Slut med bake-off: Populær bager udvider med ny afdeling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden almindeligt kendt, at de “ægte” bagerier har været udfordret af supermarkedernes nemme og billige bakeoff-afdelinger.

Alligevel er det lykkedes for de engagerede Baker Boys at finde fodfæste i Odense siden deres åbning i 2017.

Baker Boys, der holder til på Blækhatten 1D, er kendt og elsket for deres langtidshævede brød og smørbagte kager – og odenseanerne kørte gerne fra nær og fjern for at få fingrene i det gode og solide bagværk, der naturligvis er bagt helt fra bunden.

Det er dog ikke kun bagerens kunder, der har kigget langt efter Baker Boys’ store succes.

Det skulle nemlig vise sig, at Superbrugsen i Højby havde fået øjnene op for de kræfter, som Baker Boys kunne tilbyde.

Derfor har Superbrugsen nu fået deres eget bake-off af vejen og i stedet åbnet op for en 100 kvm. stor Baker Boys-afdeling i butikken.

Et tak til kunderne

En drøm er gået i opfyldelse for Emil Lauritsen, Jim Heinmann og Kamilla Klausen, der alle er en del af Baker Boys-familien.

“Som de fleste ved, har vi jo allerede været gennem en stor udvikling. I har været med til at følge denne udvikling, og vi håber, det også har været spændende for jer.

Det er selvfølgelig sket med hårdt arbejde, men det skyldes i lige så høj grad, at folk har ville bakke op om vores lille butik. Hele holdet kan kun sige: Tak, tak og TAK!” skriver de på deres Facebook-side.

Åbningen af den nye afdeling skete d. 1. oktober, og siden har Superbrugsens kunder altså kunnet nyde godt af friskbagt bagværk – hele dagen.

Godt håndværk og gode stunder

Den nye afdeling får naturligvis ingen konsekvenser for den første – i hvert fald kun af den gode slags.

“Vi ønsker at bibeholde det lokale og den hyggelige stemning. Derfor bliver der ikke ændret på nogen arbejdsgange.

Hele vores butik hviler på godt håndværk og gode stunder. Så vi forsætter altså med at bruge smør. Vi står forsat op hver dag og bager med kærlighed. Vi bager forsat fra bunden og i butikken.

Alt ved det gamle,” skriver de på Facebook.

Tid til udvikling

Kamilla og Jim, der sammen ejer Baker Boys, regner også med, at den nye afdeling kan være med til at udvikle konceptet i en positiv retning.

“Det er ingen hemmelighed, at når man har travlt, bliver der ikke tænkt meget ud af boksen.

Med flere bagere og mere tid til udvikling, skulle det gerne åbne op for et større sortiment, og derved endnu større inspiration, når man træder ind.

Kort sagt betyder det, at de to butikker er uafhængige af hinanden – men de er brødre, de er Baker Boys: de står sammen, og de hjælper hinanden,” skriver de.

Du kan følge med i Baker Boys-eventyret lige her.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her