Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sammenlign forbrugslån online med disse 3 råd

Af Redaktionen

Annonce

Der er en masse ting man skal holde styr på, når man overvejer at tage et lån. Det kan være forvirrende at finde rundt i alle de forskellige ting, så derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du bedst sammenligner dine lån online.

Forstå begreberne

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvad alle de forskellige begreber egentlig betyder. Alt fra ÅOP til løbetid, og det kan også være en god idé at sætte sig ind i de forskellige typer lån, og finde ud af, hvor man egentlig vil tage lånet henne. Man kan tage et lån hos banken, eller ved et finansieringsselskab. Det er helt op til den enkelte hvad der kommer til at fungere bedst, men man skal bare sørge for at sætte sig ind i aftalen, og være helt sikker på, at man forstår betingelserne og afbetaling. Inden man overhovedet begynder at sammenligne tilbud på nettet, ville det give de bedste vilkår, og det bedste udfald hvis man sørger for at sætte sig ind i, hvad det hele egentlig går ud på, så man kan tjekke tilbuddene igennem, så man selv kan sammenligne, så man ikke bare regner med, at det er fint.

Sammenlign ÅOP

Noget af det vigtigste du skal kigge på, er ÅOP. Kort sagt er ÅOP de årlige omkostninger i procent, som der vil være ved at tage lånet. Du vil altid kunne læse ÅOP et sted på siden, men du skal måske kigge efter det, da det nogle gange er skrevet med småt. Det er et lovkrav at udbyderne skal informere om ÅOP, så det vil med garanti stå et sted i teksten, og det er dét du skal kigge efter. ÅOP fortæller meget om, hvor dyrt lånet bliver i sidste ende. ÅOP inkluderer oprettelse, gebyrer, renter og omkostningerne. Så du er godt dækket ind, hvis du tjekker ÅOP. Det er forskelligt fra lån til lån hvad ÅOP ligger på, men det er altid en gå idé at gå efter det billigste forbrugslån, så man kommer udenom for mange ekstra udgifter.

Overvej dine muligheder

Det er ingen hemmelighed, at det er lidt ekstra udgifter ved et lån, og det kan man ikke komme udenom, når man skal betale renter. Men det kan måske være værd at overveje, om det overhovedet er nødvendigt med et lån, eller om du kan klare dig på anden vis. I nogle situationer er lån det rette at gøre, og i andre situationer er det ikke. Hvis det er nødvendigt, er det bare så vigtigt at sørge for, at man ikke bliver snydt, så det bedste man kan gøre for sig selv, er altså at sætte sig ind i hvordan det hele vil foregå, for at undgå ubehagelige oplevelser.

Del artikel

Andre læser også