Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slog sine patienter ihjel: Få et unikt indblik i Sygeplejerskesagen

Af Stine Kjølby Christensen

I marts 2015 rykker politiet ud til Nykøbing Falster Sygehus, fordi en sygeplejerske har fortalt, at hun mistænker sin kollega for at dræbe patienter, når hun er på arbejde.

Vidnet fortæller, at hun nu frygter, at kollegaen i løbet af sin seneste nattevagt netop har gjort det igen.

Snart ruller en drabssag, der ikke er set lignende før i dansk retshistorie.

Og den vokser, da flere ansatte på sygehuset nu pludselig beretter under deres afhøringer, at også de – nogle i flere år – har sygeplejersken mistænkt for bevidst at forgifte patienterne.

Men hvorfor har ingen reageret tidligere? Hvor mange ofre kan der være tale om? Og hvor findes beviserne, når der er tale om et så utraditionelt gerningssted som et sygehus?

Journalist fortæller om sagen

I bogen Sygeplejersken rekonstruerer journalist Kristian Corfixen hele forløbet, der ledte op til, at sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev idømt 12 års fængsel for at forsøge at slå patienter ihjel på sine vagter.

For første gang blotlægges politiets efterforskning, flere vidner står frem, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før.

Den 5. marts kommer bogens forfatter, Kristian Corfixen, til Odense – for netop at fortælle om sagen.

Ingen journalister har beskæftiget sig så dybdegående med sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, som Kristian Corfixen.

Han dækkede sagen, da den kørte i by- og landsretten.

Og siden har han gennemgået tusindvis af siders efterforskningsmateriale og interviewet over 50 mennesker om sagen – heriblandt pårørende til sagens ofre, politiets kronvidne samt den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, som Kristian Corfixen har mødtes med flere gange i fængslet, hvor hun i dag afsoner en 12 års fængselstraf for at have forsøgt at slå patienter ihjel på sine vagter.

Få alle detaljer

I sit foredrag giver Kristian Corfixen publikum et unikt indblik i drabssagen og dens hovedpersoner, og han opruller den nattevagt, der endte med at fælde den dømte sygeplejerske.

Publikum kommer dybt ind i politiets efterforskning og myndighedernes jagt på beviser og troværdige vidner. Og gerningsmandens motiv.

For hvad kan få et menneske, som er ansat til at hjælpe syge patienter til at få lyst til at gøre det modsatte?

Foredraget skulle oprindeligt kun finde sted én gang, d. 4. marts, men grundet stor efterspørgsel er der nu oprettet en ekstra dato d. 5. marts, kl. 19 – her er stadig billetter. 

Del artikel

Andre læser også