Det vildeste gys: SKRÆKFEST i Odense bliver dit værste mareridt

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er noget fascinerende over et godt gys.

Vi bliver draget af mystikken og frygten, om vi vil det eller ej.

I september bliver dit værste mareridt til virkelighed, når Borgernes Hus åbner helvedes port op med skrækindjagende oplevelser, gys og skræmmende aktiviteter.

Det er andet år, at SKRÆKFEST i Odense afvikles, og det løber af stablen fra 25. september – 30. september.

Festivalen byder på et varieret program med alt fra videnskab – grumme oplevelser og kulturelle tilbud.

Det helt store trækplaster bliver med garanti deres Haunted Parks Park’s frygtindgydende horrorlabyrint i bygningens mørke kælder.

Her skal man igennem en kulsort bibliotekskælder, hvor der lurer gys rundt om ethvert hjørne.

De mest hårdkogte og koldblodige gyserfans kan prøve kræfter med en helt ny dimension af skræk og rædsel i den såkaldte VR Horrorzone.

Et område der, ifølge arrangørerne, vil kunne få selv de meste hærdede gyserfans til at flygte.

Marathon filmnat og dødsmetal koncerter

I løbet af SKRÆKFEST vil de besøgende desuden kunne dyrke deres passion for uhygge og koldsved gennem alt fra marathon-filmnat til vilde koncerter med grænsesøgende dødsmetal og et Skrækmarked med alverdens merchandise inden for horrorkulturen kan købes.

Klassikere og nye ting

Hovedarrangørerne bag denne festival er Odense Bibliotekerne. I samarbejde med andre aktører og organisationer har de igen i år formået at skabe dette unikke event, der med sit varierede program appellerer til alle aldre.

“Målet er at sørge for at give folk nogle oplevelser omkring gys og horror.

Vi tænker, at der er rigtig mange mennesker, som er fascineret af det ukendte og skræmmende.

Som bibliotek vælger vi at gøre det, fordi vi også skal formidle kultur, som folk måske ikke kender til,”  fortæller Niels Mark, Teamleder hos Odense Musikbiblioteket, til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Det karakteriserer SKRÆKFEST, at der både er klassikere indenfor horror, hvor unge mennesker kan opleve spændende horror historie.

Til gengæld kan folk, der kender og elsker horror-genren få andre oplevelser, fordi de kan se, hvordan det har rykket sig teknologisk. Her tænker jeg specifikt på VR-oplevelsen, som virkelig bliver en ekstraordinær skræmmende oplevelse,” forklarer han.

Programmet til SKRÆKFEST

Vilde gyserfilm

Som bekendt skal film ses i biografen – på stort lærred.

Men når det gælder den filmaften som Nordisk Film Biografer serverer for de gyserhungrende, er det kun de mest hårdføre der skal vove sig ind i biografsalens mulm og mørke, når to hårdtslående film inden for slasher-genren, kastes ud på stort lærred.

Den ene af den udødelige første film med skræk-ikonet Freddy Krueger: ”Morderisk mareridt” aka ”Nightmare on Elm Street” af Wes Craven.

En film der bygger på skræmmende drømmesekvenser og et stærkt elektronisk elektronisk synth-score.

Den anden er den lille perle af gys og gru fra den danske filminstruktør Daniel Bødker Sørensen.

”Nu er solen død” er den korte men nervepirrende gyser der gennem sin 18 minutters spilletid holder tilskuerne i skruetvinge sammen med rengøringsdamen der forfølges i en øde og forladt børnehave.

Wes Craven’s klassiker vil blive introduceret af hjernerne bag Han Duo kendt fra podcast-serien og DR imens ”Nu er solen død” præsenteres af filminstruktøren selv.

Niels Mark fra Odense Bibliotekerne sætter lidt ord på, hvad det er, som fascinerer os ved gyser-genren.

“Jeg tror, at vi som mennesker er meget fascinerede af det ukendte og det lidt skræmmende.

Der er en frygt inde i os, som vi både afskyr og som tiltrækker os.

Man siger, at det ligger i mennesker, at vi som ur-mennesker oplevede, at der kunne komme vilde dyr, der var livstruende, og derfor er man stadig i dag meget i beredskab for hvad der kan ske.

Horror kulturen er en måde at prøve dig selv af på i ekstreme situationer,” forklarer han.

Hvad: SKRÆKFEST ODENSE 2019
Hvornår: 25-30 september
Hvor: Borgernes Hus og Nordisk Film Biografer
Se programmet for dagene her

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her