ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sirup’s bliver det nye hotte sted: Kaffebar om dagen – vin og cocktails til aften

Af Stine Schmidt Jørgensen

Holdet bag Sirup’s har forskellige færdigheder.

Det bliver lækkert fra morgenkaffen til aftenvinen og cocktails i de sene timer.

Lige nu dufter der af frisk maling og nyt træ, når man svinger den store glasdør op til Sirup’s Coffee Wine Bar.

Inden længe vil der dufte af friskbrygget økologisk kaffe, sprøde toasts og spændende vine.

På fredag åbner Sirup’s i Odense. Det er Jesper Serup, som står bag sammen med et nøje udvalgt hold af personale på den attraktive placering Jernbanegade 6 i cafémekkaet mellem Franck A og Gertruds.

”Vi har hver forskellige spidskompetencer, der skal sikre god kvalitet på noget simpelt men lækkert” siger indehaver Jesper Serup, idet Michael Rune Rasmussen, ham han kalder kaffenørden, rækker ham en friskbrygget café latte.

Foto: Sirup’s

Stedet er allerede nu fyldt med folk og flere vælter jævnligt ind af døren.

Der hersker ingen tvivl om, hvorvidt hver og én går meget op i, at alt er klart, parat og perfekt til åbningen på fredag kl. 08.00, hvor kaffemaskinen bliver tændt, mælk skummet, tapasbrætter anrettet, vin åbnet og drinks mixet.

 

 

Alle skal være velkomne

Det imponerende og høje glasloft er sammen med kunsten af Morten Abild Christensen blikfang, når man træder ind blandt høje komfortable læderbarstole og træborde i Sirups lokaler ved det populære Ove Sprogø Plads.

”Det kunne godt være high-end og fint, fordi her er lidt lækkert, men det er slet ikke det der er målet. Tværtimod er det så langtfra mig.

Målet er, at der skal være plads til alle. Vi havde testdag i lørdags, hvor en af gæsterne syntes, det var ligesom at være hjemme i sin egen stue.

Det er lige præcis den stemning, vi håber på”, fortæller Jesper Serup.

 

Sirup’s skal være baren for alle på alle tidspunkter af dagen.

Bagerst i lokalet er der monteret stikkontakter, så både forretningsforbindelser og studiegrupper kan samles om den friske kaffe.

Stedet skal også spænde bredt i anden forstand. Sirup’s åbner klokken 08.00 og lukker til midnat i hverdagene og klokken 02.00 fredag og lørdag.

Der er altså lagt op til både morgenmad –og kaffe samt sene cocktails og lækre vine fra mindre vinhuse.

Der er tænkt over det hele.

“Kaffemaskinen er lavet sådan, at den kan sænkes ned under disken, når der er natdrift. Den kan stadig bruges, men så kan vi lægge en bardisk henover til vin og cocktails” forklarer Jesper Serup.

Holdet bag baren er det essentielle

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at jeg kunne tiltrække sådan et hold af mennesker, da jeg for to år siden begyndte at tænke på det her projekt. Sammen kan vi mere, end nogen andre kan klare alene”, siger Jesper Serup.

Holdet, der skal stå bag disken på Sirup’s, er nemlig det helt essentielle element, der skal sikre Sirup’s høje kvalitet.

Hver og én af dem har stor erfaring fra cafémiljøet i Odense, fortæller Jesper Serup, mens dem han med et smil betegner kaffenørden, vinnørden og cocktailnørden suser rundt i det aflange lokale og nørkler med klargøring og snakker med leverandører.

”Det er noget af et scoop, Jesper har gjort, synes vi selv. Vi kender alle hinanden på kryds og tværs fra branchen i Odense, så det er lidt én stor fætter/kusine fest”, griner Mathias Laursen.

Han vil i den kommende weekend stå for at servere klassiske lækre cocktails med et sjovt twist.

Foto: Sirup’s

Bestil en skinketoast natten lang

Signaturcocktailen mener Mathias Laursen bliver deres Bee’s Knees med gin, blomsterhonning og pebersirup.

”Vi ved, hvad der virker, fordi vi har prøvet det før.

Det bliver simpelt men lækkert. En klassisk ostemad bliver med lækkert brød, ost og en skive økologisk rød peber” siger Michael Rune Rasmussen, tidligere indehaver af kaffebaren SpeltFar i Brandts Passage.

Fra på fredag vil han være manden bag kaffemaskinen og desuden diske op med anretninger til den lette sult.

På Sirup’s kan du se frem til yoghurt med granola fra morgenstunden, et tapasbræt til et glas vin og du kan endda bestille en skinketoast natten lang.

 

Simpelt men lækkert

Med en café latte til 29 kroner og et glas af husets vin til 45 kroner kan de fleste rent økonomisk være med, når Sirup’s slår glasdøren op til lækre drikke og anretninger.

”Det unikke ved vores koncept er, at vi vil gøre det hele godt, med det hold vi har sammensat. Vi starter simpelt, så det er kvaliteten, der er fokus på”, siger Jesper Serup

Sirup’s holder åbningsweekend fra fredag klokken 08.00 og har åbent hele fredag og lørdag.

Du kan følge dem på Facebook her

Del artikel

Andre læser også