Skift dit bredbånd ud med fibernet – og få en lynhurtig forbindelse  

Skrevet af: Redaktionen

Som beboer i Odense har du nogle helt unikke muligheder, når det kommer til en hurtig internetforbindelse.

De senere års teknologiske udvikling har givet anledning til en helt ny type internetforbindelse. Med fibernet får du en langt hurtigere forbindelse sammenlignet med almindeligt bredbånd.

Det giver dig nogle bedre forudsætninger, når du bruger dit internet.

I artiklen fortæller vi dig meget mere om det populære fibernet. Vi forklarer dig mere om, hvad forskellen på fibernet og bredbånd er, og hvorfor fibernettet kan ende med at blive din nye bedste ven.

Fibernet i Danmark

Fibernet er en ny teknologi inden for den hurtige internetforbindelse. I stedet for at benytte sig af det traditionelle bredbåndsinternet, kan du drage nytte af den nye teknologi. Fibernettet består af små fibre, der bevæger sig inde i lyslederkabler. Det betyder, at dataene kan sendes afsted med lysets hastighed og levere en langt hurtigere forbindelse til dig.

Det er ikke kun hastigheden, der øges ved fibernet. Også mængden af data, du har mulighed for at modtage, er langt større. Internet baseret på fiber er langt sværere at overbelaste. Det giver dig en særdeles stabil internetforbindelse.

Selvom fibernet er forholdsvis nyt herhjemme, kan mange danskere se frem til at nyde godt af den hurtige forbindelse. Tilbage i 2017 valgte Coops butikker at benytte sig af denne forbindelse. Formålet var at få flere lokale udbydere til at tilbyde fibernet til beboerne i de mindre byer. Det var startskuddet til danskernes hurtige forbindelse.

De store fordele ved fibernet

Kigger vi på de fordele, der er for dig og resten af Odenses beboere, er der mange at komme efter. Først og fremmest kan det gøre din hverdag nemmere.

Du slipper for at bruge unødvendigt meget tid på internettet, fordi din forbindelse er langsom. Samtidig skal du ikke bekymre dig om at klare nogle tunge opgaver hjemme foran computeren.

For de studerende har fibernettet en stor betydning. Det er særdeles vigtigt for studiemiljøet, at den tilbudte internetforbindelse på studiet er tilstrækkelig.

En ustabil internetforbindelse kan gøre det besværligt for de mange studerende at anvende det samme netværk på samme tid.

Derfor har landets universiteter også opgraderet deres forbindelser, så de kan tilbyde de studerende de bedste forudsætninger.

Hård konkurrence på markedet

Både bredbånd og fibernet koster penge, og her er prisforskellen efterhånden blevet markant mindre. Før i tiden kunne fibernettet koste tre gange så meget som en bredbåndsforbindelse.

Heldigvis har den store konkurrence på markedet resulteret i faldende priser, så du kan få en stabil og hurtig forbindelse uden at betale for meget.

Når du skal finde frem til din kommende internetudbyder, er en optimal løsning at forhøre sig hos flere forskellige udbydere. Det gælder både i forhold til at få den bedste dækning og den bedste pris.

Ved at forhøre dig hos forskellige udbydere kan du nemt og hurtigt opveje forbindelse over for pris. Forhør dig hos både store og små udbydere i Odense. Det sikrer dig den bedste aftale og internetforbindelse fremover.

Masser af retro- og loppefund: Kom til kæmpe loppemarked i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det store loppemarked i Storms Pakhus er altid et tilløbsstykke i Odense.

Hvert eneste år trækker tusinder ned til Odense Havn for at gøre retro- og loppefund.

Inden sæsonen slår om og loppemarkedet kan rykke udenfor, afholdes det kæmpestore genbrugs- og retromarked inde i pakhuset.

Det bliver mere præcist den kommende weekend, søndag den 2. februar kl. 11.00.

Ryd ud i skabet

Der bliver masser af stande på det store genbrugs- og retromarked, og man kommer helt sikkert til at finde noget retroguld.

Skulle man selv sidde derhjemme og trænge til at få ryddet ud i skabet eller af børnenes legetøj, så kan man også booke en stand til Odense Loppemarked.

Det sidste indendørs loppemarked bliver den 1. marts.

Læs mere her.

Hvad: Odense Loppemarked i Storms Pakhus

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvornår: 2. februar, kl. 11.00

Burgere, bajere og football: Kom til Super Bowl-event i Arkaden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend kan vi endnu engang se frem til en af verdens største sportsbegivenheder, når den 54. udgave af Super Bowl finder sted på Hard Rock Stadium i Florida.

Den amerikanske nationalsport tiltrækker stadig flere og flere fans kloden rundt, og er du én af dem, behøver du heldigvis ikke tage hele vejen til Guds eget land for at opleve den helt rette stemning.

Arkaden Street Food afholder et brag af en Super Bowl-event og inviterer alle interesserede til en fantastisk aften/nat med burgere, bajere og chicken tenders i bedste amerikanske stil.

catch dine kammerater og tackle din vej ned til Arkaden til en aften fyldt med amerikansk fodbold.

Storskærm og mad hele natten

Arkaden sender direkte fra Hard Rock Stadium i Miami hele aftenen og natten, inkl. optakt, show og finale-kampen, som står mellem legendariske San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs.

Eventet starter søndag aften klokken 22.00 og fortsætter ind til den lyse morgen.

Du kan enten købe en entré-billet til 59 kr eller en menu-billet, som inkluderer en street food menu samt en amerikansk øl eller Coca Cola.

Med en menu-billet til 159 kr kan du enten vælge mellem en af LET’S B FRANK burgere med Frank’s fritter og dip eller HARALD’S BURGER.

Er du mere til kylling, kan du for 139 kr få chicken tenders med pomfritter, dip og coleslaw fra Chicken’n Chips.

Bliver du ekstra snackish i løbet af natten, holder de tre boder heldigvis åben.

Vildt half-time show

Udover en stor sportslig oplevelse er Super Bowl også kendetegnet ved de vildeste pauseshows.

I år kan vi se frem til underholdning fra både Jennifer Lopez og Shakira – og får du selv lyst til at ryste hofterne lidt til showet, forestiller vi os, at det også er tilladt.

Læs mere her.

Hvad: Super Bowl på Arkaden Street Food
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Søndag 2. februar, kl. 22:00 – mandag den 3. februar, kl. 04:30

Flaskerne skal tømmes: Lørups Vinstue inviterer til Sjatfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lørups Vinstue
Foto: Lørups Vinstue

Sidste år kunne det legendariske værtshus Lørups Vinstue fejre fødseldag efter 83 fornemme år i Odense.

Alderen har selvsagt sat sine tegn på den gamle beværtning, og ejerne har derfor besluttet, at det er tid til et ansigtsløft.

Vinstuen lukkes derfor ned et par uger i februar til renovation, men før håndværkerne kommer, beder ejerne om hjælp med at tømme deres fustager og flasker til en såkaldt “sjatfest.”

Festen foregår lørdag den 1. februar fra dørene åbner kl. 10.00 til lukningen kl. 03.00 næste morgen, og der 20% på drikkevarer hele dagen.

Som enhver anden lørdag er der også musik denne lørdag, hvor flyglet spiller fra kl. 11.00 til 13.00 om formiddagen.

Tilbage den 21. februar

Stamgæster og andre festlige sjæle behøver ikke savne Lørups Vinstue i lang tid.

Beværtningen vender stærkt tilbage fredag den 21. februar og har allerede en masse aktiviteter planlagt.

Man kan bl.a. nyde livemusik hver lørdag, deltage i Lørups Quizzen i marts eller være med i “Rundt om flyglet” den 3. torsdag i måneden.

Læs mere om Sjatfesten her.

Hvad: Sjatfest på Lørups Vinstue

Hvor: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5, 5000 Odense

Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-03.00