MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere lokale favoritter i blandt: Se de nominerede til prestigefyldte kokkekonkurrencer

Af Mathilde Mågård Hansen
Det var i 2020 Restaurant Lyst i Vejle, der løb med sejren i 'Årets ret med Gris'. Foto Rasmus Palsgård
Det var i 2020 Restaurant Lyst i Vejle, der løb med sejren i 'Årets ret med Gris'. Foto Rasmus Palsgård

Så skal vi til det igen.

To af Danmarks mest prestigefyldte kokkekonkurrencer, Årets Ret med Gris samt Årets Ret med Fisk og Skaldyr, har netop offentliggjort dette års nominerede restauranter.

Og igen er Fyn at finde blandt de dygtige restauranter, der atter har formået at tænke ud af boksen.

Tør skille sig ud

Gastro-konkurrencen Årets Ret med Gris fokuserer på brugen af gode og lokale råvarer samt historiefortællingen, der omkranser maden på tallerkenen.

Vinderen af konkurrencen er den kok eller restaurant, der kan fremvise flotte håndværksmæssige teknikker med flotte udskæringer, og som kan skabe velsmag med grisekød på en måde, så tænderne løber i vand.

Nominerede til Årets Ret med Gris:

Norrlyst
Treetop
Restaurant Mark
Svinkløv Badehotel
Sdr. Bjert Kro

I 2022 var det den fynske restaurant Resumé med køkkenchef Bjarke Jeppesen i front, der løb med sejren.

Årets Ret med Gris arrangeres af Landbrug & Fødevarer og er finansieret af Norma & Frode S. Jacobsen Fond, og vinderen kåres d. 13. november 2023.

Læs mere om Årets Ret med Gris lige her.

Skal udfordre hinanden på kreativitet

I år afholdes der også den tredje udgave af gastro-konkurrencen, Årets Ret med Fisk & Skaldyr.

I konkurrencen får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kreativitet med havets fristelser. 

Fisk og skaldyr er allerede en populær råvare blandt danske gastronomer, men ved at iscenesætte dansk fisk og skaldyr på det højeste, gastronomiske niveau kan det skabe ringe i vandet, som vil kunne smages ude i resten af foodservice-landet.

Nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr:

Restaurant Domæne
Restaurant Novel
Falsled Kro

Vinderen af konkurrencen er den kok eller restaurant, der kan vise flotte håndværksmæssige teknikker og skabe velsmag med fisk og skaldyr, som centrum for retten.

I 2022 blev det Svinkløv Badehotel, der løb med sejren for deres stegte danske jomfruhummer med guanciale.  

Årets Ret med Fisk og Skaldyr arrangeres af Landbrug & Fødevarer og er finansieret af Danmarks Fiskeriforening PO. Vinderen findes ligeledes d. 13. november. 

Læs mere om Årets Ret med Fisk og Skaldyr her.

Del artikel

Andre læser også