MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal der renoveres? Husk disse ting

Af Annoncør

Efter nogle årtier er det ofte på tide at få genopfrisket eller lavet om på huset eller lejligheden, og det er derfor ikke ualmindeligt at begynde at tænke over planer for en renovering af ejendommen, når det endelig skal være. Men det kan være et ret omfattende projekt, uanset om det er for et enkelt rum eller for hele bygningen. Derfor kommer der her tre ting, som man bør huske, når man overvejer en renovering af din bolig.

Ombygning koster penge

Ligesom med alt andet er det sjældent gratis at lave bygningen om. Der skal ofte nye materialer og arbejdskraft til, og det kan hurtigt løbe op i store beløb. Det er ofte beløb, som de færreste har råd til at betale på en gang fra egen lomme, og derfor er der mange, der tager et lån til ombygningen. Men kan med fordel bruge Sambla.dk til at sammenligne forskellige lånetilbud til renoveringen. Det er helt gratis og uforpligtende, og man får ofte en liste af tilbud at vælge imellem inden for 24 timer.

Find de helt rette materialer

Når man renoverer, har man samtidig muligheden for at få lavet bygningen om, så alt passer til ens personlige smag og stil. Derfor er det relevant, allerede før renoveringen begynder, at finde ud af, hvilke materialer, man gerne vil bruge i det nyrenoverede hjem. Det omfatter alle former for materialer til blandt andet gulve, vægge, lofter, døre og vinduer, men også faste installationer som køkkenet og armaturet i badeværelset. Man har en hel verden af muligheder at vælge imellem, når det kommer til materialevalg, og det er med at finde de materialer, som man både synes er pæne og kan holde til hverdagens brug.

Er det gør-det-selv, eller skal der en entreprenør til?

Når det kommer til renovering, er der flere og flere, der begynder at gøre diverse projekter selv. Det kan også være en god måde at spare penge på, men det kræver også, at man har hænderne skruet ordentligt på, så det bliver ordentligt udført. Professionelle entreprenører kan gøre arbejdet effektivt og så det holder, men det kommer også til at hæve renoveringsbudgettet betydeligt. Dog er der ting, som man skal have certifikat for selv at kunne installere – det gælder især el arbejde som stikkontakter og udtag. Her bør man altid benytte en professionel, hvis man ikke selv er certificeret indenfor området. På den måde sikrer man sig også, at det er gjort korrekt og lovligt, hvilket er vigtigt, når boligen engang skal sælges.

Del artikel

Andre læser også