Sammenlign forbrugslån online med disse 3 råd

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Der er en masse ting man skal holde styr på, når man overvejer at tage et lån. Det kan være forvirrende at finde rundt i alle de forskellige ting, så derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du bedst sammenligner dine lån online.

Forstå begreberne

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvad alle de forskellige begreber egentlig betyder. Alt fra ÅOP til løbetid, og det kan også være en god idé at sætte sig ind i de forskellige typer lån, og finde ud af, hvor man egentlig vil tage lånet henne. Man kan tage et lån hos banken, eller ved et finansieringsselskab. Det er helt op til den enkelte hvad der kommer til at fungere bedst, men man skal bare sørge for at sætte sig ind i aftalen, og være helt sikker på, at man forstår betingelserne og afbetaling. Inden man overhovedet begynder at sammenligne tilbud på nettet, ville det give de bedste vilkår, og det bedste udfald hvis man sørger for at sætte sig ind i, hvad det hele egentlig går ud på, så man kan tjekke tilbuddene igennem, så man selv kan sammenligne, så man ikke bare regner med, at det er fint.

Sammenlign ÅOP

Noget af det vigtigste du skal kigge på, er ÅOP. Kort sagt er ÅOP de årlige omkostninger i procent, som der vil være ved at tage lånet. Du vil altid kunne læse ÅOP et sted på siden, men du skal måske kigge efter det, da det nogle gange er skrevet med småt. Det er et lovkrav at udbyderne skal informere om ÅOP, så det vil med garanti stå et sted i teksten, og det er dét du skal kigge efter. ÅOP fortæller meget om, hvor dyrt lånet bliver i sidste ende. ÅOP inkluderer oprettelse, gebyrer, renter og omkostningerne. Så du er godt dækket ind, hvis du tjekker ÅOP. Det er forskelligt fra lån til lån hvad ÅOP ligger på, men det er altid en gå idé at gå efter det billigste forbrugslån, så man kommer udenom for mange ekstra udgifter.

Overvej dine muligheder

Det er ingen hemmelighed, at det er lidt ekstra udgifter ved et lån, og det kan man ikke komme udenom, når man skal betale renter. Men det kan måske være værd at overveje, om det overhovedet er nødvendigt med et lån, eller om du kan klare dig på anden vis. I nogle situationer er lån det rette at gøre, og i andre situationer er det ikke. Hvis det er nødvendigt, er det bare så vigtigt at sørge for, at man ikke bliver snydt, så det bedste man kan gøre for sig selv, er altså at sætte sig ind i hvordan det hele vil foregå, for at undgå ubehagelige oplevelser.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.