Sirup’s bliver det nye hotte sted: Kaffebar om dagen – vin og cocktails til aften

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Holdet bag Sirup’s har forskellige færdigheder.

Det bliver lækkert fra morgenkaffen til aftenvinen og cocktails i de sene timer.

Lige nu dufter der af frisk maling og nyt træ, når man svinger den store glasdør op til Sirup’s Coffee Wine Bar.

Inden længe vil der dufte af friskbrygget økologisk kaffe, sprøde toasts og spændende vine.

På fredag åbner Sirup’s i Odense. Det er Jesper Serup, som står bag sammen med et nøje udvalgt hold af personale på den attraktive placering Jernbanegade 6 i cafémekkaet mellem Franck A og Gertruds.

”Vi har hver forskellige spidskompetencer, der skal sikre god kvalitet på noget simpelt men lækkert” siger indehaver Jesper Serup, idet Michael Rune Rasmussen, ham han kalder kaffenørden, rækker ham en friskbrygget café latte.

Foto: Sirup’s

Stedet er allerede nu fyldt med folk og flere vælter jævnligt ind af døren.

Der hersker ingen tvivl om, hvorvidt hver og én går meget op i, at alt er klart, parat og perfekt til åbningen på fredag kl. 08.00, hvor kaffemaskinen bliver tændt, mælk skummet, tapasbrætter anrettet, vin åbnet og drinks mixet.

 

 

Alle skal være velkomne

Det imponerende og høje glasloft er sammen med kunsten af Morten Abild Christensen blikfang, når man træder ind blandt høje komfortable læderbarstole og træborde i Sirups lokaler ved det populære Ove Sprogø Plads.

”Det kunne godt være high-end og fint, fordi her er lidt lækkert, men det er slet ikke det der er målet. Tværtimod er det så langtfra mig.

Målet er, at der skal være plads til alle. Vi havde testdag i lørdags, hvor en af gæsterne syntes, det var ligesom at være hjemme i sin egen stue.

Det er lige præcis den stemning, vi håber på”, fortæller Jesper Serup.

 

Sirup’s skal være baren for alle på alle tidspunkter af dagen.

Bagerst i lokalet er der monteret stikkontakter, så både forretningsforbindelser og studiegrupper kan samles om den friske kaffe.

Stedet skal også spænde bredt i anden forstand. Sirup’s åbner klokken 08.00 og lukker til midnat i hverdagene og klokken 02.00 fredag og lørdag.

Der er altså lagt op til både morgenmad –og kaffe samt sene cocktails og lækre vine fra mindre vinhuse.

Der er tænkt over det hele.

“Kaffemaskinen er lavet sådan, at den kan sænkes ned under disken, når der er natdrift. Den kan stadig bruges, men så kan vi lægge en bardisk henover til vin og cocktails” forklarer Jesper Serup.

Holdet bag baren er det essentielle

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at jeg kunne tiltrække sådan et hold af mennesker, da jeg for to år siden begyndte at tænke på det her projekt. Sammen kan vi mere, end nogen andre kan klare alene”, siger Jesper Serup.

Holdet, der skal stå bag disken på Sirup’s, er nemlig det helt essentielle element, der skal sikre Sirup’s høje kvalitet.

Hver og én af dem har stor erfaring fra cafémiljøet i Odense, fortæller Jesper Serup, mens dem han med et smil betegner kaffenørden, vinnørden og cocktailnørden suser rundt i det aflange lokale og nørkler med klargøring og snakker med leverandører.

”Det er noget af et scoop, Jesper har gjort, synes vi selv. Vi kender alle hinanden på kryds og tværs fra branchen i Odense, så det er lidt én stor fætter/kusine fest”, griner Mathias Laursen.

Han vil i den kommende weekend stå for at servere klassiske lækre cocktails med et sjovt twist.

Foto: Sirup’s

Bestil en skinketoast natten lang

Signaturcocktailen mener Mathias Laursen bliver deres Bee’s Knees med gin, blomsterhonning og pebersirup.

”Vi ved, hvad der virker, fordi vi har prøvet det før.

Det bliver simpelt men lækkert. En klassisk ostemad bliver med lækkert brød, ost og en skive økologisk rød peber” siger Michael Rune Rasmussen, tidligere indehaver af kaffebaren SpeltFar i Brandts Passage.

Fra på fredag vil han være manden bag kaffemaskinen og desuden diske op med anretninger til den lette sult.

På Sirup’s kan du se frem til yoghurt med granola fra morgenstunden, et tapasbræt til et glas vin og du kan endda bestille en skinketoast natten lang.

 

Simpelt men lækkert

Med en café latte til 29 kroner og et glas af husets vin til 45 kroner kan de fleste rent økonomisk være med, når Sirup’s slår glasdøren op til lækre drikke og anretninger.

”Det unikke ved vores koncept er, at vi vil gøre det hele godt, med det hold vi har sammensat. Vi starter simpelt, så det er kvaliteten, der er fokus på”, siger Jesper Serup

Sirup’s holder åbningsweekend fra fredag klokken 08.00 og har åbent hele fredag og lørdag.

Du kan følge dem på Facebook her

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.