Skal dit gamle hus renoveres? 

Skrevet af: Redaktionen

Bor du i Odense?

Har du et hus af ældre dato, og drømmer du om at få det moderniseret? Kan du nikke genkende til dette, så kan det være du skal overveje om det nu er tiden til at give dit gamle hus en ordentlig omgang.

Hos Poul Rasmussen er det muligt at få udført både større og mindre renoveringsopgaver i dit gamle hus. Hvis du ønsker at vide mere omkring renovering af dit gamle hjem, så læs med her

Renovering af huse fra 70’erne og 80’erne

Poul Rasmussen har rigtig mange års erfaring i renovering af ældre huse.

Det er særligt huse fra 70’erne og 80’erne, som firmaet arbejder med.

I 1960’erne til 1980’erne blev der bygget rigtig mange parcelhuse, som i dag stadig fremstår flotte og funktionsdygtige udenpå såvel som indeni.

Men hvis der ikke er blevet gjort en eneste ting ved huset siden det blev bygget, så er det måske tid til at få skiftet dele af huset ud.

Der er nemlig sket meget i byggemetoder og materialer siden huset blev bygget. 

Et firma som er med fra start til slut 

Det kan være svært at vælge hvilket firma du skal vælge, når dit hus skal renoveres. Men det er vigtigt, at vælge et firma, hvor du føler at du er i trygge hænder. Derfor tager Poul Rasmussen det helt roligt fra start til slut. Der er professionel sparring hele vejen igennem processen, og der er ikke nogen der skynder sig afsted. Det sikres hele tiden, at det hele er af høj kvalitet, og at alle er med i processen fra start til slut. 

Hvorfor renovere dit hjem?

Der kan være mange fordele ved at renovere dit hjem, særligt hvis dit hjem er af ældre dato. Hvis du har et hjem fra 70’erne og 80’erne, så kan det være at dit hjem ikke er isoleret godt nok.

Førhen var det billigere at opvarme sit hjem, men med tiden er det blevet dyre. Derfor kan man spare rigtigt mange penge, hvis man renoverer isoleringen i sit gamle hjem.

Det kan være oplagt, at skifte taget, vinduer og døre eller isoleringen i væggene. 

Renovering af tag 

Når du gerne vil optimere energien i din bolig, så kan det være en ide at skifte dit tag ud. Det viser sig nemlig ofte, at i de ældre boliger, så er der brug for endnu mere isolering oppe under taget.

Du kan altså optimere både energien i din bolig og spare en masse penge på opvarmning af hjemmet, hvis du skifter dit tag ud med et nyt. 

Renovering af vinduer og døre 

Du kan også spare mange penge ved at skifte de gamle døre og vinduer ud. Det kan være at dine vinduer ikke kan lukkes helt i eller at din dør binder, så kan det være at vinduet trænger til en udskiftning.

Et andet tegn på at dine døre og vinduer skal udskiftes kan være hvis du oplever meget kondensvand eller træk. I så fald er det tid til en udskiftning. 

Tre gode råd til at vurdere om dit hus skal renoveres 

Det kan være svært at vide, om dit hus skal renoveres, men der er en række råd du kan følge, hvis du er i tvivl om dit hjem skal renoveres: 

  • Hvis dit hus er fra 60’erne, 70’erne eller 80’erne og ikke er blevet renoveret endnu, så er det måske tid til en omgang. 
  • Hvis du betaler alt for meget i varmeregning, så kan det være et tegn på at isoleringen ikke er i orden. 
  • Hvis dine vinduer eller døre binder, trækker eller danner kondensvand, så er det et tegn på at de trænger til en udskiftning. 

 

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019