Skildpadde og bounty: Vi tester Fru Lund’s fastelavnsboller

Vi nærmer os med hastige skridt dagen hvor udklædning og slikposer er en fast del af opskriften. Nemlig fastelavn.
Og tiden op til mærkedagen, er også den tid på året, hvor bager fylder vinduerne op med store, flødefyldte og lækre fastelavnsboller.
De kommer i alle afskygninger. Både klassiske, nyopfundet, mærkelige, overdådige slags. Nu tester MigogOdense et udvalg af Fru Lund’s allerbedste fastelavnsboller.
Flødefastelavnsbolle med skildpadde og chokoladeskum
Ja, det er naturligvis chokoladekendisen fra Toms der igen er blevet blandet ind i andre søde sager. Og denne gang Fru Lunds fastelavnsbolle.
Sjælendt må vi dog sige det er gået så vellykket. For selvom andre også har forsøgt at kombinere netop de to ting, så har det en tendens til at blive for sødt, eller smage for meget af skildpadde-smagen.
Her bliver balancen ramt spot on. For selvom det kan lyde sødt, så hjælper selve skildpadde-smagen med at det ikke blive for voldsomt, og samtidig kan man nye til velkendte og lidt skarpe smag man kender.
Endnu bedre er det hvis man får et stykke af det grønne marengs med i biden, så der samtidig bliver skabt en form for crunch.
Denne fastelavnsbolle kan man roligt spise færdig, uden at være bange for kvalmende sødhed. Den sidder lige i skabet – eller skjoldet, som padderne jo er vant til.

Flødefastelavnsbolle med hindbær
Her er vi over i en af de helt klassiske. Og Fru Lund har alle de rette elementer med.
En fyldig og sød skum med hindbærsmag, lækker creme og syltetøj i midten. Det spiller bare.
Og selvom man her kan frygte, ‘uha sikke en sukkerbombe’, så formår Fru Lund igen at ramme balance rigtig godt.
Det bliver på ingen måde for meget, selvom man på ingen måde er i tvivl om at det er en kage man har med at gøre.
Det bringer smagen af gode minder med ind, og man er på ingen måde i tvivl om at dette hverken er et forsøg eller et eksperiment. Dette er simpelthen bare en god gammeldags fastelavnsbolle med stort F.

Flødefastelavnsbolle med makron og æblemarmelade
Endnu en kombi af den klassiske skabelon fra fastelavnsbollen og en anden velkendt dessert, nemlig æblekagen.
Det er noget smagsløgene lige skal finde ud af. For selvom både konteksten og smagene er velkendte så er der noget helt særligt over kombinationen.
Det skaber nemlig en rigtig god syre-fornemmelse fra æblerne, samtidig med af både flødeskum og marmeladedelen skaber sødme, og sidst makroner til at give crunch. Det giver en rigtig god helhedsoplevelse af kagen, som fortjener en varm anbefaling herfra.
En af de mere kreative varianter vi har set her på redaktionen og det giver bestemt også point.

Flødefastelavnsbolle med bounty
Med denne lander vi nok et sted lige midt i mellem det klassiske, og det eksperimenterende.
På den ene side er det en klassisk opbygning af en fastelavnsbolle, en god og sød flødeskum i den helt rette konsistens. Dejen er god og sprød, samtidig med den bliver blødere og blødere jo længere end mod midten man kommer.
Og så er der twistet. Kokos, som på en eller anden måde glider ind, som om det er det mest naturlige i verden, at der er kokos i en fastelavnsbolle.
Det smager meget komplet og gennemført, og uden at kendis-faktoren overdøver. Den giver lidt kant, og forsøder oplevelsen af en klassiker.
Det fungerer. Det fungerer rigtig godt.

Fastelavnsbollerne kan alle sammen købes i Fru Lunds bagerier. Det er på Havnegade 2A i Odense, Brogårdsvej 27 i Bellinge eller Svendsagervej 2 i Seden.
De koster 33 kr. pr. styk, og skal du have alle fire kan du få netop det antal for 125 kr.
Vi siger: de lever længe op til prisen.