Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du det rette domæne

Af Annoncør

Står du over for at skulle vælge et domæne, er du måske lidt i tvivl om, hvordan du egentlig skal gribe det an. På den ene side kan det jo virke som, at der er en uendelighed af ledige domæner, på den anden side kan det virke som, at der slet ikke er nogle, når alle dem, du søger på, er optaget.

Her kommer vi med nogle gode råd, der forhåbentlig kan gøre det nemmere for dig at vælge et domæne – lige meget om det er et domæne til din virksomhed eller bare til din personlige hjemmeside.

Hold det kort

Når du ska vælge et domæne, er det først og fremmest vigtigt at huske på, at det skal være nemt for andre at huske. Hele pointen med at have en hjemmeside er jo, at du gerne vil have andre til at finde den.

For at gøre det så nemt som muligt for andre at huske dit domæne, er det en god ide, at du holder det så kort som muligt. Det bør helst ikke være mere end to ord og helst ikke mere end 14 bogstaver langt.

Gør det konkret

For at gøre det nemmere for andre at huske, hvad dit domæne er, er det også vigtigt, at du sørger for at gøre det så konkret som muligt. Er det en virksomhed, kan det enten være, at det er virksomhedens navn, eller at domænet har at gøre med det, som du sælger i din virksomhed.

Når du opretter en blog, bør du selvfølgelig også prøve at vælge et domæne, der viser, hvad din blog handler om. Skriver du om mad, tøj eller at være forælder? Der er mange måder, hvorpå du kan vise det i dit domæne og dermed gøre det nemmere at huske.

Ikke sværere end højst nødvendigt

Endelig er det også vigtigt, at du tænker over, at du ikke skal gøre dit domæne sværere end højst nødvendigt at huske. Du bør derfor ikke bruge bindestreger eller lignende i domænet. Selvom en bindestreg kan gøre det muligt for dig at få det domæne, som du ønsker, vil det være sværere for en person at huske, om der er bindestreg eller ej – og når du siger domænet højt, kan folk jo i hvert fald slet ikke høre det.

På samme måde bør du også passe på med at bytte bogstaver ud med andre, for eksempel at bytte et s ud med et z. Det kan folk jo heller ikke høre, når du siger det højt.

Del artikel

Andre læser også