ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sammenlign forbrugslån og spar penge

Af Annoncør

Det er en god idé at sammenligne lån, før du skriver under på et lånetilbud. Det er sjældent, at det første tilbud er det bedste. Om du skal til at indhente lånetilbud nu, eller om du allerede har indhentet flere tilbud, kan du her få nogle tips til, hvad du skal kigge efter.

Her forklarer vi, hvorfor du skal kigge efter ÅOP i dine lånetilbud, og hvordan renten og løbetiden påvirker omkostningerne i dit lån. Du kan læse flere gode råd til forbrugslån her.

Hold øje med ÅOP

Når du skal sammenligne tilbud på forbrugslån, har du brug for et tal, der giver et godt overblik ved et hurtigt øjekast. ÅOP (årlige omkostninger i procent) giver netop dette.

Det er en god tommelfingerregel at sammenligne lånetilbud med hinanden ved hjælp af at kigge på ÅOP. Her får du et tal, der viser de samlede omkostninger med rente og diverse gebyrer lagt sammen.

Når du sammenligner ÅOP i dine lånetilbud, er det vigtigt, at lånene har samme lånebeløb og løbetid i lånet. Hvis du ændrer lånebeløbet og løbetiden på lånet, vil ÅOP ændre sig, og det er derfor ikke retvisende at sammenligne tilbuddene.

Fast vs. variabel rente

Når du optager et forbrugslån, vil det i langt de fleste tilfælde være med en variabel rente. Det betyder, at renten på lånet kan ændre sig. Den kan stige, så din månedlige ydelse bliver højere, og den kan falde, så du skal betale mindre hver måned.

Derfor er det vigtigt, at du har luft i din økonomi til eventuelle rentestigninger.

Et alternativ til den variable rente, er en fast rente. Som navnet antyder, er renten fast. Det betyder, at du har den samme rente gennem lånets løbetid, fra du skriver under på lånet, til du foretager det sidste afdrag.

Ønsker du en fast rente på dit lån, vil renten typisk være højere, end hvad der bliver tilbudt med en variabel rente. Det er fordi, der tages højde for, at den variable rente kan stige til et niveau, der er højere end den faste rentes rentesats. De fleste online banker tilbyder kun lån med variable renter, så det kan være svært at optage et lån med en fast rente via en online låneudbyder.

Den faste rente er bedst til dig, der gerne vil vide præcist hvor meget, du skal betale hver måned. Man kan sammenligne det med et realkreditlån, hvor du har mulighed for at vælge et lån med en fast rente og en variabel rente. Den variable rente er typisk noget lavere, men kan give udsving undervejs i lånets løbetid.

Den store forskel i forhold til realkreditlån og forbrugslån er dog, at løbetiden på forbrugslån er meget kortere og lånebeløbet også er meget lavere.

Del artikel

Seneste nyt