Håndlavede briller og synstræning: Skibhus Optik skiller sig ud i Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Tina Løvdal har netop lanceret sin egen kollektion
Tina Løvdal har netop lanceret sin egen kollektion "Designed by Skibhus Optik". Foto: Skibhus Optik

Efter flere år som optiker i andre brilleforretninger åbnede Tina Løvdal for to år siden Skibhus Optik.

Tinas egen forretning er ikke bare endnu en optiker i rækken af mange. Hos Skibhus Optik finder du blandt andet håndlavede briller af træ og bæredygtige briller, hvor du ved et brillekøb samtidig støtter et orangutang-hjem på Borneo.

Derudover tilbyder forretningen synstræning som et af de eneste steder i Odense.

Men Skibhus Optik er først og fremmest en brilleforretning, der er tæt på kunderne.

”Jeg er ingen kæde men helt mig selv. Kunderne møder de samme hver gang, og vi er personlige og nærværende. Det er ærlig betjening,” siger Tina Løvdal, som har en anden optiker, Annette Kronsbjerg, ansat foruden sig selv.

Ifølge Tina Løvdal er visionen at sikre en individuel løsning for hver eneste kunde, som bygger på troværdighed og faglighed. Og så vil hun gerne skille sig ud fra andre optikere.

”Jeg har et udvalg af brillestel, som kædebutikkerne ikke har,” fortæller hun til MigogOdense.

Briller af træ og genbrugsmetal

Og Tina Løvdal har faktisk noget at have det i. For eksempel kan du få håndlavede træbriller fra Italien lavet af poppeltræ, hvor man som kunde selv bestemmer form, størrelse, stil og farve.

”Vi vil gerne have noget individuelt til den enkelte kunde, noget som ingen andre har. Og træbrillerne er en spændende mulighed for at designe sine egne briller i samarbejde med vores hjælp og erfaring,” siger Tina Løvdal.

Tina Løvdal har netop lanceret sin egen kollektion “Designed by Skibhus Optik”. Foto: Skibhus Optik

Bæredygtige briller i butikken

Det er dog ikke kun på træbriller, at Skibhus Optik skiller sig ud. Du kan også få bæredygtige briller fra Monkeyglasses. De er lavet af genbrugsmetal og bomuldsacetat – sidstnævnte er en helt særlig bioplast bestående af 95 procent bomuldsblomster og træmasse.

Råmaterialet er biologisk nedbrydeligt.

”Dem sælger vi rigtig mange af, og vi har kunder, der kommer langvejs fra, som kun vil se på disse bæredygtige briller. Det synes jeg både er fantastisk og dejligt. Det særlige ved dem er, at en euro fra hvert brillesalg går til et orangutang-børnehjem i Borneo – deraf navnet,” fortæller Tina Løvdal.

Men selvom træbrillerne og de bæredygtige briller fra Monkeyglasses er lavet af utraditionelle materialer, så er kvaliteten i top, forsikrer Tina Løvdal.

”Det er vigtigt for mig, at kvaliteten er i orden, og jeg tænker over, at brillestellene er lavet fornuftigt, for de skal kunne holde til at blive brugt.”

Desuden sælger Skibhus Optik brilleglas fra Zeiss, der i over 160 år har været kendt for sin høje kvalitet.

“Zeissglas er det bedste for dine øjne og livskvalitet. Øjene er vores vigtigste sanseorgan og lige så unikke som fingeraftryk. De fortjener en individuel synsanalyse hos os,” fortæller Tina Løvdal.

Foto: Skibhus Optik

Egen kollektion netop sendt på gaden

Men du kan også vælge brillestel fra Tinas helt egen kollektion. Det er håndlavede acetat-briller, som har fået navnet ”Designed by Skibhus Optik”. De er med Tinas egen ord designet meget stilrene. Hun har valgt at lægge ud med 30 forskellige eksemplarer.

Det er helt nyt i butikken og netop kommet på hylderne.

Som med de bæredygtige briller og de italienske træbriller, er tanken bag Tinas egne designs, at det handler om brillestel med god stil, som giver et individuelt udtryk.

Synstræning kan være en hjælp for mange – især børn og unge

Men ikke alt handler om de rigtige glas, brillestel og kontaktlinser.

“Jeg laver samsynstræning for dem, som ikke kan hjælpes kun med briller. Hvilket typisk er børn,” siger Tina Løvdal.

Hvis øjnene ikke samarbejder optimalt, har man, ifølge Tina Løvdal, ofte symptomer som for eksempel dobbeltsyn, hovedpine, koncentrationsbesvær og besvær med at læse.

Man kan ikke sidde stille på stolen og læse ret lang tid ad gangen og springer i ord og linjer. Ofte har man også svært ved at huske det, man læser. Man kan også have problemer med at afstandsbedømme og svært ved at gribe en bold eller cykle – og med symptomer som disse, kan hverdagen blive rigtig besværlig.

Foto: Skibhus Optik

”Det er helt almindeligt, at der sidder cirka to i hver klasse med samsynsproblemer. Jeg hjælper mange børn mellem 7-18 år. Jeg har næsten en familie i forretningen hver morgen, inden jeg åbner, da jeg ikke vil gøre det i åbningstiden,” siger Tina Løvdal og fortsætter:

“Hvis ikke man får trænet synet, så kan det ende med, at man slet ikke bryder sig om at læse. Man læser bare ikke, og man kommer ikke i gang med en videregående uddannelse. Det synes jeg virkelig er ærgerligt, hvis man kan give dem synstræning, så de kunne komme videre.”

Oplever man selv eller ens barn nogle af de nævnte symptomer, kan synstræning derfor måske hjælpe. Man kan kontakte Skibhus Optik via www.skibhusoptik.dk, hvis man ønsker at få undersøgt, om synstræning kan hjælpe.

Stor bagedyst i næste uge: Laver du Odenses bedste kager?

Skrevet af: Michael Qureshi

Over en million ser med på DR, når Den Store Bagedyst kører over skærmen.

I næste uge kommer den lokale version af tv-programmet til byen.

Arkaden Food Market inviterer til den velgørende kagedyst med navnet Ar’kagen Kagedyst.

Lækre præmier og en god sag

Det løber af stablen på torsdag d. 30. maj, hvor du kan komme ind med din egen kage og få den vurderet af et yderst kompetent dommerpanel. Top 3 kan endda se frem til lækre præmier.

Den lækre kage går på ingen måde til spilde, for kagerne sælges senere i Arkaden til fordel for Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 12.00: Børn kan komme og pynte deres egen cupcake med blandt andet farverig frosting og knasende krymmel i samarbejde med Konditoriet Kagedåsen. Det er helt gratis at deltage, men da der kun er plads til 50 fungerer det efter først til mølle-princippet.

Kl. 13.00: Kagedysten begynder. Kom ind i Arkaden med dit mesterværk af en hjemmelavet kage. Et kompetent dommerpanel bestående af Konditoriet Kagedåsen, Maria Vestergaard og Jette fra www.kagefryd.dk vil herefter smage og vurdere kagerne.

Første, anden og tredjepladsen annonceres og modtager flotte præmier sponsoreret af Odense Marcipan og H.J. Hansen Vin A/S

Alle kagerne sælges bagefter

Alle kagerne sælges herefter til 35 kr. stk., hvorfra hele salget går til Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Du tilmelder dig til Ar’kagen Bagedyst ved at sende en mail til mt@arkadenfoodmarket.dk, hvor du skriver dit navn og Ar’kagen i emnefeltet.

Dernæst møder du blot op d. 30. maj med din kage til minimum otte personer og så er konkurrencen i gang.

Hvad: Ar’kagen kagedyst
Hvor: Arkaden Food Market
Hvornår: Torsdag d. 30 maj. kl. 12-16

Du finder mere info om arrangementet her.

Vild weekend i vente i Odense: Så meget sker der

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Odense Havnekulturfestival
Foto: Odense Havnekulturfestival

Den sidste weekend i maj tegner til at blive ret så begivenhedsrig her i Odense.

Vi har derfor taget helikopterblikket og plukket de bedste arrangementer ud til dig.

Havnekulturfestival 2019

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Du kan læse mere om programmet i denne artikel

OB kan vinde bronze

Det er otte år sidst, at OB vandt medaljer.

Men denne sæson har så sandelig vendt op og ned på OBs position i dansk fodbold. For første gang siden sølv i 2011 kan OB vinde medaljer, og det kan skabe en massiv fodboldfest i hele byen lørdag.

Der er naturligvis udsolgt på stadion, og OB har brug for stor opbakning for at sikre sig tre point i hjemmekampen mod Brøndby.

Samtidig skal man håbe på, at Esbjerg sætter point til mod FC Midtjylland på udebane.

OB-Brøndby på Nature Energy Park kl. 17.00 lørdag d. 25. maj

Centimeter marathon med Rasmus Klump

Nu har selv de allermindste i familien også muligheden for at blive maratonløbere,når Børneulykkesfonden og Rasmus Klump afholder Centimeter Maraton på søndag lørdag d. 26. maj 11.00 ved Arkaden Food Market i Odense C.

Fra klokken 10.00 er der udlevering af Rasmus Klump veste. Klokken 10.50 er der opvarmning med Rasmus Klump.

Den klassiske maratonløber nedlægger en strækning på 42.195 kilometer, mens centimetermaratonløberen nedlægger 42.195 centimeter, altså hvad der svarer til godt 400 meter.

Dermed kan selv de mindste være med og kalde sig for maratonløbere og samtidig få en sjov oplevelse.

Der sker desuden masser af spændende aktiviteter hele dagen. Læs om det her

Anne Sanne Lis koncert

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen sammen – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

De spiller i Odense lørdag d. 25. maj.

Turneen startede i Aalborg i sidste uge. Her skrev vores søster-site MigogAalborg således i anmeldelsen;

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Du kan læse hele anmeldelsen her

Du kan tjekke billetter her – der er ikke udsolgt

Aspargesfrokosten

i år er der 10 års jubilæum for Aspargesfrokosten.

Det er SPIS! Odense, som står bag den hyggelige tradition.

De bedste asparges vokser på Fyn. Det ved alle, og i et helt årti har de hvert år bragt de fynske restauranter sammen til årets hyggeligste forårstradition – Aspargesfrokosten.

Lørdag d. 25. maj 2019 gør de det igen i de hyggelige omgivelser i Farvergården ved Brandts i Odense C, og man må sige, at de har samlet et væld af odenseanske toprestauranter.

Se alle restauranter de har samlet her

Gør et møbelkup

Der er alt fra barstole, caféborde, plakater og anden inventar som helt sikkert giver noget sjovt at snakke om derhjemme.

“Snart lukker vi midlertidigt ned for vores kaffebarer på Odense Banegårdcenter og i Rosengårdcentret for at bygge dem om til Espresso House.

Derfor inviterer vi vores gæster til at købe vores lækre kaffebarmøbler til meget fordelagtige priser. Alle pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors,” skriver Baresso/Espresso House.

Du kan læse mere om det her

Vintage loppemarked

Hvis du er typen, der er mere til trompetbukser, pin-up-kjoler og korsetter end den sidste nye mode, så findes der det perfekte tøjmarked netop for dig.

Vintagetøj loppemarked arrangeres af fællesskabet i Vintapperstræde.

Det bliver et mangfoldigt modeunivers for skattejægere, vintageentusiaster og alle andre med den mindste hang til glamour, stilnørderi, tøjmagi og modehistorie.”

2019-udgave af den populære tøjskattejagt afholdes lørdag d. 25. maj fra 10-15.

Læs mere her

Legendarisk spisested genåbner: Kendte restaurant-brødre overtager Capri

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Capri
Foto: Capri

Det var Odenses ældste restaurant med samme ejer, der efter 40 år tidligere på året lukkede.

Restaurant Capri i Dronningensgade måtte lukke og slukke, efter ejeren Francesco Aversa ikke længere kunne få det til at løbe rundt.

Men nu er der rigtig gode nyheder.

For brødrene Foschi, der også står bag Restaurant Fynboen, genåbner Capri med et kraftigt ansigtsløft.

“På Capri tror vi på traditioner og på familie,” siger Luciano Foschi, der sammen med sin bror Stefano, har overtaget Capri.

Husker utallige besøg på Capri i opvækst

I en pressemeddelelse skriver brødrene Foschi, at de glæder sig til at genåbne stedet.

Begge brødre husker deres utallige besøg på Ristorante Capri igennem deres opvækst, og det var også på Capri, at Stefano trådte sine første skridt som kok.

Stefano, som har vundet Schiøtzprisen to gange i træk med Restaurant Fynboen, skal stå for at designe menuen på Capri, og kommer selv til at stå i køkkenet.

“Jeg har et dedikeret og dygtigt hold med, og vi glæder os utroligt meget til at vise Capri frem fra en ny side.”

Men Capris gamle stamgæster skal ikke være nervøse for, at Capri mister sin sjæl med de nye ejere.

Stedet bærer stadig præg af Francesco Aversas eklektiske og personlige stil og den hyggelige stemning er bevaret.

“Det er vigtigt for os, at Capri ikke mister sin ånd og sine særegne karaktertræk, som en hyggelig, spøjs og uformel restaurant, hvor alle kan føle sig velkomne.” fortæller Luciano, og fortsætter:

“Vi kom her jo begge som børn, og det var en af mine yndlings restauranter. Og det vil vi gerne ære, når vi fører Capri videre.

Vi er jo kommet her siden vi blev født, ja faktisk mødte vores forældre hinanden heroppe for 37 år siden.”

Ægte italiensk ophav

“Vi er begge halvt italienske, halvt danske, og det vil kunne ses i vores menukort.

Vores italienske side stammer fra vores far Fulvio, som også er kok,” Stefano Foschi.

Fulvio har været på besøg fra Italien og han har været med til at give input til hvad der skal på menukortet; “Ja, bølgerne går højt når vi diskuterer mad,” griner Stefano

“Vi har alle tre en stor passion for mad, og diskussionen om, hvornår noget er autentisk italiensk, eller blot er en dansk efterligning bliver vi aldrig trætte af!” og Luciano fortsætter;

“Men vi vil ikke lave det alt for klassisk italiensk, for os vil det være en hyldest til det italienske køkken, men på vores egen måde.”

Capris genopstanden og genåbning!

Ristorante Capri starter blidt op i næste uge hvor de deltager i ‘Spis og Støt’.

Her har de sammensat en spændende tre retters menu, med inspiration fra støvlelandet.

Dog har de tilsat noget af den magi, de er kendt fra på Fynboen.

“Der skal både være noget af det alle kender Capri for, og så har vi tryllet lidt med nogle af klassikerne.

Jeg glæder mig så meget til at komme i gang og overraske alle der kender Capri, med et frisk twist på nogle af de kendte klassikere,” Stefano Foschi

Efter Spis og Støt tager Capri for alvor fat med en ny og omfattende tasting menu, hvor kærligheden til det italienske køkken er i højsædet, og maden bliver tilberedt med de bedste Italienske og Fynske råvarer.

Derudover vil der være et mindre udvalg af ala carte retter, baseret på tasting menuen, samt selvfølgelig en håndfuld særligt udvalgte og ret ambitiøse pizzaer.

“Vi vil ikke nøjes med at gøre det ‘godt nok’, og derfor har vi måske testet 25 forskellig opskrifter på pizzadej ud, og er endeligt landet på en vi føler vi kan være stolte af.” fortæller Stefano.

Capri har ikke en officiel åbningsreception, men planen er at slå det sammen med stedets 40 års fødselsdag.