Sirup’s bliver det nye hotte sted: Kaffebar om dagen – vin og cocktails til aften

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Holdet bag Sirup’s har forskellige færdigheder.

Det bliver lækkert fra morgenkaffen til aftenvinen og cocktails i de sene timer.

Lige nu dufter der af frisk maling og nyt træ, når man svinger den store glasdør op til Sirup’s Coffee Wine Bar.

Inden længe vil der dufte af friskbrygget økologisk kaffe, sprøde toasts og spændende vine.

På fredag åbner Sirup’s i Odense. Det er Jesper Serup, som står bag sammen med et nøje udvalgt hold af personale på den attraktive placering Jernbanegade 6 i cafémekkaet mellem Franck A og Gertruds.

”Vi har hver forskellige spidskompetencer, der skal sikre god kvalitet på noget simpelt men lækkert” siger indehaver Jesper Serup, idet Michael Rune Rasmussen, ham han kalder kaffenørden, rækker ham en friskbrygget café latte.

Foto: Sirup’s

Stedet er allerede nu fyldt med folk og flere vælter jævnligt ind af døren.

Der hersker ingen tvivl om, hvorvidt hver og én går meget op i, at alt er klart, parat og perfekt til åbningen på fredag kl. 08.00, hvor kaffemaskinen bliver tændt, mælk skummet, tapasbrætter anrettet, vin åbnet og drinks mixet.

 

 

Alle skal være velkomne

Det imponerende og høje glasloft er sammen med kunsten af Morten Abild Christensen blikfang, når man træder ind blandt høje komfortable læderbarstole og træborde i Sirups lokaler ved det populære Ove Sprogø Plads.

”Det kunne godt være high-end og fint, fordi her er lidt lækkert, men det er slet ikke det der er målet. Tværtimod er det så langtfra mig.

Målet er, at der skal være plads til alle. Vi havde testdag i lørdags, hvor en af gæsterne syntes, det var ligesom at være hjemme i sin egen stue.

Det er lige præcis den stemning, vi håber på”, fortæller Jesper Serup.

 

Sirup’s skal være baren for alle på alle tidspunkter af dagen.

Bagerst i lokalet er der monteret stikkontakter, så både forretningsforbindelser og studiegrupper kan samles om den friske kaffe.

Stedet skal også spænde bredt i anden forstand. Sirup’s åbner klokken 08.00 og lukker til midnat i hverdagene og klokken 02.00 fredag og lørdag.

Der er altså lagt op til både morgenmad –og kaffe samt sene cocktails og lækre vine fra mindre vinhuse.

Der er tænkt over det hele.

“Kaffemaskinen er lavet sådan, at den kan sænkes ned under disken, når der er natdrift. Den kan stadig bruges, men så kan vi lægge en bardisk henover til vin og cocktails” forklarer Jesper Serup.

Holdet bag baren er det essentielle

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at jeg kunne tiltrække sådan et hold af mennesker, da jeg for to år siden begyndte at tænke på det her projekt. Sammen kan vi mere, end nogen andre kan klare alene”, siger Jesper Serup.

Holdet, der skal stå bag disken på Sirup’s, er nemlig det helt essentielle element, der skal sikre Sirup’s høje kvalitet.

Hver og én af dem har stor erfaring fra cafémiljøet i Odense, fortæller Jesper Serup, mens dem han med et smil betegner kaffenørden, vinnørden og cocktailnørden suser rundt i det aflange lokale og nørkler med klargøring og snakker med leverandører.

”Det er noget af et scoop, Jesper har gjort, synes vi selv. Vi kender alle hinanden på kryds og tværs fra branchen i Odense, så det er lidt én stor fætter/kusine fest”, griner Mathias Laursen.

Han vil i den kommende weekend stå for at servere klassiske lækre cocktails med et sjovt twist.

Foto: Sirup’s

Bestil en skinketoast natten lang

Signaturcocktailen mener Mathias Laursen bliver deres Bee’s Knees med gin, blomsterhonning og pebersirup.

”Vi ved, hvad der virker, fordi vi har prøvet det før.

Det bliver simpelt men lækkert. En klassisk ostemad bliver med lækkert brød, ost og en skive økologisk rød peber” siger Michael Rune Rasmussen, tidligere indehaver af kaffebaren SpeltFar i Brandts Passage.

Fra på fredag vil han være manden bag kaffemaskinen og desuden diske op med anretninger til den lette sult.

På Sirup’s kan du se frem til yoghurt med granola fra morgenstunden, et tapasbræt til et glas vin og du kan endda bestille en skinketoast natten lang.

 

Simpelt men lækkert

Med en café latte til 29 kroner og et glas af husets vin til 45 kroner kan de fleste rent økonomisk være med, når Sirup’s slår glasdøren op til lækre drikke og anretninger.

”Det unikke ved vores koncept er, at vi vil gøre det hele godt, med det hold vi har sammensat. Vi starter simpelt, så det er kvaliteten, der er fokus på”, siger Jesper Serup

Sirup’s holder åbningsweekend fra fredag klokken 08.00 og har åbent hele fredag og lørdag.

Du kan følge dem på Facebook her

Danmarks Comedy-konge: Anden afslører nyt show i Odense om to måneder

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Anders ’Anden’ Matthesen er kendt for at gå egne veje og bryde grænser inden for stand up.

Nu gør han det igen.

Han har netop annonceret, at han laver et helt nyt stand up-show med titlen ’ANDEN bringer ud’.

Mens mange forestillinger og stand up-shows lige nu bliver offentliggjort op til halvandet år i forvejen, har Anders Matthesen valgt at gå i den modsatte grøft.

Det er faktisk allerede i februar, at Anden kommer til ODEON i Odense.

Nærmere betegnet onsdag d. 20. februar 2019.

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

I Aalborg blev showet udsolgt på under et døgn, og det forventes også, at der bliver rift om billetterne her i Odense.

Show med nyt materiale

Sidder man tilbage og tænker, at Anders Matthesen lige har taget danskerne med storm med sit 25 års jubilæumsshow, der spillede i Royal Arena i København og Boxen i Herning, og at det er imponerende, hvis der allerede nu er nyt materiale klar fra ham – så har man helt ret!

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Og den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Magi med publikum i højsædet

På Andens nye tour bliver det ikke mindst samspillet med publikum, der kommer i højsædet, og kender man en smule til, hvor hurtig og skarp Anden er med en kæk kommentar, er der lagt op til både lårklaskende sjovt og uforudsigeligt stand up.

“Jeg glæder mig helt vildt – ikke kun til at være ude blandt folk igen, men også til at vende tilbage til klassisk stand up uden et manuskript.

Det bliver nogle aftener, hvor alt kan ske, og hvor materialet kan tage den drejning, det vil. Det er der, der virkelig kan opstå magi mellem publikum og mig,” siger Anders ’Anden’ Matthesen om den nye tour.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener formentlig ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 20. februar kl. 20.00
Billetter kan købes her

Kendt fra Netflix-serie: FBI-ekspert holder stort foredrag i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Netflix Manhunt: Unabomber
PR-foto Netflix Manhunt: Unabomber

En gerningsmands ordvalg kan være lige så afslørende som hans fingeraftryk.

Det ved tidligere FBI-retslingvist James R. Fitzgerald, og i morgen onsdag 12. december gæster han SDU i Odense og fortæller om sine erfaringer fra FBI, og hvad sprogvidenskab også kan bruges til.

Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

Det er lidt af et højt profileret navn, som gæster Odense. Det kan man blandt andet også se på interesse for arrangementet. Over 2.400 har meldt sig “interesseret” i begivenheden på Facebook.

Fitzgerald er en af den slags eksperter, der tilkaldes når en uopklaret forbrydelse indeholder skriftligt materiale, og der ikke er fingeraftryk eller DNA-spor at gå efter.

Han var den første certificerede retslingvist i FBI’s historie, og har i dag sin egen virksomhed inden for området, ligesom han arbejder som konsulent på forskellige film og tv-serier.

Spektakulær sag er højaktuel

Fitzgerald er nok bedst kendt for sin afgørende rolle i afsløringen af den frygtede “Unabomber” – en af de dyreste og mest omfattende kriminalefterforskninger i nyere amerikansk historie.

Den spektakulære Unabomber-sag er højaktuel igen efter Netflix/Discovery for nylig lancerede den populære tv-serie “Manhunt: Unabomber” med skuespiller Sam Worthington som Fitzgerald.

Også lingvistikprofessor Natalie Schilling, der hedder Natalie Rogers i Manhunt-serien, er med som gæsteforelæser 12. december på SDU.

Det er anden gang på fire år, at Fitzgerald og hans tidligere vejleder, lingvistikprofessor Natalie Schilling fra Georgetown University, holder gæsteforelæsning på SDU.

Og det er der én grund til: Lektor Rasmus Nielsen fra Institut for Sprog og Kommunikation på SDU.

James R. Fitzgerald/Foto SDU

Venner med de to skarpe folk

Rasmus Nielsen tog sin ph.d. i lingvistik fra Georgetown University i Washington D.C. og i den forbindelse blev SDU-lektoren personlige venner med først professor Natalie Schilling og efterfølgende James R. Fitzgerald, der var gæsteunderviser på Georgetown University.

“Natalie Schilling er en af de skarpeste, jeg kender.

Jeg har sjældent mødt en person, som har fået mig til at tænke så meget over hver en sætning, jeg skriver.

Hun har betydet alt for min akademiske karriere. Min relation til James Fitzgerald er mere på det personlige plan, vi taler og skriver utrolig meget om sport sammen.

Særligt meget selvfølgelig, da hans favorithold i amerikansk fodbold, Philadelphia Eagles, i år vandt Superbowl-finalen.

I øjeblikket bliver lektor Rasmus Nielsen bestormet af henvendelser fra folk, der gerne vil med til arrangementet med James R. Fitzgerald.

Netflix-serien ”Manhunt: Unabomber” har gjort den tidligere FBI-profiler til en global superstjerne.

Kan bruges til mere end folk tror

Det er al travlheden værd, understreger han:

“Med dette arrangement vil jeg gerne sætte en tyk streg under, at humaniora kan bruges til meget mere end mange går og tror.

James R. Fitzgeralds baggrund som retslingvist har været afgørende i opklaringen af mange store kriminalsager i USA,” siger lektor Rasmus Nielsen fra Centre for Communication, Culture and Society.

Forelæsningerne med først Natalie Schilling og efterfølgende James Fitzgerald foregår 12. december 12.00-14.00 i U45 på Syddansk Universitet i Odense.

Der er fuldt booket til selve arrangementet, men forelæsningerne vil blive livestreamet fra U46 på SDU.

Gælder også Odense: Gastromand og Mads Cortsen leverer vild nytårsmenu til døren

Skrevet af: Michael Qureshi

Mads Cortsen og Gastromand går sammen om at levere den ultimative nytårsmenu – til døren

Er du typen der ikke kan få det vildt nok på årets sidste aften, ja så er det måske nu du skal spidse ører.

For hvordan lyder kaviar, trøffel, hummer og bladguld måske?

Det er det unge stjernefrø Mads Cortsen, der dagligt lever af at servere menuer i 3-4000 kroners klassen, der er gået sammen med folkene bag Danmarks måske mest populære madblog Gastromand.dk, om at lave deres svar på den ultimative nytårsmenu.

Mads Cortsen har desuden opnået en andenplads i tv-programmet Masterchef.

Her på MigogOdense redaktionen tør vi godt at lægge hovedet på blokken og hævde, at det ikke blive

Menuen indeholder 3 snacks og 4 retter.

Med andre ord: Alt hvad man behøver for en nytårsaften i særklasse!

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Ingen detalje er for lille

Ifølge de ambitiøse herrer er intet overladt til tilfældighederne.

“Det er bare ikke nytårsaften, du ønsker at stå med en overtilberedt mørbrad eller en skilt sauce!” 

Derfor kommer menuen i 3 kasser – 1 til fryseren, 1 til køleskabet og 1 til køkkenbordet.

Samtlige råvarer er pakket i passende bøtter, poser og flasker, mærket med en farvekode for henholdsvis snacks, forret osv.

En farvekode der går igen i opskrifterne, så det er nemt at afkode og finde de rigtige råvarer – også når alkoholen går ind.

Sidst men ikke mindst er tilberedningen minimal og vejledningerne er overskuelige og nemt forståelige.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Leverer til døren

Som de eneste i landet leveres menuen til døren af professionelle kokke, som personligt gennemgår menuen, så alle forudsætninger er på plads for en perfekt aften.

“For os er det rigtig vigtigt, at alt står helt skarpt og lever fuldt ud op til jeres forventinger.

Derfor kører vores kokke selv ud og leverer alle nytårmenuerne personligt og gennemgår ved leveringen menuen med gæsterne,” forklarer Mads Cortsen til MigogOdense.

Omkring samarbejdet mellem en af Danmarks største madblogs og et uovertruffent kokke-talent lyder det;

“Mads er kompromisløs og det vildeste kokketalent.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hans nytårsmenu anno 2017 var med afstand den bedste jeg har prøvet.

Menuen er skræddersyet til den kræsne nytårsvært/gæst, der vil have det bedste af det bedste på årets sidste dag! Hvor mange andre nytårsmenuer får du eksempelvis en hel dåse luksuskaviar pr. mand?,” spørger Anders Damm fra Gastromand retorisk.

Omkring menuen tilføjer;

“Der er lagt så mange timer og så meget energi i at levere det ultimative produkt. Vi kan stå inde for hvert et gram,” afslutter Mads Cortsen.

Menuen kommer i stærkt begrænset antal, koster 995,- pr. kuvert og kan bestilles på cortsendining.dk og der leveres direkte til hoveddøren i hele Danmark (brofaste øer).