Sjove plakater til dig fra Odense

Skrevet af: Redaktionen

Gaver til personen fra Odense der giver hjemve

Denne artikel indeholder sponseret indhold.

Kender du en, der kommer fra Odense, som snart har fødselsdag? Så kan du med fordel læse med her. I denne artikel finder du inspiration til, hvad du kan give til ham eller hende fra Odense, så personen kan mindes sit barndomshjem og måske får en smule hjemve. Hvis du gerne vil give en god gave, men ikke ved, hvad det skal være, er det altid en god ide at finde noget, der knytter sig til personens hjemby – uanset om det Odense eller en anden by.

Plakater fra Dialægt giver et smil på læben

I dag findes der utrolig mange plakater, der knytter sig til de forskellige byer rundt om i Danmark. En af dem der er særligt populære og underholdende, er Dialægt plakater. Giver du fødselsdagsbarnet en af de sjove plakater fra Dialægt, der knytter sig til Odense eller Fyn, kan du være helt sikker på, at der kommer et smil frem på hans eller hendes læber. Han eller hun vil helt sikkert kunne nikke genkendende til mange af de sjove sætning og ord, der knytter sig til Fyn og Odense. Foruden at være sjove, pynter disse plakater også fint i ethvert hjem. Der findes også mange andre plakater fra Dialægt foruden dem fra Odense. Du kan blandt andet finde plakater, der knytter sig til bestemte erhverv, eller du kan designe en plakat specielt til personen med interne jokes eller lignende. 

Oplevelser i Odense

Selvom fødselsdagsbarnet kommer fra byen, kan du være helt sikker på, at han eller hun vil sætte stor pris på en oplevelse i byen. Det er nemlig de færreste, der har prøvet alt, hvad der er at opleve i deres hjemby. Og selv hvis de har prøvet de fleste eller alle af tingene, er det stadig skønt at give det endnu et besøg – særligt hvis det er i selskab med dig, der har givet personen gaven.

I Odense finder du et stort udvalg af forskellige oplevelser. Du kan eventuelt invitere personen ud at spise et lækkert sted, på museum, weekendophold, i teateret eller noget helt andet. Eftersom Odense er en af Danmarks største byer, bugner det med ting, som du og fødselsdagsbarnet kan lave. Derfor gælder det også bare om at være kreativ og kende modtageren af gaven godt.

Gave fra lokale producenter

I alle byer findes der en eller anden form for lokale producenter. Det kan være af honning, kunst, tøj, øl eller noget helt femte. Dette gælder også for Odense. Her finder du endda en lang række lokale producenter på grund af byens store omfang. En gave fra en eller flere af disse producenter kan du være helt sikker på, at der vil vække glæde hos fødselsdagsbarnet. En anden god ting ved at købe fra de lokale, er at det støtter dem og deres arbejde, i stedet for de store kæder, som i forvejen tjener godt med penge.

Hvis det er delikatesser, som du ønsker at give din ven eller veninde, kan du med fordel lave en lækker kurv med alt godt fra lokalområdet.

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.