MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt vildt: D-A-D holder Sankt Hans Fest i Odense Havn

Af Michael Qureshi

Nu blev alt med Sankt Hans jo aflyst sidste år grundet Corona, og der stod ikke til at blive lavet noget her i Odense.

Men det har i den grad ændret sig. For måske får man den fedeste Sankt Hans fest i adskillige år her i byen.

Når D-A-D er færdig med at spille alle deres hits på Byens Ø, inviteres alle odenseanere onsdag 23. juni kl. 21.45 til Skt. Hans-bål i Odense Havn.

Skt. Hans-bålet sætter nemlig punktum for en D-A-D-koncert på Byens Ø og kommer til at brænde på en specieldesignet pram, der placeres i havnebassinet mellem byens nyeste koncertvenue og Tyslandskajen.

Vil brænde på en pram på vandet

Dermed kan man altså nyde Skt. Hans-bålet fra både Byens Ø, Tysklandskajen, som ekstraordinært åbnes for odenseanerne, og Kanalvej.

Odense Havn sørger for den fornødne sikkerhed og håber, at rigtig mange odenseanere vil komme til Skt. Hans-bål i havnen.

“Vi håber, at vores bål kan blive en ny, odenseansk Skt. Hans-tradition.

Vores nylige navneændring til Odense Havn er et klart signal fra vores side om, at havnen tilhører odenseanerne, så derfor håber vi også, at rigtig mange odenseanere vil tage turen ned i deres havn og nyde Skt. Hans-bålet, der kommer til at brænde på en pram ude midt i vandet.

Det bliver et spektakulært syn,” siger Carsten Aa, adm. direktør, Odense Havn, og tilføjer:

“Vores aktiviteter rykker mere og mere væk fra inderhavnen, som i de kommende år skal igennem en spændende byomdannelse.

Vi vil gerne være med til at give havnen tilbage til odenseanerne, og koncerterne på Byens Ø og nu Skt. Hans-bålet er vores bidrag til at gøre området mere nærværende for odenseanerne – både på sigt og under hele byomdannelsen,” forklarer Carsten Aa.

Borgmester glæder sig

Det er Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der holder båltalen til den nye, odenseanske Skt. Hans-tradition, og borgmesteren glæder sig også til bålet i havnen.

“Jeg har virkelig set frem til, at vi igen kan mødes på den her måde og fejre det stærke fællesskab, der er i Odense.

Efter et år, hvor vi har været isoleret fra hinanden, bliver det fantastisk at skulle stå sammen, synge sammen og mødes om vores traditioner.

Samtidig er det helt specielt at gøre det på havnen for første gang – et område, der virkelig emmer af udvikling og som står overfor en kæmpe bymæssig forandring, hvor fællesskaberne også er i fokus.

Det glæder jeg mig til at være med til og forhåbentlig starte en helt ny tradition i Odense,” siger Peter Rahbæk Juel.

Stadig billetter i salg

Der blev fornylig lempet på coronarestriktionerne, og derfor må publikum stå op til koncerten, hvor der også må være 1.000 mennesker i stedet for de 500, som der er solgt billetter til.

Derfor er det stadig muligt at sikre sig en billet til D-A-D-koncerten inklusiv Skt. Hans-bål.

Koncerten er i øvrigt den første af 10 koncerter på Byens Ø hen over sommeren.

Ud over Binzer & Co. spiller Magtens Korridorer, Scarlet Pleasure, Hugorm, Jung, Alex Vargas, Hjalmer, Kesi, Tessa og Tim Christensen på Byens Ø fra 24. juni til 11. september.

Del artikel

Andre læser også