Sirup’s bliver det nye hotte sted: Kaffebar om dagen – vin og cocktails til aften

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Holdet bag Sirup’s har forskellige færdigheder.

Det bliver lækkert fra morgenkaffen til aftenvinen og cocktails i de sene timer.

Lige nu dufter der af frisk maling og nyt træ, når man svinger den store glasdør op til Sirup’s Coffee Wine Bar.

Inden længe vil der dufte af friskbrygget økologisk kaffe, sprøde toasts og spændende vine.

På fredag åbner Sirup’s i Odense. Det er Jesper Serup, som står bag sammen med et nøje udvalgt hold af personale på den attraktive placering Jernbanegade 6 i cafémekkaet mellem Franck A og Gertruds.

”Vi har hver forskellige spidskompetencer, der skal sikre god kvalitet på noget simpelt men lækkert” siger indehaver Jesper Serup, idet Michael Rune Rasmussen, ham han kalder kaffenørden, rækker ham en friskbrygget café latte.

Foto: Sirup’s

Stedet er allerede nu fyldt med folk og flere vælter jævnligt ind af døren.

Der hersker ingen tvivl om, hvorvidt hver og én går meget op i, at alt er klart, parat og perfekt til åbningen på fredag kl. 08.00, hvor kaffemaskinen bliver tændt, mælk skummet, tapasbrætter anrettet, vin åbnet og drinks mixet.

 

 

Alle skal være velkomne

Det imponerende og høje glasloft er sammen med kunsten af Morten Abild Christensen blikfang, når man træder ind blandt høje komfortable læderbarstole og træborde i Sirups lokaler ved det populære Ove Sprogø Plads.

”Det kunne godt være high-end og fint, fordi her er lidt lækkert, men det er slet ikke det der er målet. Tværtimod er det så langtfra mig.

Målet er, at der skal være plads til alle. Vi havde testdag i lørdags, hvor en af gæsterne syntes, det var ligesom at være hjemme i sin egen stue.

Det er lige præcis den stemning, vi håber på”, fortæller Jesper Serup.

 

Sirup’s skal være baren for alle på alle tidspunkter af dagen.

Bagerst i lokalet er der monteret stikkontakter, så både forretningsforbindelser og studiegrupper kan samles om den friske kaffe.

Stedet skal også spænde bredt i anden forstand. Sirup’s åbner klokken 08.00 og lukker til midnat i hverdagene og klokken 02.00 fredag og lørdag.

Der er altså lagt op til både morgenmad –og kaffe samt sene cocktails og lækre vine fra mindre vinhuse.

Der er tænkt over det hele.

“Kaffemaskinen er lavet sådan, at den kan sænkes ned under disken, når der er natdrift. Den kan stadig bruges, men så kan vi lægge en bardisk henover til vin og cocktails” forklarer Jesper Serup.

Holdet bag baren er det essentielle

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at jeg kunne tiltrække sådan et hold af mennesker, da jeg for to år siden begyndte at tænke på det her projekt. Sammen kan vi mere, end nogen andre kan klare alene”, siger Jesper Serup.

Holdet, der skal stå bag disken på Sirup’s, er nemlig det helt essentielle element, der skal sikre Sirup’s høje kvalitet.

Hver og én af dem har stor erfaring fra cafémiljøet i Odense, fortæller Jesper Serup, mens dem han med et smil betegner kaffenørden, vinnørden og cocktailnørden suser rundt i det aflange lokale og nørkler med klargøring og snakker med leverandører.

”Det er noget af et scoop, Jesper har gjort, synes vi selv. Vi kender alle hinanden på kryds og tværs fra branchen i Odense, så det er lidt én stor fætter/kusine fest”, griner Mathias Laursen.

Han vil i den kommende weekend stå for at servere klassiske lækre cocktails med et sjovt twist.

Foto: Sirup’s

Bestil en skinketoast natten lang

Signaturcocktailen mener Mathias Laursen bliver deres Bee’s Knees med gin, blomsterhonning og pebersirup.

”Vi ved, hvad der virker, fordi vi har prøvet det før.

Det bliver simpelt men lækkert. En klassisk ostemad bliver med lækkert brød, ost og en skive økologisk rød peber” siger Michael Rune Rasmussen, tidligere indehaver af kaffebaren SpeltFar i Brandts Passage.

Fra på fredag vil han være manden bag kaffemaskinen og desuden diske op med anretninger til den lette sult.

På Sirup’s kan du se frem til yoghurt med granola fra morgenstunden, et tapasbræt til et glas vin og du kan endda bestille en skinketoast natten lang.

 

Simpelt men lækkert

Med en café latte til 29 kroner og et glas af husets vin til 45 kroner kan de fleste rent økonomisk være med, når Sirup’s slår glasdøren op til lækre drikke og anretninger.

”Det unikke ved vores koncept er, at vi vil gøre det hele godt, med det hold vi har sammensat. Vi starter simpelt, så det er kvaliteten, der er fokus på”, siger Jesper Serup

Sirup’s holder åbningsweekend fra fredag klokken 08.00 og har åbent hele fredag og lørdag.

Du kan følge dem på Facebook her

Stor bagedyst i næste uge: Laver du Odenses bedste kager?

Skrevet af: Michael Qureshi

Over en million ser med på DR, når Den Store Bagedyst kører over skærmen.

I næste uge kommer den lokale version af tv-programmet til byen.

Arkaden Food Market inviterer til den velgørende kagedyst med navnet Ar’kagen Kagedyst.

Lækre præmier og en god sag

Det løber af stablen på torsdag d. 30. maj, hvor du kan komme ind med din egen kage og få den vurderet af et yderst kompetent dommerpanel. Top 3 kan endda se frem til lækre præmier.

Den lækre kage går på ingen måde til spilde, for kagerne sælges senere i Arkaden til fordel for Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 12.00: Børn kan komme og pynte deres egen cupcake med blandt andet farverig frosting og knasende krymmel i samarbejde med Konditoriet Kagedåsen. Det er helt gratis at deltage, men da der kun er plads til 50 fungerer det efter først til mølle-princippet.

Kl. 13.00: Kagedysten begynder. Kom ind i Arkaden med dit mesterværk af en hjemmelavet kage. Et kompetent dommerpanel bestående af Konditoriet Kagedåsen, Maria Vestergaard og Jette fra www.kagefryd.dk vil herefter smage og vurdere kagerne.

Første, anden og tredjepladsen annonceres og modtager flotte præmier sponsoreret af Odense Marcipan og H.J. Hansen Vin A/S

Alle kagerne sælges bagefter

Alle kagerne sælges herefter til 35 kr. stk., hvorfra hele salget går til Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Du tilmelder dig til Ar’kagen Bagedyst ved at sende en mail til mt@arkadenfoodmarket.dk, hvor du skriver dit navn og Ar’kagen i emnefeltet.

Dernæst møder du blot op d. 30. maj med din kage til minimum otte personer og så er konkurrencen i gang.

Hvad: Ar’kagen kagedyst
Hvor: Arkaden Food Market
Hvornår: Torsdag d. 30 maj. kl. 12-16

Du finder mere info om arrangementet her.

Vild weekend i vente i Odense: Så meget sker der

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Odense Havnekulturfestival
Foto: Odense Havnekulturfestival

Den sidste weekend i maj tegner til at blive ret så begivenhedsrig her i Odense.

Vi har derfor taget helikopterblikket og plukket de bedste arrangementer ud til dig.

Havnekulturfestival 2019

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Du kan læse mere om programmet i denne artikel

OB kan vinde bronze

Det er otte år sidst, at OB vandt medaljer.

Men denne sæson har så sandelig vendt op og ned på OBs position i dansk fodbold. For første gang siden sølv i 2011 kan OB vinde medaljer, og det kan skabe en massiv fodboldfest i hele byen lørdag.

Der er naturligvis udsolgt på stadion, og OB har brug for stor opbakning for at sikre sig tre point i hjemmekampen mod Brøndby.

Samtidig skal man håbe på, at Esbjerg sætter point til mod FC Midtjylland på udebane.

OB-Brøndby på Nature Energy Park kl. 17.00 lørdag d. 25. maj

Centimeter marathon med Rasmus Klump

Nu har selv de allermindste i familien også muligheden for at blive maratonløbere,når Børneulykkesfonden og Rasmus Klump afholder Centimeter Maraton på søndag lørdag d. 26. maj 11.00 ved Arkaden Food Market i Odense C.

Fra klokken 10.00 er der udlevering af Rasmus Klump veste. Klokken 10.50 er der opvarmning med Rasmus Klump.

Den klassiske maratonløber nedlægger en strækning på 42.195 kilometer, mens centimetermaratonløberen nedlægger 42.195 centimeter, altså hvad der svarer til godt 400 meter.

Dermed kan selv de mindste være med og kalde sig for maratonløbere og samtidig få en sjov oplevelse.

Der sker desuden masser af spændende aktiviteter hele dagen. Læs om det her

Anne Sanne Lis koncert

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen sammen – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

De spiller i Odense lørdag d. 25. maj.

Turneen startede i Aalborg i sidste uge. Her skrev vores søster-site MigogAalborg således i anmeldelsen;

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Du kan læse hele anmeldelsen her

Du kan tjekke billetter her – der er ikke udsolgt

Aspargesfrokosten

i år er der 10 års jubilæum for Aspargesfrokosten.

Det er SPIS! Odense, som står bag den hyggelige tradition.

De bedste asparges vokser på Fyn. Det ved alle, og i et helt årti har de hvert år bragt de fynske restauranter sammen til årets hyggeligste forårstradition – Aspargesfrokosten.

Lørdag d. 25. maj 2019 gør de det igen i de hyggelige omgivelser i Farvergården ved Brandts i Odense C, og man må sige, at de har samlet et væld af odenseanske toprestauranter.

Se alle restauranter de har samlet her

Gør et møbelkup

Der er alt fra barstole, caféborde, plakater og anden inventar som helt sikkert giver noget sjovt at snakke om derhjemme.

“Snart lukker vi midlertidigt ned for vores kaffebarer på Odense Banegårdcenter og i Rosengårdcentret for at bygge dem om til Espresso House.

Derfor inviterer vi vores gæster til at købe vores lækre kaffebarmøbler til meget fordelagtige priser. Alle pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors,” skriver Baresso/Espresso House.

Du kan læse mere om det her

Vintage loppemarked

Hvis du er typen, der er mere til trompetbukser, pin-up-kjoler og korsetter end den sidste nye mode, så findes der det perfekte tøjmarked netop for dig.

Vintagetøj loppemarked arrangeres af fællesskabet i Vintapperstræde.

Det bliver et mangfoldigt modeunivers for skattejægere, vintageentusiaster og alle andre med den mindste hang til glamour, stilnørderi, tøjmagi og modehistorie.”

2019-udgave af den populære tøjskattejagt afholdes lørdag d. 25. maj fra 10-15.

Læs mere her

Legendarisk spisested genåbner: Kendte restaurant-brødre overtager Capri

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Capri
Foto: Capri

Det var Odenses ældste restaurant med samme ejer, der efter 40 år tidligere på året lukkede.

Restaurant Capri i Dronningensgade måtte lukke og slukke, efter ejeren Francesco Aversa ikke længere kunne få det til at løbe rundt.

Men nu er der rigtig gode nyheder.

For brødrene Foschi, der også står bag Restaurant Fynboen, genåbner Capri med et kraftigt ansigtsløft.

“På Capri tror vi på traditioner og på familie,” siger Luciano Foschi, der sammen med sin bror Stefano, har overtaget Capri.

Husker utallige besøg på Capri i opvækst

I en pressemeddelelse skriver brødrene Foschi, at de glæder sig til at genåbne stedet.

Begge brødre husker deres utallige besøg på Ristorante Capri igennem deres opvækst, og det var også på Capri, at Stefano trådte sine første skridt som kok.

Stefano, som har vundet Schiøtzprisen to gange i træk med Restaurant Fynboen, skal stå for at designe menuen på Capri, og kommer selv til at stå i køkkenet.

“Jeg har et dedikeret og dygtigt hold med, og vi glæder os utroligt meget til at vise Capri frem fra en ny side.”

Men Capris gamle stamgæster skal ikke være nervøse for, at Capri mister sin sjæl med de nye ejere.

Stedet bærer stadig præg af Francesco Aversas eklektiske og personlige stil og den hyggelige stemning er bevaret.

“Det er vigtigt for os, at Capri ikke mister sin ånd og sine særegne karaktertræk, som en hyggelig, spøjs og uformel restaurant, hvor alle kan føle sig velkomne.” fortæller Luciano, og fortsætter:

“Vi kom her jo begge som børn, og det var en af mine yndlings restauranter. Og det vil vi gerne ære, når vi fører Capri videre.

Vi er jo kommet her siden vi blev født, ja faktisk mødte vores forældre hinanden heroppe for 37 år siden.”

Ægte italiensk ophav

“Vi er begge halvt italienske, halvt danske, og det vil kunne ses i vores menukort.

Vores italienske side stammer fra vores far Fulvio, som også er kok,” Stefano Foschi.

Fulvio har været på besøg fra Italien og han har været med til at give input til hvad der skal på menukortet; “Ja, bølgerne går højt når vi diskuterer mad,” griner Stefano

“Vi har alle tre en stor passion for mad, og diskussionen om, hvornår noget er autentisk italiensk, eller blot er en dansk efterligning bliver vi aldrig trætte af!” og Luciano fortsætter;

“Men vi vil ikke lave det alt for klassisk italiensk, for os vil det være en hyldest til det italienske køkken, men på vores egen måde.”

Capris genopstanden og genåbning!

Ristorante Capri starter blidt op i næste uge hvor de deltager i ‘Spis og Støt’.

Her har de sammensat en spændende tre retters menu, med inspiration fra støvlelandet.

Dog har de tilsat noget af den magi, de er kendt fra på Fynboen.

“Der skal både være noget af det alle kender Capri for, og så har vi tryllet lidt med nogle af klassikerne.

Jeg glæder mig så meget til at komme i gang og overraske alle der kender Capri, med et frisk twist på nogle af de kendte klassikere,” Stefano Foschi

Efter Spis og Støt tager Capri for alvor fat med en ny og omfattende tasting menu, hvor kærligheden til det italienske køkken er i højsædet, og maden bliver tilberedt med de bedste Italienske og Fynske råvarer.

Derudover vil der være et mindre udvalg af ala carte retter, baseret på tasting menuen, samt selvfølgelig en håndfuld særligt udvalgte og ret ambitiøse pizzaer.

“Vi vil ikke nøjes med at gøre det ‘godt nok’, og derfor har vi måske testet 25 forskellig opskrifter på pizzadej ud, og er endeligt landet på en vi føler vi kan være stolte af.” fortæller Stefano.

Capri har ikke en officiel åbningsreception, men planen er at slå det sammen med stedets 40 års fødselsdag.