Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du de rette porte og havelåger

Af Redaktionen

Porte og havelåger er noget af det første, du ser, når du kommer til en grund.

Som privat er det i din interesse, at din port eller havelåge passer til din bolig. Som virksomhed eller lignende inden for erhverv er det i din største interesse, at din port eller porte er sikre.

Her kan du eksempelvis vælge industriporte i høj kvalitet

En havelåge eller port markerer, hvor din grund begynder. Den kan fremhæve din bolig smukt og give indblik i, hvor velholdt din have er.

Har du små børn eller hunde, er en havelåge eller port fuldkommen essentiel, så du kan sikre, at de bliver inde på grunden. 

Hvilke slags porte og havelåger kan du vælge mellem?

Udvalget af havelåger og porte varierer meget. Du kan få nogle i meget forskellige udseender, former, farver og størrelser, og det kan være svært at vælge den rigtige til din bolig.

Der findes overordnet tre typer havelåger og porte: sving-, dobbelt- eller skydelåge eller -port. 

Den mest almindelige låge er svinglågen. Dobbetllågen er to svingerlåger, der er sat mod hinanden.

Og så er der smæklågen, som er en variant af svinglågen, der lukker af sig selv – meget smart til dig med børn eller husdyr. 

En dobbeltlåge eller -port er en af de mest populære løsninger, hvis du vil have en bred låge. Skydelågen er mere kompliceret i konstruktion, da den skal kunne skydes til siden, når den åbner. 

Overvejelser, du bør gøre dig

Inden du investerer i en port eller låge, bør du tænke over en række ting. Du skal nøje overveje, hvilken funktion havelågen eller porten skal have. 

Tænk over, hvordan den skal kunne åbne. Rent fysisk skal den passe til din have, hæk eller lignende. Hvordan skal den se ud? Har du et ønske til et bestemt materiale? Skal den være børnesikret? Skal lågen eller porten kunne låses?

Når du skal vælge materiale, er det en god idé at tænke over, hvor meget vedligehold du vil udføre. Det er en god idé at overfladebehandle havelåger og porte af træ, så de bliver mere modstandsdygtige over for vejrforholdene.

Havelåger og porte af smedejern vil oftest være galvaniseret og lakeret, så der ingen rust kommer. 

Slutteligt er rustfrit stål legeret, så det ikke ruster. 

Hvad koster en havelåge eller port?

Prisen på havelåger og porte afhænger som regel mest af, hvad materiale de er udformet i. Træhavelåger vil være billigst, rustfrit stål vil være dyrest, og smedejern vil ligge et sted lige midt mellem de to. Porte er generelt dyrere end havelåger. 

Held og lykke med at finde den rette havelåge eller port!

Del artikel

Andre læser også