Den vildeste gyseroplevelse: Så uhyggelig bliver Skrækfest i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Elsker du et godt gys, så læs videre.

Fra d. 25. september og seks dage frem åbner Borgernes Hus helvedes port op med skrækindjagende oplevelser, gys og skræmmende aktiviteter når den første Skrækfest 2018 i Odense løber af stablen.

Festivalen byder på et varieret program med alt fra videnskab – grumme oplevelser og kulturelle tilbud.

I løbet af Skrækfest 2018 vil de besøgende gæster kunne dyrke deres passion for uhygge gennem via blandt andet filmnat med japanske horrorfilm, zombie-labyrinter og koncerter med grænsesøgende dødsmetal.

Videreudvikler fra Zombie Festival

Hovedarrangørerne bag denne festival er Odense Bibliotekerne. I samarbejde med andre aktører og organisationer har de formået at skabe dette unikke event, der med sit varierede program appellerer til alle aldre.

“Sidste år afviklede vi Odense Zombie Festival, og allerede der gik vi med en idé om at videreudvikle på konceptet. Til Skrækfest har vi udbygget paletten af horror og givet kulturen et større perspektiv, så folk kan se, at genren har mange facetter.

Horror er jo både film, litteratur, brætspil, koncerter og i høj grad også VR – og vi vil gerne give både børn og voksne mulighed for at opleve horror i mange forskellige dimensioner.” fortæller Niels Mark, Teamleder hos Odense Musikbiblioteket, til MigogOdense.

Aktiviteter for alle aldre

Tirsdag, onsdag og torsdag aften vil bære præg af forskellige kulturelle indslag med blandt andet foredrag om horror, brætspil og film.

Fredag er der arrangement i Nordisk Film Biografer, hvor én af de bedste gyserfilm, Eksorcisten (eksklusiv directors cut-udgave), vises på et stort lærred. Inden filmstart kommer der et par forfattere og fortæller bredt om horrorkulturen og klæder folk på til en (u)hyggelig aften.

Skrækmarked lørdag er én dagens hovedaktiviteter. Her kan folk komme ned og hilse på horrorkulturens stærke organisationsfolk, der arbejder inden for blandt andet kultur og musik.

Haunted Park Sydfyn kommer og laver en uhyggelig labyrint i Bibliotekets kælder. Den bliver professionelt udsmykket og helt gennemført grænseoverskridende, og det mest skræmmende man nogensinde har oplevet i det her univers.

Til børnene er der også en gyserlabyrint – dog knap så uhyggelig, men stadig fuld af sjove og lidt skræmmende påfund.

Dødsmetalbands kommer om lørdagen

Lørdag topper, når skrækfest får besøg af to dødsmetalbands Arsenic Addicts og Terrorpy. De kommer til at vælte bygningen med det vildeste og tungeste metal, man til dato har hørt.

“Dødsmetal koncerten er et stort sats. Det bliver rigtig spændende at se den kobling til de andre aktiviteter, vi har haft i løbet af ugen.

Til koncerten vil der også være zombier blandt publikum, der giver et ekstra spark af uhygge under showet. Det er en sjov måde at skabe en bred palette af oplevelser på kryds og tværs, og det er noget, vi har prøvet at udleve under hele festivalen.” forklarer Niels.

Med samarbejde kommer man længst

Odense Bibliotekerne har været tovholder på hele Skrækfest festivalen, og i samarbejde med andre kulturelle aktører har de sammensat deres bud på den sjoveste og mest lærerige festival, bygget op omkring gys, gru og nysgerrighed.

”Det er et af bibliotekernes styrker at alliere sig med andre aktører fra kulturscenen for at skabe øjenåbnende oplevelser for publikum. Derfor er en festival som denne, essensen af hvad Odense Musikbibliotek gerne vil stå for.

Vi har også forsøgt at samle musikken omkring en del elementer, og på den måde lave en blanding af litteratur der flettes sammen i forskellige kontekster.” fortæller Niels og afslutter:

“Vi glæder os rigtig meget til at invitere de mange stærke aktører fra horror-scenen ind i Borgernes Hus og give publikum oplevelser som de forhåbentligt sent vil glemme.”

Programmet for ugen

Tirsdag d. 25. september
Kl. 19-20.30 Videnskaben bag skræk og rædsel, foredrag med horror-forsker Mathias Clasen fra Aarhus Universitet

Onsdag d. 26. september
– Kl. 19.00 Foredrag om kosmisk horror: Cthulhu Mythos og H.P. Lovecraft
– Kl. 19.00 Italienske horrorfilm og psykedeliske horrormusik-soundtracks,

Torsdag d. 27. september
– Kl. 18-22 Bibliotekets uhyggelige brætspilsklub
– Kl. 18-21.30 Planet Pulp præsenterer: Rædsler fra rummet

Fredag d. 28. september
– Kl. 16.30-20.30 Gys og horror i litteraturen inkl. forfattereception
– Kl. 20.30 Nordisk Film præsenterer: The Exorcist (directors cut), vises på stort lærred

Lørdag d. 29. september
– Kl. 12-19.30 Gys for hele familien med blandt andet VR-gamezone og kreativt værksted
– Kl. 10.00 Vandreture i den frygtede Haunted Park Maze i kælderdybet
– Kl. 10-12 Uhygge i kælderen for børn (8-12 år)
– Kl. 10.00 Skrækmarked med horrorkulturens stærke organisationer
– Kl. 12-14 Humans vs. Zombies – Rollespil
– Kl. 18.00 VR gamezone
– Kl. 19.30 Dødsmetal koncerter med Arsenic Addict og Terrorpy
– Kl. 22.00 Japanske skræk og horrorfilm vises på stort lærred (d. 29.-30.)

Søndag d. 30. september
– Kl. 07:30 Rædslernes morgen med beroligende morgenjazz og friskbagt morgenbrød og kaffe.

Læs mere om Skrækfest 2018 her.

Du kan se plakaten for Skrækfest herunder

Skrækfest (plakat)

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link

Nu sker der noget: Første kig til den nye forplads ved Banegården

Skrevet af: Redaktionen

Det har været let at skælde ud på Letbanen de seneste mange måneder.

Konstant graves der veje op og spærres af i forbindelse med anlægsarbejdet af Letbanen.

Men der er faktisk også positive ting at tage fat på i forbindelse med Letbanens indtog af Odense.

Eksempelvis bliver stationspladserne rigtig smukke, og nu kan man få første kig til, hvordan det kommer til at se ud foran Odense Banegård Center.

Hvis du har været forbi banegården i den sidste måneds tid, har du formentlig bemærket et stort, hvidt telt, der er rejst foran Odense Banegård Center og Borgernes Hus.

Måske har du undret dig over, hvad det præcis er, der foregår.

Teltet giver ly for vintervejret for de brolæggere, der er i fuld gang med at skabe den nye busbane på banegårdens nye forplads i forbindelse med Letbanen.

Busbanen bliver nemlig anlagt på en måde, hvor fugt og frost helst skal holdes ude.

Del af telt er fjernet

Regn og frost er ikke optimale betingelser, når klinkerne skal fuges – for det kan medføre, at fugerne sprænger, når vandet udvider sig i frostvejr.

Teltet er med til at sikre, at arbejdet kan fortsætte tørt og frostfrit frem til foråret.

Nu er den del af teltet fjernet, der er tættet på banegårdsbygningens hovedindgang – og forbipasserende kan opleve en flig af det færdige resultat.

Sådan skulle resultatet gerne blive

Fodgængerfelt allerede taget i brug

Arbejdet med at brolægge fodgængerfeltet og det første stykke vejbane er nemlig afsluttet.

Fodgængerfeltet er allerede taget i brug, så tog- og buspassagerer ikke længere er henvist til den midlertidige smalle passage.

Det nye fodgængerfelt er ligesom den nye busbane anlagt i grå granit. Med ’striber’ af lysegrå granit. De bidrager til at skabe det nye visuelle udtryk, som banegårdspladsen får.

Odense er en ’klinke-by’. Store dele af midtbyen er belagt med klinker i én eller anden form.

Det kommer også til at gælde for den nye banegårdsplads, som på dén måde kommer til at fungere som en slags ny port til Odense for folk, der kommer til byen med tog eller bus.

Grundstenen er den såkaldte OBC-klinke i gule og brune nuancer, som de fleste besøgende på banegården nok allerede har stiftet bekendtskab med. Det er nemlig den, der lagt umiddelbart foran banegårdsbygningens facade.

Den går igen i belægningen på forpladsen, men fordelingen mellem de forskellige farvetoner ændrer sig efter funktionen, så der – i samspil med tydelige kantstene – opstår tydelige kontraster mellem for eksempel cykelsti og fortov. Busbanen bliver lagt med grålige klinker.