Sammen om Odense: Nu kan du støtte byens handelsliv gennem corona-krisen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense City
Foto: Odense City

Gourmet-take-away, udbringning af vin og salg af gavekort i massevis er bare nogle af de metoder, lokale erhvervsdrivende tager i brug i kampen for at overleve corona-krisen.

Kreativiteten er stor blandt Odenses erhvervsdrivende, men det er svært at ramme forbrugerne i mængden af corona-tiltag.

På dén baggrund har Odense Kommune nu igangsat et målrettet tiltag, der skal gøre det lettere for henholdsvis erhvervsdrivende at nå ud med tilbud og Odenses borgere at støtte de virksomheder, som de normalt handler hos.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Initiativet, der har fået navnet ‘Sammen Om Odense’, fungerer som en tilbuds- og videnportal, hvor lokale erhvervsdrivende kan møde forbrugerne med aktuelle tilbud og finde inspiration blandt andres tiltag via en blog, der løbende opdateres med nye historier.

Rundt om www.sammenomodense.dk igangsættes en kampagne af samme navn, der skal opmuntre borgerne til at stå sammen om det lokale handelsliv.

Kampagnen lanceres fredag den 27. marts og støttes af en lang række kendte ansigter. Borgmester Peter Rahbæk Juel, der står i spidsen for kommunens initiativ, fortæller:

“I Odense står vi sammen om at løse de udfordringer, som coronakrisen medfører. En af de ting vi kan gøre for at holde hånden under byens handelsliv er, at støtte den digitale handel når vi nu ikke kan mødes og handle fysisk. Det gør vi nu med en stærk handelsportal, og vi sætter samtidig gang i bevægelsen ‘Sammen Om Odense, som skal opmuntre borgerne til at stå sammen om byens handelsliv.”

Odenses borgere kan forvente at høre om kampagnen via et netværk af lokale personligheder, influencere og erhvervsdrivende, der støtter ‘Sammen Om Odense’ via sociale medier og i pressen.

“Vi inviterer alle til at hjælpe med at sprede budskabet ved at dele gode historier fra handelslivet på hashtagget #SammenOmOdense på de sociale medier,” siger Peter Rahbæk Juel.

Fra idé til portal på mindre end en uge

Bag ‘Sammen Om Odense’-portalen står en lille gruppe lokale iværksættere med direktør i CoWorking Plus, Mads Fugl, i spidsen.

Odense Kommune kontaktede Mads Fugl for en lille uge siden, for hurtigt at sætte gang i en idéudviklingsproces med et netværk af byens unge iværksættere, som er vant til at arbejde sammen og rykke hurtigt på uforudsete forhindringer. Mads Fugl, uddyber:

“Med det vi laver til dagligt, er vi vant til at rykke hurtigt på udfordringer og bygge flyet, mens vi er i luften. Måske netop derfor tog det også kun tre timer fra opkaldet fra Odense Kommune, til vi havde samlet et hold af kreative problemknusere og var i gang med opgaven. Vi mødtes første gang online for en uge siden, og hvis alt går vel, går vi allerede i luften med platformen inden weekenden.”

Portalen rulles ud i etaper. Den første etape handler om at få den tekniske løsning til at fungere, mens anden etape, der starter allerede i næste uge, kommer til at handle om mobiliseringen af kampagnen på sociale medier og i pressen.

Lokale erhvervsdrivende hilser initiativet velkomment

Mere end 100 virksomheder har meldt sig klar med friske tilbud på portalen, allerede før tilmeldingsmuligheden er åbent.

En af de virksomheder som allerede inden åbningen fredag har registreret sig, er den økologiske café og gårdhave i Nørregade, Cafe Fleuri. Cafe-ejer Jane Fleuri, der tydeligt mærker faldet i omsætning, opfordrer andre af byens mindre butikker og caféer til at gøre det samme:

“Jeg støtter selvfølgelig op om initiativet og hvis vi står sammen, skal det nok blive en succes. Jeg håber, at vi kan inspirere andre til at følge trop, så vi sammen kan genskabe noget af bylivet online og holde liv i handlen.”

Det er meningen at ‘Sammen Om Odense’ som portal, skal rumme alle byens forskellige erhvervsdrivende fra butikker til restaurationer over kulturinstitutioner og lokale servicevirksomheder.

Du finder mere info her.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.