MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den vildeste gyseroplevelse: Så uhyggelig bliver Skrækfest i Odense

Af Simone Vestergaard

Elsker du et godt gys, så læs videre.

Fra d. 25. september og seks dage frem åbner Borgernes Hus helvedes port op med skrækindjagende oplevelser, gys og skræmmende aktiviteter når den første Skrækfest 2018 i Odense løber af stablen.

Festivalen byder på et varieret program med alt fra videnskab – grumme oplevelser og kulturelle tilbud.

I løbet af Skrækfest 2018 vil de besøgende gæster kunne dyrke deres passion for uhygge gennem via blandt andet filmnat med japanske horrorfilm, zombie-labyrinter og koncerter med grænsesøgende dødsmetal.

Videreudvikler fra Zombie Festival

Hovedarrangørerne bag denne festival er Odense Bibliotekerne. I samarbejde med andre aktører og organisationer har de formået at skabe dette unikke event, der med sit varierede program appellerer til alle aldre.

“Sidste år afviklede vi Odense Zombie Festival, og allerede der gik vi med en idé om at videreudvikle på konceptet. Til Skrækfest har vi udbygget paletten af horror og givet kulturen et større perspektiv, så folk kan se, at genren har mange facetter.

Horror er jo både film, litteratur, brætspil, koncerter og i høj grad også VR – og vi vil gerne give både børn og voksne mulighed for at opleve horror i mange forskellige dimensioner.” fortæller Niels Mark, Teamleder hos Odense Musikbiblioteket, til MigogOdense.

Aktiviteter for alle aldre

Tirsdag, onsdag og torsdag aften vil bære præg af forskellige kulturelle indslag med blandt andet foredrag om horror, brætspil og film.

Fredag er der arrangement i Nordisk Film Biografer, hvor én af de bedste gyserfilm, Eksorcisten (eksklusiv directors cut-udgave), vises på et stort lærred. Inden filmstart kommer der et par forfattere og fortæller bredt om horrorkulturen og klæder folk på til en (u)hyggelig aften.

Skrækmarked lørdag er én dagens hovedaktiviteter. Her kan folk komme ned og hilse på horrorkulturens stærke organisationsfolk, der arbejder inden for blandt andet kultur og musik.

Haunted Park Sydfyn kommer og laver en uhyggelig labyrint i Bibliotekets kælder. Den bliver professionelt udsmykket og helt gennemført grænseoverskridende, og det mest skræmmende man nogensinde har oplevet i det her univers.

Til børnene er der også en gyserlabyrint – dog knap så uhyggelig, men stadig fuld af sjove og lidt skræmmende påfund.

Dødsmetalbands kommer om lørdagen

Lørdag topper, når skrækfest får besøg af to dødsmetalbands Arsenic Addicts og Terrorpy. De kommer til at vælte bygningen med det vildeste og tungeste metal, man til dato har hørt.

“Dødsmetal koncerten er et stort sats. Det bliver rigtig spændende at se den kobling til de andre aktiviteter, vi har haft i løbet af ugen.

Til koncerten vil der også være zombier blandt publikum, der giver et ekstra spark af uhygge under showet. Det er en sjov måde at skabe en bred palette af oplevelser på kryds og tværs, og det er noget, vi har prøvet at udleve under hele festivalen.” forklarer Niels.

Med samarbejde kommer man længst

Odense Bibliotekerne har været tovholder på hele Skrækfest festivalen, og i samarbejde med andre kulturelle aktører har de sammensat deres bud på den sjoveste og mest lærerige festival, bygget op omkring gys, gru og nysgerrighed.

”Det er et af bibliotekernes styrker at alliere sig med andre aktører fra kulturscenen for at skabe øjenåbnende oplevelser for publikum. Derfor er en festival som denne, essensen af hvad Odense Musikbibliotek gerne vil stå for.

Vi har også forsøgt at samle musikken omkring en del elementer, og på den måde lave en blanding af litteratur der flettes sammen i forskellige kontekster.” fortæller Niels og afslutter:

“Vi glæder os rigtig meget til at invitere de mange stærke aktører fra horror-scenen ind i Borgernes Hus og give publikum oplevelser som de forhåbentligt sent vil glemme.”

Programmet for ugen

Tirsdag d. 25. september
Kl. 19-20.30 Videnskaben bag skræk og rædsel, foredrag med horror-forsker Mathias Clasen fra Aarhus Universitet

Onsdag d. 26. september
– Kl. 19.00 Foredrag om kosmisk horror: Cthulhu Mythos og H.P. Lovecraft
– Kl. 19.00 Italienske horrorfilm og psykedeliske horrormusik-soundtracks,

Torsdag d. 27. september
– Kl. 18-22 Bibliotekets uhyggelige brætspilsklub
– Kl. 18-21.30 Planet Pulp præsenterer: Rædsler fra rummet

Fredag d. 28. september
– Kl. 16.30-20.30 Gys og horror i litteraturen inkl. forfattereception
– Kl. 20.30 Nordisk Film præsenterer: The Exorcist (directors cut), vises på stort lærred

Lørdag d. 29. september
– Kl. 12-19.30 Gys for hele familien med blandt andet VR-gamezone og kreativt værksted
– Kl. 10.00 Vandreture i den frygtede Haunted Park Maze i kælderdybet
– Kl. 10-12 Uhygge i kælderen for børn (8-12 år)
– Kl. 10.00 Skrækmarked med horrorkulturens stærke organisationer
– Kl. 12-14 Humans vs. Zombies – Rollespil
– Kl. 18.00 VR gamezone
– Kl. 19.30 Dødsmetal koncerter med Arsenic Addict og Terrorpy
– Kl. 22.00 Japanske skræk og horrorfilm vises på stort lærred (d. 29.-30.)

Søndag d. 30. september
– Kl. 07:30 Rædslernes morgen med beroligende morgenjazz og friskbagt morgenbrød og kaffe.

Læs mere om Skrækfest 2018 her.

Du kan se plakaten for Skrækfest herunder

Skrækfest (plakat)