MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Testes snart: Alle vil modtage sireneadvarsler på telefonen

Af Christina Frederiksen

Man kender den årlige sirenetest, der foregår hver år den første onsdag i maj.

Her tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet faresignalet, der uden for testsituationer er forbeholdt akutte situationer af livstruende karakter for et større antal mennesker.

I år er vil der dog være en helt særlig tilføjelse til den fysiske sirene rundt omkring i landet.

Om få måneder vil du nemlig også modtage advarsler direkte på din mobiltelefon – og den bliver testet sammen med de andre sirener. Det skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Man skal ikke bruge app eller tilmelde sig

Danmark rammes heldigvis sjældent af større ulykker og katastrofer.

Men når der opstår en akut fare i et specifikt område – f.eks. en brand, ulykke eller andet – advarer myndighederne befolkningen.

I dag sker det bl.a. ved hjælp af beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener, men fra april vil du også modtage advarsler via S!RENEN direkte på din mobiltelefon.

S!RENEN er et mobilbaseret varslingssystem, som myndighederne kan bruge til at advare i et afgrænset geografisk område, hvor en krise er opstået, og folk er i fare.

Ved en advarsel udsender S!RENEN en høj lyd. På skærmen på din telefon kan du læse, hvad der sker, og hvad du skal gøre.

Det, du skal gøre, når du modtager en advarsel, er: STOP. LÆS. REAGER.

“Danmark er et trygt og sikkert samfund, men der kan alligevel opstå situationer, hvor menneskeliv er i fare. Her kan det nye varslingssystem S!RENEN advare dig og fortælle dig, hvad du skal gøre.

Det er et rigtig godt supplement til beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener,” siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Advarslerne sendes via telemasterne til alle nyere mobile enheder – danske som udenlandske – der er inden for fareområdet.

Du skal hverken tilmelde dig eller bruge en særlig app for at modtage advarslerne.

S!RENEN benytter sig af cell broadcast-teknologien, der gør, at myndighederne kan udsende advarsler, uden der kommer oplysninger tilbage om, hvilke og hvis telefoner der har været i området.

Fra april er systemet fuld operativt, og inden er det planen, at S!RENEN bliver testet nationalt i forbindelse med den årlige test af de fysiske varslingssirener.

Så du skal altså ikke blive alt for bange, hvis din telefon begynder at bimle og bamle d. 3. maj kl. 12.00.

Du kan læse mere om S!RENEN her.

Del artikel

Andre læser også