Slut med bake-off: Populær bager udvider med ny afdeling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden almindeligt kendt, at de “ægte” bagerier har været udfordret af supermarkedernes nemme og billige bakeoff-afdelinger.

Alligevel er det lykkedes for de engagerede Baker Boys at finde fodfæste i Odense siden deres åbning i 2017.

Baker Boys, der holder til på Blækhatten 1D, er kendt og elsket for deres langtidshævede brød og smørbagte kager – og odenseanerne kørte gerne fra nær og fjern for at få fingrene i det gode og solide bagværk, der naturligvis er bagt helt fra bunden.

Det er dog ikke kun bagerens kunder, der har kigget langt efter Baker Boys’ store succes.

Det skulle nemlig vise sig, at Superbrugsen i Højby havde fået øjnene op for de kræfter, som Baker Boys kunne tilbyde.

Derfor har Superbrugsen nu fået deres eget bake-off af vejen og i stedet åbnet op for en 100 kvm. stor Baker Boys-afdeling i butikken.

Et tak til kunderne

En drøm er gået i opfyldelse for Emil Lauritsen, Jim Heinmann og Kamilla Klausen, der alle er en del af Baker Boys-familien.

“Som de fleste ved, har vi jo allerede været gennem en stor udvikling. I har været med til at følge denne udvikling, og vi håber, det også har været spændende for jer.

Det er selvfølgelig sket med hårdt arbejde, men det skyldes i lige så høj grad, at folk har ville bakke op om vores lille butik. Hele holdet kan kun sige: Tak, tak og TAK!” skriver de på deres Facebook-side.

Åbningen af den nye afdeling skete d. 1. oktober, og siden har Superbrugsens kunder altså kunnet nyde godt af friskbagt bagværk – hele dagen.

Godt håndværk og gode stunder

Den nye afdeling får naturligvis ingen konsekvenser for den første – i hvert fald kun af den gode slags.

“Vi ønsker at bibeholde det lokale og den hyggelige stemning. Derfor bliver der ikke ændret på nogen arbejdsgange.

Hele vores butik hviler på godt håndværk og gode stunder. Så vi forsætter altså med at bruge smør. Vi står forsat op hver dag og bager med kærlighed. Vi bager forsat fra bunden og i butikken.

Alt ved det gamle,” skriver de på Facebook.

Tid til udvikling

Kamilla og Jim, der sammen ejer Baker Boys, regner også med, at den nye afdeling kan være med til at udvikle konceptet i en positiv retning.

“Det er ingen hemmelighed, at når man har travlt, bliver der ikke tænkt meget ud af boksen.

Med flere bagere og mere tid til udvikling, skulle det gerne åbne op for et større sortiment, og derved endnu større inspiration, når man træder ind.

Kort sagt betyder det, at de to butikker er uafhængige af hinanden – men de er brødre, de er Baker Boys: de står sammen, og de hjælper hinanden,” skriver de.

Du kan følge med i Baker Boys-eventyret lige her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00