Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du de rette køkkenelementer

Af Redaktionen

Hvis du skal have nyt køkken, er det vigtigt, at du finder de køkkenelementer, som vil passe bedst til dig og dine behov.

Nogle mennesker har mange køkkenmaskiner og meget køkkenudstyr, og derfor har de måske brug for mere plads, end andre, der holder køkkenudstyr på et minimum.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvad man skal vælge, fordi du ikke kan teste køkkenet, før du har bestilt det.

I denne artikel får du derfor gode råd og idéer, til hvordan du kan indrette et køkken, der passer til dig og det, du skal bruge det til.

Hvor meget plads har du brug for?

Når du skal designe og indrette et nyt køkken, er det vigtigt, du ved, hvor meget plads du skal have. Hvis du har meget køkkenudstyr er det måske nødvendigt at investere i højskabe eller overskabe.

Disse kommer dog i forskellige mål, så derfor er det vigtigt, at du finder noget, der også passer til det rum, du vil installere køkkenet i.

Når du skal have et nyt køkken, skal du derfor både tænke på selve rummets plads og den plads, du har brug for, når du begår dig i køkkenet.

Hvis du skal have lavet et nyt Køkken i Odense, kan du tage forbi køkkenforretninger som Aubo for at se mål på højskabe, skuffer og andre køkkenelementer.

Ved at gøre dette kan du blive helt sikker på dine valg, inden du betaler.

Forskellige muligheder for indretning

Når du har fundet ud af, hvor meget plads, du har brug for i dit køkken, kan du derefter finde ud af, hvilke køkkenelementer, du skal investere i.

De mest almindelige elementer er underskabe, som giver god plads til opbevaring under bordpladen. Dog findes der også skuffer, der placeres under bordpladen, som fungerer på samme måde, men som opdeler pladsen.

Hvis du har brug for opbevaring af mange forskellige køkkengenstande, kan skuffer derfor være et godt valg.

For nogle familier er underskabe nok, mens andre også har brug for overskabe, hylder eller højskabe.

Hylder kan dog også bruges til pynt, som kan gøre rummet hyggeligere at færde sig i, og derfor behøver køkkenelementer ikke kun at være praktiske.

Hvis dit køkken har et hjørne, er det desuden en god idé at installere et hjørneskab, hvis du har brug for mere plads.

Elementernes design

Når du har bestemt dig for, hvilken indretning, dit køkken skal have, kan du derefter vælge et design. Mange danskere vælger for tiden et moderne køkken med hvide låger og en bordplade af granit eller træ. Der findes dog mange forskellige designs på både køkkenlåger og bordplader, og derfor er det kun fantasien, der sætter grænser.

En god idé er dog at lade køkkenets design være influeret af husets gennemgående stil, så overgangen fra rum til rum bliver så glat som mulig.

Det kan nemlig virke uoverskueligt at gå fra en stue inspireret af halvfjerdserne til et køkken inspireret af nutidens moderne, kolde kanter.

Del artikel

Andre læser også