Skift dit bredbånd ud med fibernet – og få en lynhurtig forbindelse  

Skrevet af: Redaktionen

Som beboer i Odense har du nogle helt unikke muligheder, når det kommer til en hurtig internetforbindelse.

De senere års teknologiske udvikling har givet anledning til en helt ny type internetforbindelse. Med fibernet får du en langt hurtigere forbindelse sammenlignet med almindeligt bredbånd.

Det giver dig nogle bedre forudsætninger, når du bruger dit internet.

I artiklen fortæller vi dig meget mere om det populære fibernet. Vi forklarer dig mere om, hvad forskellen på fibernet og bredbånd er, og hvorfor fibernettet kan ende med at blive din nye bedste ven.

Fibernet i Danmark

Fibernet er en ny teknologi inden for den hurtige internetforbindelse. I stedet for at benytte sig af det traditionelle bredbåndsinternet, kan du drage nytte af den nye teknologi. Fibernettet består af små fibre, der bevæger sig inde i lyslederkabler. Det betyder, at dataene kan sendes afsted med lysets hastighed og levere en langt hurtigere forbindelse til dig.

Det er ikke kun hastigheden, der øges ved fibernet. Også mængden af data, du har mulighed for at modtage, er langt større. Internet baseret på fiber er langt sværere at overbelaste. Det giver dig en særdeles stabil internetforbindelse.

Selvom fibernet er forholdsvis nyt herhjemme, kan mange danskere se frem til at nyde godt af den hurtige forbindelse. Tilbage i 2017 valgte Coops butikker at benytte sig af denne forbindelse. Formålet var at få flere lokale udbydere til at tilbyde fibernet til beboerne i de mindre byer. Det var startskuddet til danskernes hurtige forbindelse.

De store fordele ved fibernet

Kigger vi på de fordele, der er for dig og resten af Odenses beboere, er der mange at komme efter. Først og fremmest kan det gøre din hverdag nemmere.

Du slipper for at bruge unødvendigt meget tid på internettet, fordi din forbindelse er langsom. Samtidig skal du ikke bekymre dig om at klare nogle tunge opgaver hjemme foran computeren.

For de studerende har fibernettet en stor betydning. Det er særdeles vigtigt for studiemiljøet, at den tilbudte internetforbindelse på studiet er tilstrækkelig.

En ustabil internetforbindelse kan gøre det besværligt for de mange studerende at anvende det samme netværk på samme tid.

Derfor har landets universiteter også opgraderet deres forbindelser, så de kan tilbyde de studerende de bedste forudsætninger.

Hård konkurrence på markedet

Både bredbånd og fibernet koster penge, og her er prisforskellen efterhånden blevet markant mindre. Før i tiden kunne fibernettet koste tre gange så meget som en bredbåndsforbindelse.

Heldigvis har den store konkurrence på markedet resulteret i faldende priser, så du kan få en stabil og hurtig forbindelse uden at betale for meget.

Når du skal finde frem til din kommende internetudbyder, er en optimal løsning at forhøre sig hos flere forskellige udbydere. Det gælder både i forhold til at få den bedste dækning og den bedste pris.

Ved at forhøre dig hos forskellige udbydere kan du nemt og hurtigt opveje forbindelse over for pris. Forhør dig hos både store og små udbydere i Odense. Det sikrer dig den bedste aftale og internetforbindelse fremover.

Nye tal offentliggjort: Så mange er indlagt med Corona-virus på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Er man interesseret i at kende udviklingen på spredningen af corona-virussen i Danmark, så kan man hver dag holde øje med Statens Serum Institut, der løbende udgiver overvågningsrapporter.

Her er den seneste blevet frigivet lidt over klokken 13.00 tirsdag eftermiddag, og vi tager endnu engang et dyk ned i tallene for Fyn.

Du kan selv følge med her.

Der er pt 4.978 bekræftede tilfælde af corona-smittede i Danmark. Det er 331 flere på det seneste døgn.

Antal døde er 203, hvilket er 16 flere end i går.

Der er i dag 472 indlagte, hvilket på landsplan er faldet med 5%.

Stabile tal på Fyn

I Region Syddanmark som hører under Fyn er antallet af indlagte faldet med 3% på et enkelt døgn.

I dag er der 71 indlagte i Syddanmark, hvoraf 22 er på intensiv og 22 i respirator.

Syddanmark ligger pænt stabilt, hvor tallene dagligt svinger lidt op og ned, men den seneste tid er tallene faldet en smule.

Landets samlede dødstal er nu på 203 personer. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Antallet af dødsfald har været nedadgående inden for de sidste par dage, så man kan krydse fingre, for at denne kurve fortsætter i den rigtige retning.

Du kan selv se tallene herunder fra Statens Serum Institut.

Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut
Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut

Politiet om påskeindkøb: Udnyt de forlængede åbningstider

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For at undgå kødannelser og mange mennesker samles på et sted anbefaler politiet, at man gør brug af dagligvarebutikkernes forlængende åbningstider hen over påsken.

De store dagligvarebutikker har ekstraordinært fået mulighed for at holde åbent flere dage end sædvanligt i påsken.

Det sker for at sprede kundernes besøg ud over længere tid og dermed skabe mere plads mellem kunderne. På den måde mindsker man risikoen for smittespredning af coronavirus/covid19.

”Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen”, siger Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

Disse gode råd gælder selvfølgelig også, hvis du planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken.

”Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selvom man står et par meter fra hinanden”, siger Anders Frandsen.

Smadrede biler på stribe: Vandmelon-terrorister raserede Odense i weekenden

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har (desværre) ikke været en stille weekend i Odenses gader.

Det fremgår af Fyns Politis seneste døgnrapport.

Her er intet mindre end seks personbiler noteret under “hærværk” – hvoraf alle seks havde været udsat for hærværk af en noget vandet karakter.

Døgnrapporten har nemlig noteret sig, at bilerne var blevet udsat for angreb med … vandmeloner.

“Bagrude sås knust med vandmelon. Rester af vandmelon var spredt i bilen op til forrude.” skriver de om en grøn Chevrolet Spark, der mellem lørdag og søndag var parkeret på Rødegårdsvej.

Glasskår over det hele

Det samme gjorde sig gældende med fem andre biler, der havde fået buler forskellige steder:

“Bule venstre side af bagklap til bagagerum. Der var af rester af vandmelon på stedet.” (Skt. Jørgens Gade)

“Hærværk ved kast af vandmelon gennem bagrude på personbil.” (Østerbæksvej)

“Vandmelon kastet mod bagenden af bilen. Der var kommet en bule i bilen og baglygten var beskadiget og der sad rester af vandmelonen på bagenden af bilen.” (Østerbæksvej)

“Bagruden knust med en vandmelon. Der var glasskår over det hele, og alle sæder, løse autosæder og instrumentbræt m.m. var indsmurt i vandmelon. Desuden var der ridser på bagsmæk og skader på bagagesmæk.”  (Øksnebjergvej)

“Der var kastet en vandmelon på bilens bagsmækken og havde forårsaget en større bule.” (Lisesmindevej)

Hvornår hærværket er sket, kan politiet ikke fastslå med sikkerhed; men i et forholdsvist stor tidsrum et sted mellem lørdag og søndag.

Der er altså tale om et par aggressive vandmelon-terrorister, der raserede Odenses gader i weekenden.

Har du oplysninger, bedes du kontakte politiet på 114.