Selvstændig håndværker? Sådan undgår du sure kunder

Skrevet af: Martin Jørgensen

Som håndværker er dit ry ufatteligt vigtigt, og takket være internettet kan sure kunder nemt sprede deres negative oplevelser. Det kan sætte dig i en svær situation, for utilfredse kunder vil altid fortælle deres side af historien – og det nytter sjældent at tage til genmæle.

Selv med den bedste kundepleje, vil du aldrig kunne gøre alle kunder fuldstændig tilfredse, men du kan mindske antallet markant ved at tage nogle forholdsregler. Læs mere herunder.

Hav styr på kommunikationen

Fejlkommunikation er den hyppigste årsag til, at kunder føler sig dårligt behandlet. Ansvaret for god kommunikation ligger dog primært hos dig, og derfor er det vigtigt, at du er god til at lytte til dine kunder. På den måde kan du mindske risikoen for misforståelser.

Kommunikation kan især blive udfordrende, hvis det sker på skrift. Der kan dels opstå misforståelser i forhold til budskabet, men derudover er der også stor risiko for at tonen bliver misforstået. En hurtig mail kan nemt komme til at lyde uvenlig.

Kort sagt er kommunikation i høj grad et spørgsmål om at finde balancen mellem skriftlig og verbal kommunikation. Det er en god idé at have aftaler på skrift, men samtidig er det også en god idé at følge op med verbal kommunikation – for eksempel et telefonopkald.

Giv ikke for optimistiske løfter

Du vil med garanti gerne gøre dine kunder glade, og kunder bliver især glade, hvis de kan få rekordhurtig service. Det kan være en stor motivationsfaktor til at give hurtige deadlines, men du skal også være forsigtig. Du må ikke blive for optimistisk med dine deadlines, for der kan ske uforudsete ting, så du ikke kan overholde dem.

Med andre ord kan man sige, at en kunde sjældent bliver vred over, at du giver en lidt senere deadline. Omvendt kan det virkelig slå skår i kundeforholdet, hvis du ikke kan levere en service som aftalt.

Hvis du bliver færdig med en opgave før tid, er det bare en bonus – og noget som vil gøre kunden glad og tilfreds. Kort sagt bør du gøre dig umage med ikke at give for optimistiske løfter.

Oplys kunden om risikoen for ekstra udgifter

Ligesom med tidsforbruget er det også vigtigt at være ærlig med hensyn til den samlede pris overfor kunden. Mange kunder går meget op i prisen, og selv ekstraudgifter på et par hundrede kroner kan være med til at give kunden en negativ oplevelse.

Når du aftaler opgaven med kunden, er det vigtigt, at du får oplyst om risikoen for ekstra udgifter. Du skal naturligvis kun oplyse om realistiske udgifter.  Dit professionelle indblik i opgaven burde hjælpe dig med at vurdere, hvad kunden har behov for at vide.

Vær ærlig, hvis du begår fejl

Vi kan alle begå fejl, og det er vigtigt, at du er ærlig, hvis du begår fejl i dit arbejde. Fejl bliver typisk opdaget før eller siden, og du kan ende i en meget ubehagelig situation, hvis din fejl først bliver opdaget sent.

Du vil fremstå mere professionel, hvis du er ærlig med hensyn til din fejl og samtidig giver kunden en konkret løsningsplan, så de ved, at du har styr på det.

Nogle håndværkere står i dag i en situation, hvor flere kunder først har opdaget fejl efter at samarbejdet er afsluttet. Det kan lynhurtigt give et dårligt ry, hvis der begynder at tegne sig et mønster.

Lad professionelle håndtere dårlige betalere

Pengeopkrævningen er én af de situationer, hvor der virkelig kan opstå uenighed mellem håndværker og kunde. Heldigvis betaler de fleste kunder uden problemer, men der vil altid være nogle brodne kar.

Hvis en kundes betaling udebliver, kan du risikere, at de pludselig begynder at klage over dit arbejde, når du minder dem om betalingen. Det er ofte en forsvarsmekanisme, men det kan blive en kilde til stor splid.

Det er en god idé at hente hjælpe fra en inkassovirksomhed, nå du skal håndtere dårlige betaler. Du kan læse mere her: https://www.intrum.dk/services/vores-services/faq-og-gode-rad-om-inkasso/.

En inkassovirksomhed hjælper dig med at håndtere en dårlig betaler på en god og professionel måde. Samtidig undgår du også eventuelle direkte konfrontationer med kunden, for det er ikke personligt for inkassovirksomheden. De følger bare loven og tager samtidig hensyn til din kunde.

Du kan naturligvis også blive bedre til at håndtere udeblivende betaling fra dine kunder. Du kan blandt andet finde gode råd på finans.dk.

Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Skrevet af: Redaktionen

Bøgen, der springer ud, flere solskinstimer og glade konfirmander plejer at være sikre tegn på forårets kommen.

Status er dog, at vi i år står i et andet scenarie, og mange konfirmationsfester er blevet aflyst eller rykket.

Det kan være utrygt at skulle lægge for mange planer for den festlige dag, men med Smageriet bliver maden ikke én af dem – her kan du nemlig gratis tilpasse eller afbestille menuen indtil 8 dage før levering. Tjek det ud lige her

Fleksibel med gratis afbestilling

På trods af stadig mange ubekendte kan du trygt bestille din konfirmationsmenu hos Smageriet.

Smageriet leverer gennemtænkte konfirmationsmenuer til hele landet – og man kan helt gratis tilpasse og annullere bestillingen helt frem til 8 dage før konfirmationen.

Med den udvidede fleksibilitet kan man uden problemer få den dag, man drømmer om fyldt med familie, venner og den gode mad som samlingspunkt.

Foto PR

Flere forskellige menuer som både buffet eller tallerkenanretning

Når du lader Smageriet stå for maden til konfirmationen, kan du glæde dig til smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Du kan bestille din menu allerede nu – der er flere forskellige menuer at vælge imellem og alt leveres færdigtilberedt i hele landet (fastland & brofaste øer) og anrettet på flot, hvidt porcelæn.

Uanset om I foretrækker buffet eller færdigtilberedt mad til tallerkenserveringer kan Smageriet imødekomme jeres ønsker.

De tilbyder nemlig både velsmagende konfirmationsmenuer med enten 2 og 3 retter fra 199,- pr. kuvert, som kunne friste med rosastegt oksefilet, bearnaisesauce, nye kartofler i brunet smør, grønne asparges og knasende frisk salat med jordbær.

Foto PR

Her er også mulighed for større konfirmationsbuffeter (fra 159,- pr. kuvert), og du sammensætter selv blandt et stort udvalg af forskelligt kød, lækre salater, kartofler & tilbehør.

Maden anrettes på fade á mellem 10-15 kuverter, så der er flere muligheder for servering enten på buffet eller som bordservering.

Det giver gode, fleksible muligheder i forhold til bordplan og god plads mellem jeres gæster.

Uanset om I vælger tallerkenservering eller fadanretning, så slip for besværet i køkkenet og lad Smageriet stå for den kulinariske del af jeres helt særlige dag.

Hvad: Smageriets konfirmationsmenuer
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Smageriet tilpasser levering efter din spisetid
Hvor meget: Fra 159 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.