MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan reduceres investeringsrisici

Af Redaktionen

Dine individuelle investeringer kan typisk sammenfattes med to ord: “risiko” og “belønning”. Den generelle tommelfingerregel er, at jo større den potentielle belønning er, jo større er risikoen. Men denne regel holder ikke altid i omvendt rækkefølge – større risiko betyder ikke nødvendigvis større potentiel belønning. Nogle gange er større risiko bare større risiko med ringe potentiel belønning. Risiko er ikke en dårlig ting. Men du er nødt til at forstå, hvilken slags risici du er villig til at tage med dine investeringsdollar, og hvordan du reducerer uacceptable risikoniveauer.

Annoncørbetalt indhold leveret af trusted-broker-reviews

Bestem din tolerance over for forskellige former for risiko. Hver investering indebærer et visst risikoniveau. At forstå typen af risiko eller kombinationen af risikotyper er afgørende for at reducere disse risici. To faktorer, der kan hjælpe dig med at bestemme din risikotype Din nettoværdi er dine aktiver minus dine passiver. Din risikokapital er penge, som, hvis du taber på en investering, ikke påvirker din livsstil. Hvis du har en høj nettoværdi og en betydelig risikokapital, har du råd til at have en højere risikotolerance. Hvis din nettoværdi er lille eller intet, og du ikke har meget risikokapital, vil du sandsynligvis være bedre stillet med konservative investeringer med lav risiko.

Lav din egen due diligence. Kort sagt betyder det at undersøge dine investeringer, inden du foretager dem. Tjek investeringens historie, indtjeningsvækst, ledelsesteam og gældsbelastning. Sammenlign resultaterne med andre lignende investeringsprodukter såvel som med andre aktiver i din investeringsportefølje. En måling, du skal holde øje med, er en akties pris / indtjeningsforhold eller P / E-forhold. Det måler forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og dens årlige indtjening efter skat. En virksomhed med et betydeligt højere P / E-forhold end andre sammenlignelige virksomheder i samme branche indebærer typisk en højere risiko. Du kan reducere din investeringsrisiko ved at udrydde aktier med høje P / E-forhold, ustabil styring og inkonsekvent indtjening og salgsvækst. Forresten skal du også være forsigtig med at handle med aktier og altid bruge en pålidelig online mægler som kapital (og læse dens reviews).

Diversificer din investeringsportefølje på tværs af investeringsprodukttyper og økonomiske sektorer. Diversificering reducerer din samlede risiko ved at sprede den over en række produkter. For eksempel kan du overveje at lægge 25 procent af dine investeringspenge i XYZ-aktier, 25 procent i et regeringsforsikret depositum, 25 procent i statslige obligationer og 25 procent i fast ejendom. Hvis XYZ tager fart, tjener du fortjeneste, men dit overskudspotentiale reduceres, fordi kun en del af dine penge er investeret i aktien. Hvis XYZ-tanke er, er dit tab også begrænset, fordi 75 procent af dine penge er investeret i andre produkter.

Overvåg dine investeringer regelmæssigt og omfordel dine ressourcer efter behov. Den korrekte fordeling af dine investeringer afhænger af faktorer som din alder, hvor længe du skal investere og dit investerings temperament. For eksempel kan en konservativ investor have 40 procent af sin portefølje i mellemfristede obligationer, 25 procent i store cap-aktier, 10 procent i korte obligationer, 10 procent i mellemstore aktier, 10 procent i små aktier og 5 procent i internationale aktier, ifølge American Association of Individual Investors. En gang om året bør du evaluere dine beholdninger og købe eller sælge aktiver efter behov for at bringe din portefølje tilbage til korrekt aktivallokering.

Del artikel

Andre læser også