduers rudekanter, kan det være et tegn på, at luftfugtigheden i din bolig er for høj. Og i så fald kan det være en god idé, at du jævnligt tørrer fugt og kondens af. Brug enten toiletpapir eller klude, som du smider til vask, så snart du er færdig med at bruge dem. 

Venner med emhætten 

Alle køkkener omfatter en emhætte. Dog er det langt fra alle mennesker, der tænder for emhætten, når de laver mad. Emhætter larmer, men de har også den fordel, at de vedligeholder det gode indeklima, og derfor er det vigtigt, at du bruger emhætten, når du går i køkkenet. 

Temperaturen 

Den bedste temperatur for indeklimaet ligger på omkring 20 eller 23 grader. Hvis du sover bedst, når det er en smule mere køligt, kan du med fordel blot lufte ud i dit soveværelse, før du går i seng. 

Den gode luftcirkulation

God luftcirkulation er også essentielt for et godt indeklima. Sørg derfor for at lade boligens døre stå åbne så vidt, du kan. Badeværelsesdøren er den eneste undtagelse. Den bør du altid lukke, når du går i bad. 

Den professionelle assistance 

Der er rigtig mange ting, du selv kan gøre for at passe på din boligs indeklima. Men hvis du gerne være helt sikker på, at indeklimaet er, som det skal være, kan du af og til overveje at få noget professionel assistance til for eksempel rensningen af dine ventilationskanaler. Læs mere på danskventilationsrens.dk

Del artikel

Andre læser også