Sirup’s bliver det nye hotte sted: Kaffebar om dagen – vin og cocktails til aften

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Holdet bag Sirup’s har forskellige færdigheder.

Det bliver lækkert fra morgenkaffen til aftenvinen og cocktails i de sene timer.

Lige nu dufter der af frisk maling og nyt træ, når man svinger den store glasdør op til Sirup’s Coffee Wine Bar.

Inden længe vil der dufte af friskbrygget økologisk kaffe, sprøde toasts og spændende vine.

På fredag åbner Sirup’s i Odense. Det er Jesper Serup, som står bag sammen med et nøje udvalgt hold af personale på den attraktive placering Jernbanegade 6 i cafémekkaet mellem Franck A og Gertruds.

”Vi har hver forskellige spidskompetencer, der skal sikre god kvalitet på noget simpelt men lækkert” siger indehaver Jesper Serup, idet Michael Rune Rasmussen, ham han kalder kaffenørden, rækker ham en friskbrygget café latte.

Foto: Sirup’s

Stedet er allerede nu fyldt med folk og flere vælter jævnligt ind af døren.

Der hersker ingen tvivl om, hvorvidt hver og én går meget op i, at alt er klart, parat og perfekt til åbningen på fredag kl. 08.00, hvor kaffemaskinen bliver tændt, mælk skummet, tapasbrætter anrettet, vin åbnet og drinks mixet.

 

 

Alle skal være velkomne

Det imponerende og høje glasloft er sammen med kunsten af Morten Abild Christensen blikfang, når man træder ind blandt høje komfortable læderbarstole og træborde i Sirups lokaler ved det populære Ove Sprogø Plads.

”Det kunne godt være high-end og fint, fordi her er lidt lækkert, men det er slet ikke det der er målet. Tværtimod er det så langtfra mig.

Målet er, at der skal være plads til alle. Vi havde testdag i lørdags, hvor en af gæsterne syntes, det var ligesom at være hjemme i sin egen stue.

Det er lige præcis den stemning, vi håber på”, fortæller Jesper Serup.

 

Sirup’s skal være baren for alle på alle tidspunkter af dagen.

Bagerst i lokalet er der monteret stikkontakter, så både forretningsforbindelser og studiegrupper kan samles om den friske kaffe.

Stedet skal også spænde bredt i anden forstand. Sirup’s åbner klokken 08.00 og lukker til midnat i hverdagene og klokken 02.00 fredag og lørdag.

Der er altså lagt op til både morgenmad –og kaffe samt sene cocktails og lækre vine fra mindre vinhuse.

Der er tænkt over det hele.

“Kaffemaskinen er lavet sådan, at den kan sænkes ned under disken, når der er natdrift. Den kan stadig bruges, men så kan vi lægge en bardisk henover til vin og cocktails” forklarer Jesper Serup.

Holdet bag baren er det essentielle

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at jeg kunne tiltrække sådan et hold af mennesker, da jeg for to år siden begyndte at tænke på det her projekt. Sammen kan vi mere, end nogen andre kan klare alene”, siger Jesper Serup.

Holdet, der skal stå bag disken på Sirup’s, er nemlig det helt essentielle element, der skal sikre Sirup’s høje kvalitet.

Hver og én af dem har stor erfaring fra cafémiljøet i Odense, fortæller Jesper Serup, mens dem han med et smil betegner kaffenørden, vinnørden og cocktailnørden suser rundt i det aflange lokale og nørkler med klargøring og snakker med leverandører.

”Det er noget af et scoop, Jesper har gjort, synes vi selv. Vi kender alle hinanden på kryds og tværs fra branchen i Odense, så det er lidt én stor fætter/kusine fest”, griner Mathias Laursen.

Han vil i den kommende weekend stå for at servere klassiske lækre cocktails med et sjovt twist.

Foto: Sirup’s

Bestil en skinketoast natten lang

Signaturcocktailen mener Mathias Laursen bliver deres Bee’s Knees med gin, blomsterhonning og pebersirup.

”Vi ved, hvad der virker, fordi vi har prøvet det før.

Det bliver simpelt men lækkert. En klassisk ostemad bliver med lækkert brød, ost og en skive økologisk rød peber” siger Michael Rune Rasmussen, tidligere indehaver af kaffebaren SpeltFar i Brandts Passage.

Fra på fredag vil han være manden bag kaffemaskinen og desuden diske op med anretninger til den lette sult.

På Sirup’s kan du se frem til yoghurt med granola fra morgenstunden, et tapasbræt til et glas vin og du kan endda bestille en skinketoast natten lang.

 

Simpelt men lækkert

Med en café latte til 29 kroner og et glas af husets vin til 45 kroner kan de fleste rent økonomisk være med, når Sirup’s slår glasdøren op til lækre drikke og anretninger.

”Det unikke ved vores koncept er, at vi vil gøre det hele godt, med det hold vi har sammensat. Vi starter simpelt, så det er kvaliteten, der er fokus på”, siger Jesper Serup

Sirup’s holder åbningsweekend fra fredag klokken 08.00 og har åbent hele fredag og lørdag.

Du kan følge dem på Facebook her

Fremtidskortet med Letbanen: Sådan ser Odense ud i 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu har du mulighed for at spole tiden frem til slutningen af 2020 – og dykke ned i en gengivelse af, hvordan vejforløb og byrum omkring letbanen kommer til at se ud, når arbejdet er overstået, og letbanetogene kører gennem Odense.

Odense Letbanes digitale kort, som du finder på odenseletbane.dk/detaljekort, er nemlig blevet opdateret og har fået endnu flere detaljer med.

På det opdaterede kort kan du se, hvordan det bliver at færdes nær letbanen.

Se hvor kan du krydse i bil og på cykel

Du kan se, hvor man kan krydse letbanen i bil og på cykel. Og du kan også få indtryk af, hvordan miljøet langs letbanen bliver – med nye træer og pladsdannelser.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

“Det nye detaljekort er et godt redskab til at danne sig et indtryk af, hvordan byen kommer til at se ud, når letbanen er i drift.

Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der er nysgerrige på, hvordan letbanen kommer til at forløbe i deres lokalområde, og hvad det betyder for eksempelvis adgangsveje og stier, til at bruge kortet,” siger Rune Bager, chef for nabokommunikation i Odense Letbane.

Det digitale kort blev lanceret allerede i 2017 som en del af en mobil udstilling.

Det digitale kort er nu opdateret

Men kortet er nu blevet opdateret med det seneste projektmateriale, som viser flere detaljer om alle de forskellige elementer, der indgår i letbaneprojektet.

“Der sker jo ligeså meget rundt om selve sporet, da vi både skal bygge nye vejbaner, fortove og cykelstier samt helt nye pladser udvalgte steder – ligesom vi planter en masse træer, to for hvert vejtræ vi har fældet, som bliver et nyt element i byrummet flere steder,” tilføjer Rune Bager fra Odense Letbane.

Som en ny feature kan man nu tage et udsnit af kortet og videresende det, for eksempel i en mail. Man skal bare zoome ind på et ønskede udsnit af kortet og kopiere hele linket med koordinater.

Her er det nye detaljekort – som du kan gå på opdagelse i.

Læste du om de forskellige navneforslag – her er Brunneren et noget utraditionelt forslag til letbane-vognene. Læs historien her

Gratis kaffe og smagsprøver: Her åbner Lagkagehuset ny butik i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard
Grønningen 2018, Lagkagehuset
Grønningen 2018, Lagkagehuset

På tirsdag d. 23. oktober inviteres odenseanerne til stor åbningsfest, når Lagkagehuset udvider med endnu butik i Odense.

Deres fjerde butik i Odense åbner kæden i den gamle Cinemaxx bygning på Vestre Stationsvej.

Lagkagehuset er blevet Danmarks førende bagerkæde med et lækkert udvalg af kager og bagværk, og denne bliver deres 80. butik i rækken.

Det er godt gået, når man tænker på, at det er blot 10 år siden, at Lagkagehuset åbnede for første gang.

På nuværende tidspunkt ligger der butikker i Dalum, på Mågebakken og i Vestergade.

Den nye butik på Vestre Stationsvej bliver hermed den fjerde i rækken i Odense.

“Vi er vilde med Odense, og odenseanerne synes at dele vores passion for godt bagværk, sprøde salater, sandwich med masser af smag, den gode kop kaffe og selvfølgelig søde sager.

Vi ligger ganske rigtigt allerede i Vestergade i Odense, i Dalum og sammen med MENY på Mågebakken.

Men vi syntes også, at den centrale del af Odense ved Banegården og Kongensgade, og den vestlige del af Odense, skal have kortere vej til et besøg i Lagkagehuset,” fortæller Butikschef, Sandra Grundtvig Christoffersen, til MigogOdense.

Hun tilføjer;

“Vi åbner ganske rigtigt der, hvor den gamle Cinemaxx bygning lå, og vi glæder os til at blive en del af den nye historie og planerne for den del af byen, som i disse år gennemgår store forandringer.”

Grønningen 2018, Lagkagehuset

En passion til godt bagværk

Det var Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, der i sin tid fik ideen til at starte kageforretningen på baggrund af en stor passion for at udbrede kendskabet til godt bagværk.

Den passion deler Lagkagehuset i den grad med odenseanere – og fynboer i det hele taget, hvor kærligheden til det gode bagværk ikke er til at tage fejl af.

At dedikere en hel dag til brunsvigeren siger vist alt.

“Lagkagehuset er den lokale bager – lige meget hvor i landet vi ligger.

Vores sortiment varierer nemlig efter de traditioner, der er i de enkelte landsdele – og derfor er brunsvigeren selvfølgelig også en fast del vores sortiment på Fyn.” fortæller Sandra.

Morgenboller og gratis kaffe

Der er mange gode grunde til at kigge forbi Lagkagehuset på Vestre Stationsvej i næste uge.

På åbningsdagen tirsdag d. 23. oktober serveres der nemlig gratis kaffe, andre varme drikke og masser af smagsprøver hele dagen.

Inde i butikken kan man deltage i konkurrencen om en stor festlig lagkage, og i ugerne efter åbningen vil der løbende være gode tilbud til de kage- og brødglade sjæle.

Stemningsbilleder, Lagkagehuset


“På åbningsdagen tirsdag d. 23. oktober serverer vi en gratis kop kaffe til alle, som besøger os i Lagkagehuset på Vestre Stationsvej.

Her vil der være mulighed for at vinde en lagkage til 15 personer, nyde godt af vores åbningstilbud og så vil vi selvfølgelig fylde hylderne godt op med vores sortiment af brød, kager og salater til frokosten.” afslutter Sandra.

Lagkagehuset smugstarter dog allerede åbningsfesten med morgenboller og chokorug, allerede fra i morgen tidlig.

Programmet er som følger:

Fredag d. 19. oktober
– Der deles friskbagte morgenboller ud til virksomheder i nabolaget

Lørdag d. 20. oktober
– Der deles friskbagte morgenboller rundt til de nye naboer ved Vestre Stationsvej
– Der uddeles chokorug og kaffe ud i Odense ved Vesterport

Mandag d. 22. oktober
– Der deles chokorug ud til udvalgte skoler i byen: Odense Katedralskole i Jernbanegade 34, Sct. Knuds Gymnasium på Læssøegade 154, Thornbjerg Gymnasium på Skærmhatten 15 og Social & sundhedsskolen på Vester Stationsvej 8.

Åbningstilbud fra d. 23. oktober – 05. november:
– Køb en valgfri sandwich eller salat – og få en gratis flaske vand med 50 kr.
– Tre valgfri muffins (vælg mellem chokolade, blåbær & banan) 40 kr.
– Skærekage (gulerods, chokolade og banan) og valgfrit brød 60 kr.
– Valgfri stang (wiener eller kanel) 40 kr.

Du kan læse mere om åbningsfesten her.

Magiske dage for voksne: Cocktailbar tryller med cocktails

Skrevet af: Redaktionen

Der er Magiske Dage Festival i Odense i denne uge fyldt med begivenheder og aktiviteter.

De fleste er for børnefamilier i efterårsferien, men der er også en begivenhed, som mere rettet mod de voksne.

En af Odenses hotteste cocktailsteder Privaten afholder i forbindelse med Magiske Dage to aftener med Magical Cocktails.

Det foregår i morgen torsdag d. 18. oktober 19-21 og igen fredag d. 19. oktober 19-21.

Temaet er, at bartenderne i fællesskab med gæsterne forsøger at sammensætte flere forskellige ingredienser sammen og på den måde forsøge at skabe nye cocktail-oplevelser.

Det handler i sidste ende om at drikke dem

Med de dygtige bartendere på Privaten er der jo god mulighed for at få lidt ekspertviden på, hvad der passer godt sammen.

Sidst men ikke mindst så handler det jo om at drikke de cocktails, der fremstilles.

Således skriver man på Facebook;

“For én gangs skyld er det blevet tid til at lade de yngste hekse og troldmænd blive hjemme og gøre dig klar til en både opløftende, oplysende og helt igennem magisk aften på Privaten, hvor bartendere i verdensklasse vil stå for eliksirerne, mens en uddannet historiker tager jer med på en fortælling gennem verden.

Vi skal sammen smage på fire forskellige alkoholiske eliksirer og høre deres historie.

Vi skal både en tur tilbage i 1800-tallet, have et drys af voodoo-mystikken fra New Orleans, forbi til et royalt bryllup og endeligt slutte af i Paris.

Vi tør godt love, at det bliver uforglemmeligt!.”

Du kan se Facebook-begivenheden her

Du kan se her, hvordan du bestiller billetter til eventet torsdag

Her til fredag