Håndlavede briller og synstræning: Skibhus Optik skiller sig ud i Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Tina Løvdal har netop lanceret sin egen kollektion
Tina Løvdal har netop lanceret sin egen kollektion "Designed by Skibhus Optik". Foto: Skibhus Optik

Efter flere år som optiker i andre brilleforretninger åbnede Tina Løvdal for to år siden Skibhus Optik.

Tinas egen forretning er ikke bare endnu en optiker i rækken af mange. Hos Skibhus Optik finder du blandt andet håndlavede briller af træ og bæredygtige briller, hvor du ved et brillekøb samtidig støtter et orangutang-hjem på Borneo.

Derudover tilbyder forretningen synstræning som et af de eneste steder i Odense.

Men Skibhus Optik er først og fremmest en brilleforretning, der er tæt på kunderne.

”Jeg er ingen kæde men helt mig selv. Kunderne møder de samme hver gang, og vi er personlige og nærværende. Det er ærlig betjening,” siger Tina Løvdal, som har en anden optiker, Annette Kronsbjerg, ansat foruden sig selv.

Ifølge Tina Løvdal er visionen at sikre en individuel løsning for hver eneste kunde, som bygger på troværdighed og faglighed. Og så vil hun gerne skille sig ud fra andre optikere.

”Jeg har et udvalg af brillestel, som kædebutikkerne ikke har,” fortæller hun til MigogOdense.

Briller af træ og genbrugsmetal

Og Tina Løvdal har faktisk noget at have det i. For eksempel kan du få håndlavede træbriller fra Italien lavet af poppeltræ, hvor man som kunde selv bestemmer form, størrelse, stil og farve.

”Vi vil gerne have noget individuelt til den enkelte kunde, noget som ingen andre har. Og træbrillerne er en spændende mulighed for at designe sine egne briller i samarbejde med vores hjælp og erfaring,” siger Tina Løvdal.

Tina Løvdal har netop lanceret sin egen kollektion “Designed by Skibhus Optik”. Foto: Skibhus Optik

Bæredygtige briller i butikken

Det er dog ikke kun på træbriller, at Skibhus Optik skiller sig ud. Du kan også få bæredygtige briller fra Monkeyglasses. De er lavet af genbrugsmetal og bomuldsacetat – sidstnævnte er en helt særlig bioplast bestående af 95 procent bomuldsblomster og træmasse.

Råmaterialet er biologisk nedbrydeligt.

”Dem sælger vi rigtig mange af, og vi har kunder, der kommer langvejs fra, som kun vil se på disse bæredygtige briller. Det synes jeg både er fantastisk og dejligt. Det særlige ved dem er, at en euro fra hvert brillesalg går til et orangutang-børnehjem i Borneo – deraf navnet,” fortæller Tina Løvdal.

Men selvom træbrillerne og de bæredygtige briller fra Monkeyglasses er lavet af utraditionelle materialer, så er kvaliteten i top, forsikrer Tina Løvdal.

”Det er vigtigt for mig, at kvaliteten er i orden, og jeg tænker over, at brillestellene er lavet fornuftigt, for de skal kunne holde til at blive brugt.”

Desuden sælger Skibhus Optik brilleglas fra Zeiss, der i over 160 år har været kendt for sin høje kvalitet.

“Zeissglas er det bedste for dine øjne og livskvalitet. Øjene er vores vigtigste sanseorgan og lige så unikke som fingeraftryk. De fortjener en individuel synsanalyse hos os,” fortæller Tina Løvdal.

Foto: Skibhus Optik

Egen kollektion netop sendt på gaden

Men du kan også vælge brillestel fra Tinas helt egen kollektion. Det er håndlavede acetat-briller, som har fået navnet ”Designed by Skibhus Optik”. De er med Tinas egen ord designet meget stilrene. Hun har valgt at lægge ud med 30 forskellige eksemplarer.

Det er helt nyt i butikken og netop kommet på hylderne.

Som med de bæredygtige briller og de italienske træbriller, er tanken bag Tinas egne designs, at det handler om brillestel med god stil, som giver et individuelt udtryk.

Synstræning kan være en hjælp for mange – især børn og unge

Men ikke alt handler om de rigtige glas, brillestel og kontaktlinser.

“Jeg laver samsynstræning for dem, som ikke kan hjælpes kun med briller. Hvilket typisk er børn,” siger Tina Løvdal.

Hvis øjnene ikke samarbejder optimalt, har man, ifølge Tina Løvdal, ofte symptomer som for eksempel dobbeltsyn, hovedpine, koncentrationsbesvær og besvær med at læse.

Man kan ikke sidde stille på stolen og læse ret lang tid ad gangen og springer i ord og linjer. Ofte har man også svært ved at huske det, man læser. Man kan også have problemer med at afstandsbedømme og svært ved at gribe en bold eller cykle – og med symptomer som disse, kan hverdagen blive rigtig besværlig.

Foto: Skibhus Optik

”Det er helt almindeligt, at der sidder cirka to i hver klasse med samsynsproblemer. Jeg hjælper mange børn mellem 7-18 år. Jeg har næsten en familie i forretningen hver morgen, inden jeg åbner, da jeg ikke vil gøre det i åbningstiden,” siger Tina Løvdal og fortsætter:

“Hvis ikke man får trænet synet, så kan det ende med, at man slet ikke bryder sig om at læse. Man læser bare ikke, og man kommer ikke i gang med en videregående uddannelse. Det synes jeg virkelig er ærgerligt, hvis man kan give dem synstræning, så de kunne komme videre.”

Oplever man selv eller ens barn nogle af de nævnte symptomer, kan synstræning derfor måske hjælpe. Man kan kontakte Skibhus Optik via www.skibhusoptik.dk, hvis man ønsker at få undersøgt, om synstræning kan hjælpe.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link