Sådan vælger du de rette køkkenelementer

Skrevet af: Redaktionen

Hvis du skal have nyt køkken, er det vigtigt, at du finder de køkkenelementer, som vil passe bedst til dig og dine behov.

Nogle mennesker har mange køkkenmaskiner og meget køkkenudstyr, og derfor har de måske brug for mere plads, end andre, der holder køkkenudstyr på et minimum.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvad man skal vælge, fordi du ikke kan teste køkkenet, før du har bestilt det.

I denne artikel får du derfor gode råd og idéer, til hvordan du kan indrette et køkken, der passer til dig og det, du skal bruge det til.

Hvor meget plads har du brug for?

Når du skal designe og indrette et nyt køkken, er det vigtigt, du ved, hvor meget plads du skal have. Hvis du har meget køkkenudstyr er det måske nødvendigt at investere i højskabe eller overskabe.

Disse kommer dog i forskellige mål, så derfor er det vigtigt, at du finder noget, der også passer til det rum, du vil installere køkkenet i.

Når du skal have et nyt køkken, skal du derfor både tænke på selve rummets plads og den plads, du har brug for, når du begår dig i køkkenet.

Hvis du skal have lavet et nyt Køkken i Odense, kan du tage forbi køkkenforretninger som Aubo for at se mål på højskabe, skuffer og andre køkkenelementer.

Ved at gøre dette kan du blive helt sikker på dine valg, inden du betaler.

Forskellige muligheder for indretning

Når du har fundet ud af, hvor meget plads, du har brug for i dit køkken, kan du derefter finde ud af, hvilke køkkenelementer, du skal investere i.

De mest almindelige elementer er underskabe, som giver god plads til opbevaring under bordpladen. Dog findes der også skuffer, der placeres under bordpladen, som fungerer på samme måde, men som opdeler pladsen.

Hvis du har brug for opbevaring af mange forskellige køkkengenstande, kan skuffer derfor være et godt valg.

For nogle familier er underskabe nok, mens andre også har brug for overskabe, hylder eller højskabe.

Hylder kan dog også bruges til pynt, som kan gøre rummet hyggeligere at færde sig i, og derfor behøver køkkenelementer ikke kun at være praktiske.

Hvis dit køkken har et hjørne, er det desuden en god idé at installere et hjørneskab, hvis du har brug for mere plads.

Elementernes design

Når du har bestemt dig for, hvilken indretning, dit køkken skal have, kan du derefter vælge et design. Mange danskere vælger for tiden et moderne køkken med hvide låger og en bordplade af granit eller træ. Der findes dog mange forskellige designs på både køkkenlåger og bordplader, og derfor er det kun fantasien, der sætter grænser.

En god idé er dog at lade køkkenets design være influeret af husets gennemgående stil, så overgangen fra rum til rum bliver så glat som mulig.

Det kan nemlig virke uoverskueligt at gå fra en stue inspireret af halvfjerdserne til et køkken inspireret af nutidens moderne, kolde kanter.

Kæmpe hit i biograferne: Ser du månen, Daniel historien fortælles i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Fra filmen Ser du Månen, Daniel
Fra filmen Ser du Månen, Daniel

Den har fået fremragende anmeldelser, og rigtig mange danskere har allerede set filmen Ser du månen, Daniel.

Men et er at se skuespilleren Esben Smed fortolke Daniel Ryes helvede i fangenskab hos Islamisk Stat. Noget helt andet er at høre Daniel Rye fortælle det med egne ord på en scene.

I oktober kommer Daniel Rye forbi Odense for at fortælle om rædslerne som gidsel i 398 dage. Det der blev til bestselleren Ser du månen, Daniel fortalt til krigskorrespondent Puk Damsgaard og nu filmatiseret.

Det sker i Musikkens Hus d. 9. oktober. I flere byer som København, Esbjerg og Aalborg er foredraget allerede totalt udsolgt.

Faktisk var foredraget i Odense også udsolgt, men der er kommet lidt flere pladser. Det betyder dog, at du skal være lynhurtig for at booke billetter.

Kommer du for sent, når denne artikel er publiceret, kan du skrive til arrangøren Tikko og bede om at komme på venteliste.

Foredrag
Foto: Tikko

Giver et sjældent indblik

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

Hvad: 398 dage som gidsel hos IS foredrag
Hvor: Magasinet
Hvornår: 9. oktober
Billetter her

Lederhosen og store øl i stride strømme: Her er de bedste oktoberfester i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Oktoberfesten i München besøges hvert år af flere end seks millioner mennesker, og selvom det er yderst populært at drage sydpå for at få den perfekte blanding af lederhosen, schlagermusik og øl i stride strømme, har oktoberfester også fået en kæmpe opblomstring her i Danmark.

Det er også tilfældet her i Odense, hvor flere oktoberfester er lige rundt om hjørnet.

Vi har fundet de to bedste bud i oktober i Odense.

Oktoberfest i Storms Pakhus

Der bliver fest og stemning, når Storms Pakhus omdannes til en stor Oktoberfest.

Tag vennerne med under armen og vælt jer i 3 timers FRI ØL fra Coisbo og Indslev Bryggeri. Du får dit eget halv-liters ølkrus til formålet – og evigt minde.

Du får Fri Øl-bar i tre timer for 199 kr.

DJ & SELFIES: Ingen oktoberfest uden god stemning, så ingen ringere end DJ René Andersen lover at skrue op for de helt store schlagerhits.

Giv den gas på dansegulvet eller posér foran myselfie-kameraet, hvor aftenen foreviges iført både tyrolerhat og lederhosen.

Bedste udklædning vinder også.

Hvornår: Lørdag d. 5. oktober
Mere info her

Oktoberfest på Odense Havn

Fri cocktail, fri craftbeer og helstegt pattegris med tilbehør ad libitum.

Der er lagt op til en fantastisk Oktoberfest på Odense Havn med Munkebo Brewery som arrangør. Billetprisen er på 650 kr., men før du trækker dine Lederhosen af igen, så er det altså med alt inkluderet hele dagen.

En af direktørens veninder er sangerinde i et Oktoberfest band i Rosenheim, som er en lille bjergby syd for München.

Hun tager sit band med til Odense og vil holde gæsterne varme med sine sange og for en aften skabe et stykke autentisk Oktoberfest hos Munkebo Brewery.

For at skabe en intim og autentisk alpe-stemning i deres gamle pakhus i træ ved Odense Havn, har de begrænset pladserne til 130 gæster.

Hvornår: Lørdag d. 19. oktober 17-23.30
Hvor: Odense Havn
Billetter og info her

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.